Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Met een goede thermostaat t u veel geld besparen en comfortabeler leven. Diverse onderzoeken wijzen uit dat verwarming voor meer dan de helft van het energieverbruik zorgt. Uiteraard is een lekker warm huis u goed recht maar is het echt nodig dat elke radiator even warm is? En vergeet u ook wel eens de thermostaat omlaag te zetten als u de deur uitgaat of naar bed gaat?

  Thermostaten en verwarmingsregeling

  Uiteraard is dit vandaag de dag geen probleem meer met slimme thermostaten zoals Anna, Netatmo, Nest en Toon. Slimme thermostaten die zich aanpassen aan uw levensstijl en met een hoog comfortgehalte besparen op energiekosten. Het is misschien een grote investering maar in de loop der tijd zeker interessant qua kosten. Maar ook zonder een grote investering kun jij slim besparen op uw energiekosten en toch genieten van een comfortabel warm huis. Zo zijn er al slimme radiatorthermostaten voor nog geen €20,- die flink besparen op uw energierekening!

  Voor elke Tekkie hebben wij dè oplossing om uw huidige verwarming te upgraden met slimme apparatuur. Hebben we u warm gemaakt? Lees hier hoe u uw huis comfortabel en slim kunt verwarmen.

  Hoe bespaart u met slim verwarmen?

  Het is makkelijk uitgelegd en klinkt ook aannemelijk, maar waarin zit de besparing met slim verwarmen precies? We beginnen met de apparatuur. Uiteraard zijn er thermostaten die zijn uitgerust met een thermische sensor. Deze herkent temperatuur en handelt vervolgens op basis van de door uw aangegeven instellingen. Een tijdschakelaar is ook een bekend concept. Zo kunt u ’s avonds lekker warm genieten op uw luie stoel en overdag wanneer u niet thuis bent energie besparen. Maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos, helemaal in deze moderne tijd.

  Er zijn bijvoorbeeld ook bewegingssensoren die o.b.v. bewegingen een kachel aan/uit kunnen zetten. Of lichtsensoren die herkennen wanneer de zon schijnt en de verwarming dan lager zetten. En wat dacht u van een slimme thermostaat die zich aanpast aan uw levensstijl en ‘leert’ wanneer en wat uw ideale temperatuur is.

  Nu is een uitgebreide kamerthermostaat een redelijk bekend concept maar wist u dat u dit ook per kamer of zelfs per radiator kan regelen? Zo kunt u bijvoorbeeld de radiator bij de eettafel tijdens het eten op een comfortabele temperatuur instellen en de rest van de dag wat milder om energie te besparen. Dit laatste is eenvoudig te realiseren met slimme radiatorknoppen.

  Het komt er simpelweg op neer dat de verwarming alleen gebruikt wordt in de betreffende kamer of ruimte wanneer dat nodig is. Al deze toevoegingen dragen bij aan energiebesparing. U hoeft geen rekenwonder te zijn om te constateren dat u zodoende flink bespaart op uw energiekosten.

  Alles regelen met kamerthermostaten

  Elke huis met een CV-systeem heeft er ééntje, een kamerthermostaat. We kennen 2 klassiekers: de mechanische kamerthermostaat met een draaiknop en de digitale versie. De versie met een draaiknop of de versie met een digitaal scherm. Met deze thermostaten kunt u eenvoudig uw temperatuur traploos instellen. Komt de temperatuur onder de ingestelde temperatuur, dan gaat er een seintje naar de CV die warm water laat stromen. Komt de temperatuur er boven, dan gaat er weer een seintje naar de CV en dan stopt het systeem. Dit is natuurlijk niet echt slim verwarmen. U stelt eenmalig de temperatuur in en uw CV handelt hierop totdat u zelf de temperatuur weer veranderd. Vergeet u dit te veranderen (als u de deur uitgaat of naar bed gaat) dan stookt u onnodig. De oplossing in dit geval is een kamerthermostaat met dag- of weekprogramma.

  Met een dag- of weekprogramma kunt u namelijk meerdere waardes instellen. Zo kunt u de temperatuur ’s ochtends wat hoger zetten, overdag als u werkt wat lager en ’s avonds weer wat hoger. Gaat u slapen, dan stelt u de temperatuur weer lager in zodat u ’s nachts niet onnodig stookt. Dit is al een stuk slimmer. U hoeft zelf nooit meer aan de verwarming te denken nadat u alles automatisch heeft ingesteld. Maar uiteraard kan dit nog slimmer.

