Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Ventilatoren zijn niet alleen in de zomer een ware uitkomst, maar kunnen ook in de winter gebruikt worden. Verkrijgbaar in verschillende modellen, voldoen de ventilatoren aan de meest gestelde eisen en houden het zomers koel, terwijl u in de winter energie spaart door een betere warmteverdeling.

  Ventilatoren, Ideaal in zomer én winter

  Inhoudsopgave ventilatoren

  Ventilatoren zijn niet alleen in de zomer een ware uitkomst, maar kunnen ook in de winter gebruikt worden. Verkrijgbaar in verschillende modellen, voldoen de ventilatoren aan de gestelde eisen en houden het zomers koel, terwijl u in de winter energie spaart door een betere warmteverdeling.

  Het kiezen van een fan

  Wie niet de luxe van een airco heeft, kan afhankelijk van het budget, de gestelde eisen en beschikbare ruimte kiezen voor de aanschaf van een ventilator. Hoe groter het model, hoe meer lucht er verplaatst zal worden.

  U dient bij de aanschaf dus ook rekening te houden met de ruimte die verkoeld moet worden. Een tafelventilator is geschikt voor directe verkoeling, terwijl een plafondventilator in de winter gebruikt kan worden om warme lucht gelijkmatig over de kamer te verdelen. En tijdens warme nachten uiteraard om de lucht in beweging te houden zodat het aangenamer slapen is.

  Omdat de badkamer ventilatie nodig heeft, maar niet altijd beschikt over een raam, kan men kiezen voor een badkamerventilator. Een staande ventilator heeft echter als voordeel dat deze gemakkelijk te verplaatsen is.

  Gebruik van ventilatoren

  De meeste ventilatoren zijn eenvoudig in gebruik: u stopt de stekker in het stopcontact en door het indrukken van een knop wordt de rotatiesnelheid bepaalt. Hoe hoger de stand, hoe meer luchtcirculatie er plaatsvindt en hoe meer verkoeling u ondervindt. Plafondventilatoren worden aan – en uit gezet door gebruik te maken van een afstandsbediening, waarmee u tevens de snelheid bepaalt.

  Welk merk ventilator?

  Of u een kwaliteitsmerk aanschaft of niet, heeft vooral te maken met uw eigen wensen en budget. Bekende merken van ventilatoren zijn onder andere Tristar, Basetech en Westinghouse. Al deze merken hebben in hun assortiment verschillende modellen ventilatoren, die voldoen aan specifieke wensen. Online is het aanbod zeer divers en uitgebreid.

  Verkoeling in de zomer

  Wie tijdens de warme maanden behoefte heeft aan verkoeling, doet er goed aan een ventilator aan te schaffen. Niet alleen zorgt deze voor verkoeling, wie bovendien last heeft van veel muggen of ander ongedierte in huis heeft profijt van een ventilator, omdat veel insecten niet gediend zijn van tocht en luchtcirculatie.

  Energiebesparing in de winter

  Iedereen die energie wil besparen in de winter of die optimaal wil genieten van warmte in de winter doet er goed aan een plafondventilator te installeren. Door gebruik te maken van een plafondventilator wordt de opstijgende warmte verspreid, waardoor u het eerder warm heeft en de stookkosten beperkt kunnen worden. Een ventilator zorgt dus ook voor energiebesparing. 

  > Bekijk onze ventilatoren

   

  Ventilatoren - voor koele lucht op hete dagen

  Alles om uw keuze voor een ventilator makkelijker te maken

  Op warme zomerdagen zit u snel aan uw limiet. Als het te warm is in huis, kunt u zich suf en slap voelen. Bovendien zorgt de warme temperatuur er vaak voor dat het zweet u uitbreekt, waardoor u zo min mogelijk actief wilt zijn. Geen wonder dat dit uw dagelijkse werkzaamheden beïnvloedt, waardoor u ook ’s nachts niet echt tot rust komt. Heel begrijpelijk allemaal, maar in plaats van alleen te klagen dat het zo warm is in huis, kunt u er ook iets aan doen. De juiste ventilator kan veel verkoeling verschaffen en zorgt voor een heerlijk koel briesje in huis.

  Wat is een ventilator?

  Een ventilator zorgt dat de lucht in de ruimte in beweging komt. De lucht wordt door met behulp van de ventilatorwerking van voren naar achter gedrukt. Dit leidt tot een circulatie van de lucht. Op deze manier wordt de koele lucht optimaal door de hele ruimte verdeeld, waardoor een ventilator ideaal is voor verkoeling op warme dagen. Of u nu thuis bent of aan het werk op kantoor, in een openbaar gebouw zit, of aan het genieten bent in een restaurant, ventilatoren worden vandaag de dag steeds vaker (en op meerdere plekken) ingezet. Ze maken de dagelijkse werkzaamheden op de warme dagen in het jaar een stuk beter te verdragen!

  Welke soorten ventilator zijn er?

  Inmiddels zijn er ventilatoren met zoveel verschillende soorten vormgeving, dat er voor elke toepassing of soort ruimte een passend model te vinden is. De ventilatoren in ons assortiment onderscheiden zich in vele opzichten van elkaar. Want behalve kleur, formaat en wattage, zijn ook de vorm en het vermogen te kiezen.

  En dan nog het soort ventilator; bijvoorbeeld een vloerventilator voor op de grond of een tafelventilator voor (u raadt het al) op tafel. Een plafondventilator of wandventilator om op te hangen of een staande ventilator of torenventilator om ergens neer te zetten.

