Alcohol in het verkeer, levensgevaarlijk!

Alcoholtesters voor in uw auto

Alcohol in het verkeer is over de hele wereld een groot probleem. Dit probleem leidt jaarlijks tot ongeveer honderdduizend verkeersongevallen. Logischerwijs zijn veel van deze gevallen tot stand gekomen terwijl men achter het stuur van een auto zat. Echter, het gevaar van fietsen met alcohol in het bloed mag absoluut niet worden onderschat. Het gebruik van alcohol vermindert namelijk de breedte van uw gezichtsveld. Dit kan er toe leiden dat u een aankomende auto over het hoofd ziet. Met alle gevolgen van dien. Het deelnemen aan het verkeer met een te hoog alcoholpromillage is in vrijwel alle landen ter wereld verboden.

Een alcoholtester geeft u een indicatie of u kunt rijden of niet

Om de veiligheid in het verkeer te vergroten hebben we bij Conrad besloten alcoholtesters in het assortiment op te nemen. Deze alcoholtester zal u een indicatie geven of het wel of niet verstandig is om in de auto te stappen. Indien de meter aangeeft dat dit niet verstandig is raden wij u ten strengste aan de meter te vertrouwen en dus niet in de auto te stappen. Veiligheid gaat als vanzelfsprekend boven alles. 

Alcoholtesters zijn verplicht in Frankrijk

Vanaf 1 juni 2012 is het in Frankrijk verplicht om in uw auto de beschikking te hebben over maarliefst twee alcoholtesters. Deze wet geldt ook als u op vakantie bent of enkel door Frankrijk heen reist. Alcohol is de grootste oorzaak van verkeersongevallen in het land. Dit is dan ook de belangrijkste reden geweest om deze wet in te voeren. Indien u wordt aangehouden en u beschikt niet over de alcoholtesters zal de politie u een geldboete opleggen. Bij Conrad kost de alcoholtester slechts een fractie van dit bedrag. Kortom: door een alcoholtester aan te schaffen bespaart u dus veel onnodige kosten

Alcoholtester voor eenmalig gebruik

Indien u op vakantie gaat naar Frankrijk of gebruik maakt van de Franse wegen is het dus noodzaak om een alcoholtester bij u te hebben. Conrad heeft hiervoor een goedkope oplossing namelijk een alcoholtester voor eenmalig gebruik. Zodra u uw laatste alcoholische drankje genuttigd hebt dient u 10 minuten te wachten voordat u de alcoholtest uitvoert. Dit omdat het altijd even duurt voordat alcohol begint te werken. Houdt er te allen tijden rekening mee dat alcohol pas een uur na het consumeren op volle sterkte werkt. Dit houdt dus in dat u na ongeveer een uur de gevolgen van de alcohol ten gehele zal ondervinden. Binnen dit uur zal uw gemoedstoestand dus nog lichtelijk verslechteren. Nadat u met behulp van de gebruiksaanwijzing de test volledig hebt uitgevoerd zult u binnen 15 minuten de uitslag af kunnen lezen. Indien u alcohol hebt genuttigd zult u duidelijk zien dat de kleur in het buisje verandert. De groene kleur zal stijgen afhankelijk van de hoeveelheid alcohol in uw lichaam. Indien u teveel alcohol hebt genuttigd zal de groene kleur de middelste lijn overschrijden. Het is nu wettelijk verboden om een voertuig te besturen. Indien u een voertuig bestuurd met meer dan het maximaal toegestane percentage brengt u uzelf en andere weggebruikers in levensgevaar. Bestuur daarom zelf geen voertuig meer en bestel een taxi of zorg voor een onbeschonken bestuurder. Het huidige alcohollimiet voor de gemiddelde bestuurder ligt op een alcoholgehalte van 220 mg/l (microgram per liter) in een adem of op 0,5 mg alcohol per ml bloed.