RevPi van Kunbus, IoT zonder restricties

Maximale vrijheid met de RevPi van Kunbus

De open source IoT-gateway RevPi Connect geeft u maximale vrijheid bij het implementeren van IoT-projecten vanwege het open platformconcept. RevPi Connect is gebaseerd op de Raspberry Pi Compute Module 3 en beschikt over een 1,2 GHz quad-coreprocessor, 1 GB RAM en tot 32 GB eMMC-flashgeheugen. Een Real Time Clock (RTC) met 24-uurs buffering zorgt ervoor dat het apparaat altijd weet hoe laat het is, zelfs in het geval van een stroomstoring.

Een speciaal aangepaste Raspbian-versie met een real-time patch is beschikbaar als besturingssysteem. Gemeenschappelijke IoT-protocollen zoals MQTT en OPC UA worden ondersteund om machinegegevens rechtstreeks naar de cloud over te dragen.

Individuele applicaties kunnen worden geprogrammeerd via onder andere Node-RED, Python of rechtstreeks in C. Dankzij het modulaire ontwerp van de RevPi Connect kan het 45 mm brede basisapparaat worden uitgerust met uitbreidingsmodules zoals digitale en analoge IO's, veldbus gateways en radiomodules. De uitbreidingsmodules kunnen snel via plug and play gekoppeld worden aan het basisapparaat via een aansluiting aan de bovenkant. De configuratie kan eenvoudig via een grafische gebruikersinterface worden gerealiseerd.

Met twee Ethernet-poorten kan het apparaat tegelijkertijd in het automatiseringsnetwerk en het IT-netwerk worden geïntegreerd om machinegegevens over te dragen van bijvoorbeeld de werkvloer naar de cloud of een superieur IT-systeem.

Specifiek geschikt voor de industrie

Een van de belangrijkste doelen was om de Raspberry Pi een echt industrieel vermogen te geven om er zodoende een echte IoT-gateway van te maken. Daarom is de DIN-railbehuizing van de RevPi Connect uitgerust met robuuste 24 V industriële hardware die voldoet aan de EN61131-2-norm. Overige specificaties:

 • Voeding: 12-24 VDC -15% / +20%
 • Bedrijfstemperatuur: -40 ° C tot 55 ° C
 • ESD-bescherming: 4 kV / 8 kV volgens EN 61131-2 en IEC 61000-6-2
 • Piek- / burst-tests: toegepast volgens EN 61131-2 en IEC 61000-6-2
 • EMI-tests: volgens EN 61131-2 en IEC 61000-6-2

Geen zin in beperkingen?

Gebruik de RevPi Connect van Kunbus om uw IoT wensen te realiseren.

 • Vrij programmeerbaar
 • Modulair uitbreidbaar
 • 2 ethernet interfaces
 • RS485 schroef terming
 • Hardware watchdog
 • Ondersteunt alle voorkomende industriële netwerk protocollen
 • OPC UA & MQTT
 • Node-RED
 • Python

De open source IoT-gateway RevPi Connect geeft u maximale vrijheid bij de implementatie van IoT-projecten vanwege zijn open platform concept. Uitgerust met de Raspberry Pi Compute Module 3 en 3+, bevat het apparaat een quad-core processor met 1,2 GHz, 1 GB RAM en tot 32 GB eMMC Flash-geheugen. Een speciaal gewijzigde Raspbian-versie met een real-time patch is beschikbaar als besturingssysteem. De bekende IoT-protocollen zoals MQTT en OPC UA worden ondersteund. Individuele toepassingen kunnen worden geprogrammeerd via bijvoorbeeld Node-RED, Python of rechtstreeks in C.

RevPi Connect kan ook worden geüpgraded met PROFINET, EtherNet / IP, EtherCAT, Modbus TCP en Modbus RTU-functionaliteit zonder het gebruik van uitbreidingsmodules.

De twee Ethernet-interfaces zorgen ervoor dat het apparaat tegelijkertijd kan worden geïntegreerd in zowel het automatiseringsnetwerk als het IT-netwerk voor het verzenden van machinegegevens van bijvoorbeeld de werkvloer naar de Cloud of een superieur IT-systeem.

Een vrij configureerbare hardware-watchdog bewaakt de status van de IoT-gateway, een relaisuitgang dient om ervoor te zorgen dat aangesloten apparaten of uitbreidingsmodules respectievelijk kunnen worden bewaakt of gereset. Het apparaat heeft bovendien een 24V-ingang om uitschakelsignalen van een UPS te ontvangen.

Eenvoudig modulair uit te breiden

Dankzij het modulaire ontwerp van de RevPi Connect kan het 45 mm brede basisapparaat worden uitgerust met geschikte uitbreidingsmodules zoals IO's, veldbusgateways en radiomodules zoals bijvoorbeeld Bluetooth-modules. De uitbreidingsmodules kunnen worden samengevoegd met het basisapparaat via een aansluiting aan de bovenzijde en kan eenvoudig worden geconfigureerd met behulp van een grafische gebruikersinterface.

De integratie met veldbus- of industriële Ethernet-netwerken kunt u realiseren met behulp van gateway-uitbreidingsmodules die geschikt zijn voor alle grote industriële netwerken. Optionele besturing en HMI-software maken het bovendien mogelijk om de IoT-gateway te upgraden naar een kleine industriële controller.

Uitbreidingsmodules RevPi
Naam Functie Artikelnr.
RevPi DIO Digital IO module 1515186
RevPi Di Digital Input module 1515187
RevPi DO Digital Output module 1515188
RevPi AIO Analog IO module 1894147
RevPi Connect+ 8GB PLC uitbreidingsmodule 2110981
RevPi Gate PROFINET IRT Gateway PROFINET IRT Device / Slave 1515189
RevPi Gate EtherNet/IP Gateway EtherNet/IP Adapter / Slave 1515193
RevPi Gate POWERLINK Gateway POWERLINK CN / Slave 1515194
RevPi Gate Modbus TCP Gateway Modbus TCP Slave 1515198
RevPi Gate PROFIBUS Gateway PROFIBUS Slave 1515190
RevPi Gate DeviceNet Gateway DeviceNet Adapter / Slave 1515192
RevPi Gate Modbus RTU Gateway Modbus RTU Slave 1515197
RevPi Gate DMX Gateway DMX Master / Slave 1594673
RevPi Gate Serial Gateway Serial Slave 1515199

Modbus mogelijkheden

RevPi Connect heeft al master- en slave-mogelijkheden voor de populaire Modbus TCP-netwerkprotocollen Modbus RTU en Modbus TCP. Externe gateways zijn daarom niet langer vereist voor deze twee netwerkprotocollen. Modbus TCP werkt met de Ethernet-interfaces die beschikbaar zijn op RevPi Connect (d.w.z. via de RJ45-aansluitingen op het voorpaneel) of een andere toegevoegde Ethernet-verbinding (bijvoorbeeld een USB WLAN-adapter) die het TCP / IP-protocol biedt. Modbus RTU kan worden gerealiseerd via de 4-pins RS485-connector op het voorpaneel. De master- en slaveconfiguratie wordt bestuurd via de browsergebaseerde, grafische configuratiesoftware PiCtory.