Tips: insecten verjagen

Het is zomer, het weer is (soms) mooi en warm, mensen drinken zoetigheden in de achtertuin…en worden vervolgens lastiggevallen. Want ja, het seizoen van de wespen is weer volop aangebroken.
Om van die vervelende muggen ’s nachts maar te zwijgen. Gelukkig biedt Conrad een assortiment insectenverdelgers voor buiten en binnen, om van alle vervelende zoemers af te zijn.

Er zijn verschillende manieren om ongewenst vliegend bezoek uit uw huis te verwijderen. Natuurlijk kunt u er zelf achteraan hollen met een elektrische vliegenmepper, maar het kan ook beter en efficiënter.


Tip 1: Verjaag insecten met ultrasoon geluid

Er zijn apparaatjes die ultrasone frequenties laten horen waar bepaalde beestjes een hekel aan hebben, zodat ze wegblijven. De werking ervan is omstreden, maar verschillende klanten geven via een review op onze site aan wel degelijk iets aan deze vorm van insectenverdrijving te hebben.


Tip 2: UV-Lampen zijn het meest effectief

De insectenverdelger met UV-lamp werkt het best. Deze lampen geven blauw licht af dat met name voor muggen onweerstaanbaar is, al zult u er ook regelmatig andere fladderaars in aantreffen. Wanneer de beestjes eenmaal naar het licht zijn toegekomen, worden ze gevangen en/of geëlektrocuteerd. 
Vergeet trouwens niet die vervelende fruitvliegjes in de keuken! Met zo'n blauwe insectenlamp ergens bovenop een keukenkastje (wel zo hygiënisch en veilig), bespaart u uzelf een hoop ergernissen!


Tip 3: Houd rekening met de grootte van de ruimte

Voor een middelgrote kamer is 16 Watt genoeg, maar voor grote vertrekken gaat u toch al gauw op z’n minst naar de 30 Watt. Een reflector aan de binnenzijde van de insectenlamp kan bovendien helpen het bereik van het licht te vergroten. Daarnaast raden we ook zo groot mogelijke elektrocutieroosters aan, des te minder kans er is dat potentiële slachtoffers alsnog kunnen ontsnappen.


Tip 4: Zet een UV-lamp niet te dicht bij uw bed

Zet de lamp niet te dicht bij uw bed. U wilt immers niet alsnog last hebben van de beesten die het apparaat aantrekt, of zelf wakker liggen van het blauwe licht. Bij de ingang van uw slaapkamer zal hij zijn werk prima doen. 


Tip 5: Voorkomen is beter dan genezen

Overweeg ook eens een goede vliegenhor te plaatsen. Deze zijn gemakkelijk op maat te maken voor uw deur en/of raam en zijn bovendien eenvoudig weer weg te halen als de insectenperiode weer voorbij is.