Vergroot uw netwerk met een switch

Creëer meer aansluitingen in uw netwerk met een switch

Met een netwerk switch upgrade u in een mum van tijd de aansluitingen van uw netwerk. Sluit in letterlijk enkele seconden eenvoudig computers, TV’s, spelconsoles en meer aan. Ongeacht de snelheid van uw bestaande netwerk kunt u een switch probleemloos toevoegen aan uw netwerk. De switches zijn beschikbaar in 3- tot maar liefst 52 poorten. De ideale oplossing voor zowel thuis als professioneel gebruik om meer netwerkaansluitingen te creëren.

Voordelen:
 Vergroot uw netwerk in enkele seconden
 Geen softwarematige installatie nodig

Nadelen:
 
Afhankelijk van netwerkkabels

Breid eenvoudig uw netwerkaansluitingen uit

Om een switch aan te sluiten hoeft u niet bepaald een Tekkie te zijn. In enkele stappen breidt u binnen een minuut uw netwerk flink uit!

  • Voorzie eerst de switch van voeding middels de netvoeding.
  • Sluit nu een kabel vanaf de router aan op de switch. Op deze manier integreert u de switch in uw huidige netwerk en heeft u verbinding met het internet. Op welke poort u deze kabel aansluit maakt niet uit.
  • Vervolgens sluit u uw eindapparatuur erop aan. Laptops, PC’s, spelconsoles, NAS-servers etc. Alles wat u middels een RJ-45 kabel kunt verbinden kunt u aansluiten op de switch.

Voor thuisgebruik heeft u vaak aan een 4- tot 8-poorts switch genoeg om alles op het netwerk aan te sluiten. Maar voor de grootverbruikers heeft u ook de keuze uit 16182426 ,2848 en zelfs 52 poorten. Ideaal om uw complete bedrijf van netwerkaansluitingen te voorzien!

De snelheid van een netwerkswitch

Netwerkswitches zijn er in het algemeen in 3 verschillende snelheden, 10/100/1000 Mbit/s. Van oudsher worden er nog 10/100 Mbit/s switches op de markt gebracht maar 1000 Mbit/s is veruit het populairst. Met deze snelheid benut u de volledige kracht van CAT 6 en dus geniet u van een snel netwerk.

Alle snelheden werken met elkaar. U kunt een 1000 Mbit/s gebruiker aansluiten op een 100 Mbit/s switch. Het zal werken, maar u zal 1000 Mbit/s niet kunnen halen omdat de switch niet snel genoeg is. Andersom geldt hetzelfde, dit is goed om in acht te houden als u denkt op deze manier uw router te versnellen!

Switches met USB-voeding

Switches zijn soms lastig te plaatsen, u bent namelijk afhankelijk van een stopcontact en netwerkkabels. Dankzij switches met USB-voedingen lost u dit euvel op. Deze kunt u van stroom voorzien middels een vrije USB-poort op bijvoorbeeld uw PC of laptop. De switches zijn er erg compact en daarmee makkelijk te plaatsen.