Leerpakketten voor groot en klein

De leerpakketten van Conrad brengen u dichter bij de basis van de techniek. Deze basiskennis wordt geleerd in de basispakketten, hierna kunt u ervoor kiezen om door te gaan naar de speciale leerpakketten en uiteindelijk de professionele pakketten.

Onze kleine hobbyisten kunnen de basis leren met de basispakketten om zo al in een vroeg stadium met technologie in aanraking te komen. Van solderen, het meten en testen van de installatie om te ontdekken hoe het werkt, en hoe het op te lossen is als het niet werkt.

Een optimaal tijdverdrijf plus een leerzaam proces met veel plezier.

In een paar stappen naar succes -  dat is de richtlijn van de Conrad leerpakketten.

Om daarvoor te zorgen wordt er meer gedaan dan alleen de juiste componenten leveren: gerenommeerde specialisten bedenken 10 tot 20 experimenten die op de deskundigheid van de gebruiker is afgesteld. De benodigde onderdelen zijn allemaal opgenomen in het leerpakket. De handleiding beschrijft de experimenten op basis van de veronderstelde kennis van de lezer. Dit wordt bepaald door het piramidesysteem.

Meet- en testtechniek - begrijpen en toepassen

  • Volledig zonder te solderen
  • Inclusief 14 componenten en breadboard

Experimenten: Meting van weerstanden en condensatoren in serie en parallelle circuits ·
Stromen en spanningen meten · Zo voorkomt u meetfouten  · Kabeldoorgang meten · Componenten in circuits correct  meten · Meten van diodes · LED’s en transistors meten · Temperatuurmetingen en nog veel meer. 

In 20 stappen wordt de basis van het gebruiken van een multimeter uitgelegd . Met behulp van een groot aantal praktische experimenten toont het leerpakket, hoe u  spanningen en stromen juist meet, evenals weerstanden, transistors of LED’s. Tegelijkertijd worden er verschillende elektronische componenten onder de aandacht gebracht. Met deze kennis kan worden vastgesteld of de afzonderlijke componenten geïnstalleerd zijn in het circuit, hoe ze zich gedragen of defect zijn.

Arduino - begrijpen en toepassen

  • 16 experimenten
  • Uitpakken en aan de slag

Experimenten: Creëren van eigen projecten · Achtergrondverlichting van de LCD dimmen · LCD klok · Capaciteit Meter · Lotto nummer generator · Staafgrafiek · Lichtmeter · Alarm · LCD digitale voltmeter met een USB-interface en VB.NET verbinding (open source) · NTC Thermometer · Temperatuurplotter met USB interface en web synchrone tijd.

Dit experimenteer pakket met 16 experimenten voor het gebruik van Arduino  met een LCD-scherm . U leert de componenten kennen, de werking ervan en alles van een LCD voor Arduino ™ en zijn LCD-functies . Op het einde bent u in staat om uw eigen programma's te ontwikkelen met een lcd-display . Vereiste: Arduino -UNO board (SMD of DIL versie), soldeerbout en soldeertin (niet inbegrepen).

Raspberry Pi - begrijpen en toepassen

  • Zonder voorkennis
  • Omvat 21 componenten
  • Volledig zonder te solderen

Experimenten: LED-verlichting, verkeerslichten, voetgangers lichten, grafisch spellen, spelcomputer en nog veel meer.

Raspberry Pi – begrijpen en toepassen. Incl. twee Breadboards, GPIO aansluitkabels, LED’s, drukknoppen en 13 andere componenten. Uitpakken en aan de slag, alles bouwen zonder te solderen! Dit experimentele pakket leidt u door tien experimenten in het gebruik van een Raspberry Pi: OS installatie, Python programmeren en GPIO. Aan het einde maakt u uw eigen spel in Python met de bediening met elektronica via de GPIO-interface.

Microcontrollers - begrijpen en toepassen

  • Programmeren van besturingsprogramma’s en dat via een paar commando's
  • Inclusief 22 componenten en breadboard
  • Volledig zonder te solderen

Experimenten: afwisselend knipperen · Binaire teller · PWM-uitgang · Analoog naar digitaal converteren · Toevalsgenerator · Impuls lengtemeting · Rekenen met variabelen · Sprongen en vertakkingen · Tellussen · Logische basis functies · Schemeringsschakelaar · Twee-standen regelaar · LED Dimmer · Morse programma · Start/Stop timer · Cijferslot.

Het is prachtig en spannend werk om de controle programma's zelf te creëren . De "toetsen programmeerbare besturing" (TPS) komt met relatief weinig commando's die eenvoudig te leren zijn en kunnen direct via een toetsenbord geprogrammeerd worden op de controller. Een wijziging in het programma op elk moment mogelijk en zonder speciale apparatuur. In dit leerpakket kan alles gevonden worden wat u nodig heeft. Dit systeem is bijzonder geschikt voor compacte toepassingen in de elektronica. 
Veel van dergelijke taken zijn dus volledig op te lossen. Na het succesvol programmeren, kunt u de microcontroller in aangepaste apparaten installeren en experimenteren . De handleiding is in het pakket opgenomen, en legt de basis en maakt u systematisch met alle technische details bekend. De perfecte stap om dieper in de microcontroller wereld te stappen.