  Heb jij ook wel eens een baaldag, zo’n dag dat alles tegenzit en u tot overmaat van ramp door de regen terug moet fietsen naar huis? Hoe fijn is het dan als u thuis komt met een heerlijk warm behaaglijk temperatuurtje in uw huis! De techniek denkt met u mee, want tegenwoordig zijn er thermostaten die u met uw netwerk kunt verbinden en via internet overal ter wereld kunt bedienen. Thermostaten zoals Netatmo en Anna maken dit mogelijk. Stel uw temperatuur onderweg naar huis in. Monitor overal ter wereld de temperatuur in uw woning. En om het nog slimmer te maken, leert de thermostaat zelf wanneer het warmer en kouder moet worden o.b.v. uw dagelijkse routine. Het mooiste van dit allemaal is nog wel dat deze thermostaten en hun apps gratis te gebruiken zijn, zonder maandelijkse kosten!

  Als u uw thermostaat en programma naar wens hebt ingesteld, bent u vrijwel verzekerd van een lekker warm en huis en een lage energierekening, of toch niet? Niet altijd, denk eens aan de radiatoren boven, of bij die ene tafel waar u bijna nooit zit. Onnodig stoken = onnodig kosten maken, dus upgrade naast uw thermostaat ook uw radiatoren.

  Effectief besparen met slimme radiatorthermostaten

  Bijna elke radiator heeft een radiatorknop- of thermostaat. De traditionele knop is een simpele ‘kraan’ waarmee u de doorstroom van water kunt reguleren. Dicht is geen doorstroom en volledig open is veel doorstroom. Een radiatorthermostaatknop is iets slimmer. Deze ‘meet’ namelijk de temperatuur rondom de thermostaat en regelt de waterdoorvoer automatisch o.b.v. de door u ingestelde stand.

  Hoewel de thermostaatknop slimmer is , is deze nog ver van slim. Deze traditionele knoppen en thermostaten zijn afhankelijk van de ingestelde temperatuur op uw kamerthermostaat.

  Om een radiator echt slim te kunnen maken heeft u elektrische radiatorthermostaat nodig. Deze regelen zelf realtime de temperatuur en laten pas water doorstromen als de temperatuur op die plek echt te laag is. Zo regelt elke verwarming afhankelijk de temperatuur die jij ingesteld hebt. De besparing is hiermee erg groot. De radiatoren krijgen namelijk pas waterdoorstroom als de temperatuur te laag is. Het mooie van elektrische radiatorthermostaten is dat ze universeel zijn. U draait simpelweg de oude eraf en zet de nieuwe erop met de juiste meegeleverde montagering. De verwarming afsluiten is niet eens nodig, het binnenwerk van de kraan blijft onveranderd. Zo bespaart u flink op jaarbasis en het is maar enkele minuten werk. De meeste radiatorthermostaten functioneren standalone. Maar er zijn systemen zoals eQ-3 Max die slimme radiatorthermostaten combineren met een slimme wandthermostaat.

  Een slim huis met eQ-3 MAX!

  eQ-3 combineert het beste van twee werelden, een slimme wandthermostaat met slimme radiatorknoppen. Alles in één duidelijke app zodat u overal ter wereld uw huis tot op de radiator nauwkeurig kunt bedienen. Het idee is simpel: verbind de gateway met uw netwerk, de wandthermostaat met de gateway en de radiatorthermostaten met de gateway/wandthermostaat. De apparaten zijn los te koop zodat u kunt uitbreiden maar uiteraard zijn er ook starterkits beschikbaar. In toevoeging op deze standaard toepassingen zijn er ook raamcontacten beschikbaar. Deze kunt u zo instellen dat wanneer het contact verbroken wordt (lees het raam gaat open) de verwarming uitgaat zodat u niet onnodig stookt. Heeft u een ruimte zonder radiator? Geen probleem! Er zijn namelijk ook tussenstekkers beschikbaar. Deze prikt u in uw stekkerdoos, vervolgens sluit u hier een straalkachel op aan en voilà, ook die kamer zonder radiator is slim verwarmd!

  Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
  U heeft de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
  Afwijzen
  Akkoord