Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Een vochtigheidsmeter of protimeter is een apparaat dat de elektrische weerstand tussen twee pinnen met een vaste afstand bepaalt. Een vochtmeter wordt gebruikt om de vochtigheid van muren bij bijvoorbeeld waterlekken te meten. Hoe lager de weerstand, des te hoger is de vochtigheid van het gemeten oppervlak. Bijna elk huishouden krijgt wel eens te maken met vochtproblemen.

  Vochtigheidsmeetapparatuur kopen bij Conrad

  Vochtproblemen traceren met vochtigheidsmeetapparatuur 

  Vaak wordt er door de bewoners van het huis weinig aan vochtproblemen gedaan. Soms zijn ze hier zelf niet van op de hoogte, of ze worden afgeschrikt door de soms hoge prijs om de schade die het vocht heeft veroorzaakt te laten herstellen.  Vocht aanpakken is vaak een ingrijpende klus zoals injecties in muren en dergelijke, wat natuurlijk voor een hoge prijs zorgt. De hoge prijs voor het aanpakken van vocht is dus een zure appel waar u sowieso doorheen moet bijten. Zelf vocht in huis ontdekken is echter iets wat niet veel geld hoeft te kosten. Met behulp van een vochtmeter ziet u makkelijk of u kampt met vocht in de woning of niet.

  Relatieve luchtvochtigheid meten

  Een vochtmeter heeft veel meer toepassingsmogelijkheden dan u misschien op het eerste gezicht zou denken. De vochtmeter, of hygrometer, kan niet alleen de relatieve luchtvochtigheid aangeven, het kan ook meten of er vocht zit in verschillende bouwmaterialen, zoals hout, beton, steen, gips, stuc- en pleisterwerk, isolatie, graan, hooi etc. Hierbij wordt het te meten materiaal niet beschadigd. Dat is handig om bijvoorbeeld vocht te ontdekken op plaatsen die niet altijd zichtbaar zijn. Een nieuwer model vochtmeter kan ook temperatuur meten in andere substanties, zoals bouwmaterialen, vloeistoffen, voedingsmiddelen en gassen. Vochtmeters zijn er tegenwoordig allang niet meer alleen om vocht te meten.