Nieuwste Raspberry Pi met nóg meer kracht

De Raspberry PI 4 is uit! Met tot 4 GB RAM, 4K video-uitgang, USB 3.0, Gigabit ethernet en meer rekenkracht, is deze uitvoering een absolute upgrade.

Het succesverhaal van de Raspberry Pi® Foundation gaat verder. De jongste nieuwkomer breidt de toepassingsmogelijkheden aanzienlijk uit ten opzichte van zijn voorganger. De Raspberry Pi® 4B blijft hetzelfde in basisvorm en -grootte, dus u kunt uw nieuwe Raspberry Pi® 4B gemakkelijk toevoegen aan uw oude projecten. En uiteraard is alle software compatibel. Het 1 gigabyte RAM-geheugen kan nu worden opgewaardeerd tot maar liefst 2 of 4 GB. De 80% snellere CPU maakt nu ook 1080p-video‘s en 60‘s in de HEVC en AV1. Dit geeft de mediaplayer extra body. Verantwoordelijk hiervoor is het nieuwe systeem op chip (SoC) die zorgt voor de vloeiende stroom van de afbeeldingen. De grafische kaart bestuurt twee HDMI-schermen met 4K-resolutie en door zijn snelle interfaces zoals Gigabit Ethernet, is dit nieuwe model tien keer sneller dan de Raspberry 3B. Ook biedt de Raspberry 4 twee USB 3.0-poorten met een overdrachtssnelheid van 5 GBit/s. Vier sterkere ARM Cortex-A72-kernen met out-oforder microarchitectuur zorgen voor een enorme prestatieverbetering, samen met bijvoorbeeld het grotere geheugen. Bij gebruik in robotica een aanzienlijk verschil met zijn voorganger.

Indrukwekkende upgrade

De Raspberry Pi® 4 Model B vervult vele wensen van de liefhebber. En het aantal toepassingen blijft alleen maar verder groeien.

Raspberry Pi® 4 B, 4 x 1.5 GHz De volgende verbeteringen zijn aangebracht aan de 4B: Verbeterde CPU · USB-C ™ voeding · Dubbele weergave-uitvoer via twee Micro HDMI-poorten voor 4K-videoweergave · Bluetooth® 5.0 · Twee USB 3.0 poorten met 5 GBit / s - Geen knelpunt meer via USB-verbinding - Gigabit LAN-interface (10x sneller dan Raspberry 3B).

Raspberry Pi® 4
Model B

1 GB

Raspberry Pi® 4
Model B

2 GB

Raspberry Pi® 4
Model B

4 GB