bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Wat is een internetradio?

Een internetradio is een radio waarmee je via internet naar radiostations kunt luisteren, waardoor bijna talloze radiostations kunnen worden ontvangen. Met veel verschillende andere functies, zoals de artiestendisplay of de weergave van de albumhoes, verrukken de verschillende modellen nu talloze gebruikers. Het is gemakkelijk in gebruik en kost weinig moeite, waardoor het mogelijk is om de internetradio snel aan te sluiten. Naast het luisteren naar internetzenders, kunnen de meeste versies nu ook naar stations luisteren via de VHF / FM-verbinding. Met behulp van een internetradio kunnen, afhankelijk van het model, wereldwijd tot 30.000 zenders worden ontvangen! Internetradio's met batterij kunnen overal worden gebruikt

Hoe werkt een internetradio?

De individuele internetradio's stellen hun stations online beschikbaar, wat niet alleen binnen Duitsland maar van over de hele wereld werkt en geen rol speelt bij de ontvangst. De internetradio, die via de DSL-verbinding via kabel of wifi met internet is verbonden, kan nu alle informatie van de zender online oproepen en afspelen.

Welke soorten internetradio's zijn er?

Er zijn ook verschillen tussen de individuele internetradio's. Naast de normale internetradio zijn er ook modellen met de aanduiding DAB +. Dit zijn radio's die een betere ontvangst bieden en via wifi voor stabielere prestaties zorgen. Bovendien is de geluidskwaliteit veel beter dan de typische en normale modellen. Bovendien krijgen gebruikers van de DAB + internetradiostations vaak nog vele andere geweldige functies aangeboden, waaronder bijvoorbeeld de artiestendisplay of de weergave van de titel van het nummer. Sommige modellen kunnen ook de albumhoes weergeven of advertenties verbergen. Er zijn ook verschillen in het type verbinding met de internetradio, sommige modellen kunnen alleen via een netwerkkabel worden aangesloten, andere alleen via wifi en weer andere met beide varianten. Bovendien bieden sommige producten de mogelijkheid om alle instellingen en zenderzoekopdrachten uit te voeren met de meegeleverde afstandsbediening, wat het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot.

Voordelen van internetradio's

 • Fantastisch geluid
 • Eenvoudige bediening
 • Ontvangst van maximaal 30.000 kanalen mogelijk
 • Ontvangt internetradiostations van over de hele wereld
 • Er zijn verschillende soorten radio's

Waar moet ik op letten bij het kopen van een internetradio?

Er zijn inmiddels talloze internetradio's van verschillende fabrikanten met veel verschillende prestatiekenmerken, waardoor het niet altijd eenvoudig is om een duidelijk overzicht te krijgen. Om uiteindelijk niet teleurgesteld te zijn, moet u bij het kopen van een nieuwe internetradio rekening houden met een aantal factoren.

 • De verbinding
  Het is belangrijk om op te letten hoe de internetradio met internet kan worden verbonden. Er zijn hier modellen die alleen de verbinding via een netwerkkabel mogelijk maken. Dit betekent echter dat ze alleen binnenshuis kunnen worden gebruikt. Ook modellen die via wifi met internet kunnen worden verbonden, kunnen veel flexibeler worden gebruikt, zodat ze ook de tuin in kunnen om te genieten van de verscheidenheid aan kanalen in de zon. Natuurlijk zijn er ook internetradio's die zowel via netwerkkabel als wifi kunnen worden aangesloten.
 • Luidsprekers en geluidskwaliteit
  Om optimaal van de muziek te kunnen genieten, is het belangrijk om bij het kopen op de speakers van de modellen te letten en dus de geluidskwaliteit niet te verwaarlozen. Terwijl apparaten met slechts één luidspreker de muziek alleen in stereokwaliteit kunnen afspelen, bieden versies met twee luidsprekers een aanzienlijk betere kwaliteit. Ook het aansluiten van één of meerdere andere boxen is bij sommige radio's geen probleem.
 • De versleuteling
  Er zijn enkele verplichte coderingsnormen voor radio-ontvangst. De basisbeveiliging, ook wel “WEP” genoemd, is doorgaans op elke radio aanwezig, maar vaak niet voldoende. Het is het veiligst om het netwerk te beveiligen met WPA-codering.
 • DAB+
  Iedereen die eersteklas geluidskwaliteit en een veilige internetverbinding op prijs stelt, moet DAB + internetradio's gebruiken. Deze brengen ook vele andere geweldige functies met zich mee die heel duidelijk te zien zijn.
 • Scherm
  Terwijl de normale radio's een tandwiel hebben om naar de afzonderlijke stations te zoeken, bestaat deze functie niet bij internetradio. Om deze reden zou het display ook een belangrijke rol moeten spelen bij het kopen. Om de bediening bijzonder gemakkelijk te maken en om snel een overzicht te krijgen, is het aan te raden een apparaat te kiezen met een zo groot mogelijk display.

FAQ - veelgestelde vragen over internetradio's

 

Hoe maakt internetradio verbinding met internet?

De internetradio kan via wifi of netwerkkabel op de DSL-router worden aangesloten en krijgt zo toegang tot internet.

Kunnen meerdere internetradio's tegelijkertijd via de router werken?

Ja, dit is mogelijk, aangezien elke internetradio afzonderlijk wordt aangesloten en een eigen toegang heeft. Bij verbinding via een netwerkkabel is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat een ingang op de router vrij is, wat niet nodig is bij verbinding met wifi.

Kan ik alleen internetzenders ontvangen met de internetradio?

Dat hangt af van welk model u heeft, want bij sommige internetradio's kunt u ook normale radiostations ontvangen, waarvoor uiteraard geen internetverbinding nodig is.