JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

ESD bescherming bij Conrad

Alle vormen van ESD bescherming te koop bij Conrad

Bij Conrad kun je terecht voor alle vormen van ESD bescherming. ESD is een ander woord voor elektrostatische ontlading (in het Engelse electrostatic discharge). In de volksmond spreken we er ook wel van dat iets 'statisch' is. Dit is een kortdurende elektrische stroom door elektrisch contact waarbij een lading overspringt en zich een vonk kan voordoen. Om dit te voorkomen bestaan er vele soorten ESD bescherming.

Soorten ESD bescherming

ESD bescherming is er onder meer op het gebied van:

Kabels en toebehoren

Merken als BJZ bieden aardingskabels voor personen en ook aardingsboxen en aardingsstekkers. Met zo'n stekker kunnen aardingskabels direct worden aangesloten aan de aardingsleiding van de netvoeding in een elektrostatisch beschermde omgeving.

Schoenen met ESD bescherming

Van het merk Puma levert Conrad veiligheidsschoenen met een isolerende zool. De schoenen zijn verkrijgbaar in nubuck- of rundleer. Met deze schoenen bent u beschermd tegen ESD. Ze bieden bovendien een stevige grip én bescherming tegen impact van buitenaf.

Vloermatten en tafelmatten voor ESD bescherming

ESD bescherming kan ook geboden worden in de vorm van een mat; een vloermat, al dan niet in combinatie met een tafelmat. Je kunt kiezen uit verschillende formaten. Deze matten bieden een ESD veilige werkplek en worden geleverd met aardingscomponent, aardingsspiraalkabel, een armband en natuurlijk een verbindingskabel.

Maar er zijn ook afzonderlijke vloermatten, al dan niet opengewerkt, en afzonderlijke tafelmatten. De matten zijn zeker de investering waard als je bedenkt wat ESD voor schade kan veroorzaken aan je apparatuur.

Speciale tools en werkplekinrichting

Behalve de vloer- en tafelmatten zijn er nog veel meer vormen van ESD bescherming waarmee de werkplek kan worden ingericht. Om te komen tot een ESD-veilige werkplek kun je bijvoorbeeld denken aan een ionisator maar ook een anti-statisch brievenbakje of plakbandhouder moet gerekend worden tot een ESD-veilige werkplekinrichting.

ESD-veilige zakken

Door een voorwerp te omhullen met een ESD-veilige zak is het probleem van ESD ook opgelost. Geschikt om apparatuur in op te bergen en te bewaren.

Armbanden

Tot slot kun je bij Conrad ook nog terecht voor geleidende armbanden voor om de pols. Deze beschermen gevoelige componenten tegen ESD. Het storen van gevoelige elektronische componenten wordt hiermee voorkomen.