Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Wilt u uw bedrijfspand optimaal beschermen tegen ongenode gasten? Van videobewaking tot infrarood detectie en van dummy alarmering tot een geavanceerde draadloze alarmsysteemset aangesloten op uw smartphone; bij Conrad bent u verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit alarmsystemen voor elk budget.

  Met bedrade videobewaking uw pand onder controle

  Altijd live up-to-date

  Videobewaking met bedrade camera's is een nuttige bescherming voor uw gezin en uw eigendom. Videobewaking zorgt voor veiligheid door afschrikking en helpt om de situatie in en rond het huis of bedrijfspand beter in te schatten en gevaarlijke situaties op te sporen. De beelden van de camera's kunnen in realtime worden bekeken op de bewakingsmonitor, op een computer of via een app op uw smartphone of tablet - live tijdens de opname of achteraf. 
  De gedetailleerde video-opname registreert alle incidenten. De video time-lapse laat u bijvoorbeeld zien wanneer de postbode een pakje op uw terrein heeft achtergelaten. Maar ook welke buurman regelmatig vervelende streken uithaalt - of dat onbevoegden zich toegang hebben verschaft. Bij inbraken vergemakkelijken video-opnamen het onderzoek wanneer het erom gaat de daders te identificeren. 
  Bewakingscamera's die via een kabel worden aangesloten, bereiken een bijzonder hoge resolutie van maximaal 8 megapixels. Dankzij de vaste bekabeling leveren de camera's continue, storingsvrije en heldere beelden. Dankzij de hoge bandbreedte van de kabelverbinding is het niet nodig het beeld zwaar te comprimeren ten gunste van een soepele overdracht - de weergave is navenant gedetailleerd en scherp. De hoge pixeldichtheid maakt een nauwkeurige live-beeldanalyse op de bewakingsmonitor en via de opname mogelijk.

  Wat zijn de voordelen van bedrade bewakingscamera's?

  Bij videobewaking met kabel bepaalt alleen de lengte van de gebruikte kabel het bereik van de beeldoverdracht. Noch structurele omstandigheden, noch elektronische apparatuur in de onmiddellijke nabijheid kunnen de transmissie belemmeren. Zelfs een door inbrekers meegevoerde radiostoorder kan de camera's normaal gesproken niet beschadigen. Met kabelsystemen profiteert u van een betrouwbare en snelle signaaloverdracht en video-opname zonder uitval.

  Op welke privacy zaken moet u letten bij bewakingscamera's?

  Als eigenaar van uw eigen huis, appartement of woning kunt u dit bewaken met videocamera's. U moet echter rekening houden met de eigendomsrechten van derden buiten het eigendom, zoals het recht op een eigen imago of het recht op informationele zelfbeschikking. Zorg er daarom bij het installeren van de camera's voor dat noch openbare eigendommen, noch de eigendommen van de buren of een gedeelde oprit worden afgedekt. Het is normaal gesproken niet toegestaan om aangrenzende straten, trottoirs of andere openbare ruimten met camera's te bewaken, zelfs niet als de dekkingshoek verder reikt dan de eigendomsgrenzen tot slechts een klein gebied van openbaar terrein. Uitzonderingen zijn alleen toegestaan indien een rechtmatig belang kan worden aangetoond.

  Hoe vindt u de juiste bewakingscamera?

  Bewakingscamera's met aansluitkabel zijn verkrijgbaar voor gebruik binnenshuis en als weerbestendige modellen voor gebruik buitenshuis. U kunt camera's afzonderlijk kiezen naar gelang van uw behoeften en budget of een videobewakingskit aanschaffen. U kunt kiezen tussen IP-camera's met netwerk- en stroomaansluiting en IP-camera's met POE-stroomvoorziening via de netwerkkabel, waarbij u slechts één aansluitkabel nodig hebt. Er zijn ook analoge modellen met coax-bekabeling en camera's met powerline beeldoverdracht via het stopcontact.

  Compleet pakket: bedrade videobewaking

  Op zoek naar een compleet pakket dat alles bevat wat u nodig heeft om uw eigen videobewaking in te stellen? Kijk dan eens naar de bekabelde bewakingssystemen. Dit zijn sets bestaande uit een of meer camera's en een bijbehorende langetermijnrecorder, alsmede accessoires in de vorm van aansluitkabels, voedingsstekkers en bevestigingsmateriaal. De camera's en recorder zijn ontworpen om samen te werken, zodat u ze snel en gemakkelijk kunt instellen en probleemloos kunt bedienen.

  Een belangrijk selectiecriterium voor bewakingssystemen is het aantal kanalen. Dit bepaalt hoeveel camerabeelden de recorder tegelijkertijd kan opnemen. Als u bijvoorbeeld vier camera's rond het huis wilt gebruiken, hebt u een bewakingssysteem met ten minste vier kanalen nodig. Als u nog niet zeker weet hoeveel camera's en dus kanalen u wilt gebruiken, is het raadzaam een paar reservekanalen te plannen voor toekomstige uitbreidingen van het bewakingssysteem. Dan kunt u gemakkelijk extra camera's toevoegen zonder de cameraserver te moeten vervangen.

  Hoe monteer ik de videobewaking?

  De installatie van de camera's is zeer eenvoudig. Alles wat u nodig heeft is een ladder, een boormachine en een schroevendraaier. Het benodigde montagemateriaal, zoals verbindingskabels, schroeven en pluggen, wordt vaak met de camera's meegeleverd. Alles wat u verder nog nodig hebt om uw nieuwe videobewakingscamera's te monteren, vindt u hier: behuizingen en beugels, kabels, lenzen, adapters en infrarood belichtingstoestellen.

  Opnameapparatuur voor bewaking gedurende lange tijd

  Met een langetermijnrecorder of -videoserver bewaart u alle opnamen van de camera's gedurende een door u opgegeven periode. Opnamen kunnen permanent worden gemaakt, volgens een schema of wanneer beweging wordt waargenomen. Gewoonlijk worden één of meer harde schijven als opslagmedium gebruikt. Met toegang op afstand hebt u ook toegang tot de opnamen via mobiele apparaten en onderweg. Let op de opslagcapaciteit, het aantal kanalen en de maximale beeldkwaliteit. Ook belangrijk zijn de in- en uitgangen waarmee u de camera's en een bewakingsmonitor verbindt. Praktische extra's zijn een e-mailnotificatie met snapshots en een gegevensback-up naar externe opslagmedia.

  Tip: beter nachtzicht door IR-zenders

  Veel bewakingscamera's werken met ingebouwde infrarood-LED's die het bewaakte gebied in het donker verlichten met IR-licht dat door zijn golflengte onzichtbaar is voor het menselijk oog. Op die manier levert de camera zelfs in absolute duisternis een bruikbaar camerabeeld - meestal in zwart-wit. In de meeste gevallen zijn de IR-LED's rond de lens geplaatst voor een gelijkmatige verlichting. Het maximale bereik staat vermeld in de productbeschrijving van de desbetreffende camera. Met een IR-verlichter verbetert u het nachtzicht van uw bewakingscamera en verlicht u objecten die verder weg staan. De schijnwerper wordt in de buurt van de camera gemonteerd, aangesloten op het 230-volt lichtnet en dient als extra licht. Een geïntegreerde schemeringssensor schakelt hem automatisch in en schakelt hem bij daglicht weer uit.