bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

iPhone 12: de vier modellen op de rij gezet

Elk najaar presenteert Apple zijn nieuwe producten, in 2020 alleen al zijn er vier iPhone-modellen op de markt gebracht. Wij hebben ze voor u op de rij gezet.

iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max en mini

  iPhone 12 iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max iPhone 12 mini
Display 6,1" Super Retina XDR  6,1" Super Retina XDR  6,7" Super Retina XDR 5,4" Super Retina XDR 
Processor A14 Bionic A14 Bionic A14 Bionic A14 Bionic
Materiaal Aluminium-zijkanten
Ceramic Shield op de voorkant
Edelstaal-zijkanten 
Ceramic Shield op de voorkant
Edelstaal-zijkanten
Ceramic Shield op de voorkant
Aluminium-zijkanten
Ceramic Shield op de voorkant
Camera 12 MP Dual-camerasysteem (ultra-groothoek- & groothoeklens) 12 MP Pro camerasysteem (ultragroothoek-, groothoek- & telelens) 12 MP Pro camerasysteem (ultragroothoek-, groothoek- & telelens) 12 MP Dual-camera-systeem (ultragroothoek- & groothoeklens)
Capaciteit 64 GB, 128 GB, 256 GB 128 GB, 256 GB, 512 GB 128 GB, 256 GB, 512 GB 64 GB, 128 GB, 256 GB
Kleuren Blauw, groen, (PRODUCT) rood, wit, zwart Pacific blue, goud, grafiet, zilver Pacific blue, goud, grafiet, zilver Blauw, groen, (PRODUCT) rood, wit, zwart

Wat kunnen de nieuwe iPhones nog meer in vergelijking met de vorige modellen?

iPhone 12 en 12 mini bieden opnieuw kleurrijke kleurkeuzes in zwart, wit, (PRODUCT) RED, groen en blauw. De randen van het basismodel zijn gemaakt van aluminium.

De nieuwe iPhone 12-serie wordt geleverd met de draadloze 5G-standaard - nog snellere downloads en streaming in de hoogste kwaliteit dankzij een hoger frequentiebereik. Als er op de achtergrond gegevens worden gedownload, blijft de iPhone LTE gebruiken, waardoor de batterij wordt gespaard. De beschikbaarheid van 5G hangt echter af van de aanbieder van het mobiele netwerk.

Terwijl de vorige modellen een meer afgerond ontwerp hadden, komt de nieuwe generatie iPhones ook met een nieuw ontwerp. De iPhone 12-modellen doen met hun hoekige behuizing sterk denken aan het ontwerp van de oudere generaties iPhone 4 en 5. De iPhone 12 en 12 mini krijgen aluminium randen, terwijl de 12 Pro en Pro Max roestvrijstalen randen krijgen. 

Dit jaar zullen voor het eerst alle vier de nieuwe iPhone-modellen OLED-displays hebben. Hierdoor zien uw teksten er nog scherper en foto's nog levensechter uit dan voorheen. De camera van alle nieuwe iPhones ondersteunt Smart HDR 3, waarmee scènes en elementen zoals stenen of de lucht gemakkelijk kunnen worden herkend. Deze functie helpt ook om uw foto's er absoluut echt uit te laten zien, aangezien textuur, huidtint of kleurverzadiging nauwkeurig worden aangepast aan de lichtomstandigheden. 

De nieuwe A14 Bionic-chip geeft de smartphones nog meer kracht. Naar verluidt heeft de chip 50% meer rekenkracht dan de A13 chip van vorig jaar. Zo zijn video-opnamen in Dolby Vision niet langer een probleem. 

Met zijn 5,4 inch is de iPhone 12 mini de compacte versie van de nieuwe modellen. De functionaliteiten zijn identiek aan zijn grote broer, de iPhone 12, alleen in een kleinere versie.


Speciale functies van de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

De LiDAR scanner

De ingebouwde LiDAR-sensor maakt gebruik van laserstralen om afstanden te schatten door te meten hoe lang de laserstralen erover doen om van de zender naar het voorwerp en weer terug te reizen.

Hierdoor kan de camera van de Pro-modellen tot zes keer sneller autofocussen bij weinig licht. Met behulp van de LiDAR-sensor kunnen portretten nu ook in de nachtstand worden gemaakt bij gebruik van het groothoekobjectief. 

AR-gebruikers zullen bijzonder blij zijn met de nieuwe functie, aangezien de nieuwe LiDAR-sensor de omgeving rechtstreeks kan analyseren en geschikte individuele ervaringen kan afspelen in augmented reality-toepassingen. 


Het Pro camerasysteem

Wie veel waarde hecht aan de camera van zijn iPhone en geen genoegen wil nemen met de huidige status, komt met het Pro-camerasysteem zeker aan zijn trekken. Met de Pro-modellen brengt Apple de drievoudige camera, net als bij de iPhone 11 Pro

De iPhone 12 Pro-varianten zijn uitgerust met groothoek-, ultragroothoek- en telelenzen. Deze beloven nog meer licht, details en een scherpere focus. Onderwerp en achtergrond kunnen nog beter van elkaar worden gescheiden en met de bedieningselementen kan de helderheid of het licht op gezichten worden aangepast, evenals de onscherpe achtergrond. De 4x optische zoom van de iPhone 12 Pro is dus twee keer zo krachtig als de 2x zoom van de iPhone 12. Last but not least draagt de LiDAR-scanner, die voor het eerst is geïnstalleerd, bij aan de kwaliteitsverhoging. 

Het Pro Max-model heeft met zijn 6,7 inch een nog groter scherm, met 5x optische zoom zelfs iets meer zoom dan de normale 12 Pro. Dankzij grotere sensoren en dus grotere pixels kan aanzienlijk meer licht worden opgevangen. Een nog betere telelens belooft om nog dichter in te zoomen op portretten - zodat uw foto's een absoluut hoogtepunt worden!

De iPhone 12 Pro is in zilver, grafiet, goud en pacific blue en heeft robuuste roestvrijstalen randen.


Wat is een Ceramic Shield?

Ceramic Shield zorgt ervoor dat de beeldschermen van de iPhone 12-serie bijzonder robuust zijn, aangezien het glas is gemaakt met nanokeramiek. Hierdoor is het display harder dan welk ander smartphone-glas ook, biedt het een nog betere stabiliteit van de voorkant van de iPhone en is het vier keer beter bestand tegen vallen dan voorheen.

Goed om te weten: iOS 14 als standaard

Alle toestellen van de iPhone 12-serie worden standaard geleverd met iOS 14, dat in september 2020 werd uitgebracht.

iPhone 12 of iPhone 12 Pro?

Jaar na jaar vragen veel gebruikers zich af of de meerprijs voor de Pro-modellen het wel waard is. Voor het eerst krijgen de basismodellen van de iPhone 12 en 12 mini ook functies zoals oled-schermen of 5G, dus ze lijken een goed allroundpakket te zijn.

De upgrade naar de Pro-varianten is de moeite waard als de camera van de iPhone in het bijzonder voor u van groot belang is. Gepassioneerde fotografen en hobbyfotografen die al hun foto's met hun iPhone maken, zullen eerder voor de Pro-modellen kiezen.


Handige accessoires voor de iPhone

AirPods


Induktionsladegeräte


iPhone hoezen / MagSafe voor iPhone 12


Bescherming voor iPhone 12 / 12 Pro


Powerbanks