  Soorten ventilatoren

  Als u een beperkte ruimte heeft en slechts op kleine schaal behoefte heeft om zo nu en dan te genieten van wat extra verkoeling kunt u kiezen voor een tafelventilator. Die neemt weinig ruimte in beslag en is gemakkelijk op te bergen. Een andere optie is een towerfan, die in een hoek van de kamer geplaatst niet alleen weinig ruimte inneemt, maar bovendien door het design vaak mooi integreert in het interieur.

  Wij hebben de beschikking over de volgende soorten ventilatoren:

  > Bekijk onze ventilatoren

  Vloerventilatoren en tafelventilatoren 
  De vloer- en tafelventilatoren zijn zowel op de vloer als op een tafel of ander meubelstuk te plaatsen, om zo op de juiste manier voor verkoeling te zorgen. Een vloerventilator of tafelventilator is verkrijgbaar in verschillende groottes en met diverse vermogens en functies.

  Voordelen van een vloerventilator of tafelventilator:

  • Optimaal te vervoeren
  • Hoog vermogen
  • Veilig
  • Mogelijkheid voor positieverandering
  • Vrij klein in formaat dankzij kleine standvoet
  • Een vloerventilator zorgt voor een afkoeling van de vloer: de vochtige, warme lucht stijgt naar boven, dit is erg bevorderlijk voor de gezondheid
  • Instellingsmogelijkheden voor een licht briesje tot een sterke circulatie

  Plafondventilatoren en wandventilatoren
  Plafond- en wandventilatoren monteert u logischerwijze aan het plafond of aan de muur. Op een centrale plek, zodat een uitermate goede luchtcirculatie mogelijk wordt in de ruimte. De keuze aan mogelijkheden is in de loop der jaren sterk gestegen. Er zijn ventilator in verschillende formaten en diverse uitvoeringen. Met afstandsbediening, verschillende snelheden en zelfs met verlichting! Of zo eenvoudig mogelijk, voor ieder interieur steeds het passende model.

  Voordelen van een plafondventilator of wandventilator:

  • Optimale luchtcirculatie
  • Aantrekkelijk design
  • Ventilator neemt geen plaats in
  • Talrijke uitvoeringen
  • Koelt in de zomer
  • Warmteterugwinning in de winter
  • Eenvoudig te bedienen

  Staande ventilatoren en torenventilatoren 
  De staande ventilator, ook wel als torenventilator verkrijgbaar, is zonder problemen overal in de kamer te plaatsen. Dit is het perfecte alternatief voor een duurdere airconditioning. Dit soort ventilatoren is in verschillende formaten en designs verkrijgbaar. Zo is er altijd wel één, die qua vormgeving perfect past bij uw interieur. Dankzij de verschillende functies en eenvoudige bediening, zorgen deze ventilatoren in de zomer voor een optimaal, koel briesje.

  Voordelen van een staande ventilator of torenventilator:

  • Plaatsbesparende vormgeving
  • Modern design
  • Effectieve luchtkoeling
  • Eenvoudig op te bergen bij geen gebruik
  • Veel verschillende functies en uitvoeringen

  Let hierop bij de aanschaf van een ventilator

  Het kopen van een ventilator doet u natuurlijk niet zomaar, want u wilt niet voor verrassingen komen te staan. Niet alleen het type ventilator is belangrijk, maar ook de afmetingen en zijn stabiliteit. Ook het vermogen van de ventilator en de vleugeldiameter kunnen doorslaggevend zijn. De luchtverplaatsing in m³ per uur is vooral in grotere ruimtes en openbare gebouwen van belang, terwijl dit voor privégebruik niet zoveel uit maakt. Als u wat meer comfort zoekt, is het handig om van tevoren te bekijken of een afstandsbediening inclusief is en de ventilator meerdere vermogenskenmerken ondersteunt. En uiteindelijk is het natuurlijk ook gewoon heel belangrijk wat u uit wilt geven, gaat u voor een goede prijs-kwaliteitverhouding of neemt u ook genoegen met een goedkoper budget-model.

   Zo vindt u de juiste ventilator

  Bedenk waar u de ventilator wilt gebruiken (in welke kamer) en hoe hard hij moet koelen (over het algemeen kiest u een grote ventilator voor een grote ruimte en een klein model voor een kleinere kamer). Bedenk of u ook gebruik wilt maken van extra’s, zoals bijvoorbeeld het vermogen enz. Alles is afhankelijk van uw eigen wensen en smaak. Succes bij het kiezen van uw ventilator en alvast veel plezier met uw nieuwe, aangename verkoeling!

  FAQ - veel gestelde vragen over ventilatoren

  Hoe groot moet het vermogen van mijn ventilator zijn?
  Afhankelijk van het vermogen van de ventilator wordt het stroomverbruik gemeten. Een krachtige ventilator zal dus vaak ook wat duurder in verbruik zijn. Het vermogen heeft ook invloed op de luchtverplaatsing. Terwijl een vermogen van 20 Watt al voor een luchthoeveelheid van 200 m³ per uur zorgt, ligt de luchtverplaatsing bij 55 Watt op zo’n 600 m³ per uur.

  Hoe zorgt een ventilator voor het koelen van de lucht?
  Het koelen in ruimtes wordt gerealiseerd door de luchtcirculatie, die ontstaat door de beweging van de ventilator.

  Wat betekent oscillerend?
  Het zwenkbereik resp. de draaibeweging van de ventilator wordt in het vakjargon ook wel de oscillatie genoemd.

  Welke merken zijn er allemaal

  Ventilatoren zijn er van diverse merken en fabrikanten. In het assortiment van Conrad vindt u onder andere de merken CasaFan, Vornado, Honeywell en Tristar. Ook AEG is vertegenwoordigd en inspireert met kwalitatieve fans, die leveren wat ze beloven.

  > Bekijk alle ventilatoren

  Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
  U heeft de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
  Afwijzen
  Akkoord