Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  TV- en video-uitrusting voor professioneel gebruik

  Moderne TV- en video-apparatuur is niet alleen van groot praktisch nut in een professionele omgeving, bijvoorbeeld in vergaderzalen voor videotelefonie en presentaties, maar is ook een teken van de vooruitstrevendheid en het professionalisme van het bedrijf dat er gebruik van maakt. In de Conrad business shop bieden wij een ruim assortiment TV- en videoapparatuur voor elke behoefte. 

  Alles over TV's en video-apparatuur

  Beamers

  Ons assortiment biedt beamers en videoprojectoren voor kantoorgebruik en home cinema. De toestellen verschillen niet in hun technische functie, maar in de interfaces en ontwerpen. De algemene aankoopcriteria zijn echter dezelfde: er moet aandacht worden besteed aan lichtsterkte, contrast, lensverschuiving, zoom, korte-afstandsobjectief en aansluitingen. De centrale waarde is de ANSI lumenwaarde, de lichtsterkte. Hoe groter het oppervlak waarop het beeld wordt geprojecteerd, hoe meer lumen er nodig zijn om het beeld scherp en helder genoeg te maken. Voor professioneel gebruik, anders dan in een verduisterde thuisbioscoop, zijn toestellen met meer dan 400 lumen per vierkante meter schermoppervlak meestal noodzakelijk.

  In de professionele sector is een verscheidenheid aan interfaces zeker een voordeel. De meest gebruikelijke aansluitingen zullen volstaan voor particulier gebruik.

  Business-Displays

  Zakelijke displays omvatten digital signage displays en grootformaat displays (LFD's). De keuzemogelijkheden maken het mogelijk te filteren op afmetingen en toepassingsgebieden. Digital signage displays staan bekend als digitale reclamedisplays die vaak grootformaat reclame in steden laten zien. LFD's genieten de voorkeur in vergaderzalen voor presentaties en videobriefings. De grootte van de schermen varieert van 32 tot 90 inch. Voor presentaties wordt de reclamefunctie meestal gebruikt om belangrijke details te tonen. 

  Tegenwoordig worden bijna alle TV's, audiosystemen, spelers en recorders bediend met een afstandsbediening. Er zijn drie soorten transmissie voor afstandsbedieningen: Bluetooth, infrarood en Wifi. Afstandsbedieningen worden in principe altijd bij een nieuwe aankoop meegeleverd. Er ontstaat echter snel verwarring wanneer veel apparaten in één kamer worden gebruikt en de afstandsbedieningen zich ophopen. Een programmeerbare "alles-in-een" afstandsbediening die verschillende apparaten kan bedienen, bijvoorbeeld TV, Blu-ray speler en geluidsinstallatie, kan helpen. Het segment universele afstandsbedieningen omvat goedkope alternatieven voor zoekgeraakte en defecte originele afstandsbedieningen. Het assortiment biedt ook een reeks accessoires voor afstandsbedieningen, zoals houders voor opslag en IR-uitbreidingen die het bereik van oude infraroodafstandsbedieningen vergroten.

  Televisies en draagbare televisies

  Bij Conrad vindt u een breed scala aan televisies. De schermresolutie, de energie-efficiëntieklasse en de netwerk- en internetfunctie behoren tot de belangrijkste kenmerken van een TV-toestel. De grootte van de toestellen varieert van 39,6 cm beeldschermdiagonaal tot 217 cm. Vuistregel voor gebruik in vergaderzalen: de gebruiker moet zich op een afstand bevinden die overeenkomt met 2,5 maal de diagonaal van het scherm. Voor de schermresolutie kan worden gekozen tussen Full HD (1920 x 1080 pixels), HD-Ready (1366 x 768 pixels) en Ultra HD (3840 x 2160). Nieuwe toestellen zijn meestal uitgerust met een netwerk- en internetfunctie die internettoegang via de TV mogelijk maakt. Er zijn ook apps beschikbaar, bijvoorbeeld om streamingdiensten te gebruiken. Draagbare toestellen zijn ontworpen voor mobiel gebruik. In dit geval liggen de beoogde beeldschermformaten ver onder die van vaste televisies. De resolutie gaat tot Full HD. Mobiele videoapparaten hebben meestal een intern geheugen om films en toepassingen op te slaan. 

  Home cinema systemen

  Home cinema-systemen behoren tot de meest populaire amusementssystemen in de particuliere sector. Voor bedrijven zijn de voordelen van deze systemen, zoals grote beeldschermformaten en surround sound, vaak niet doorslaggevend en zijn ze te groot voor normale gebruiksscenario's. Zij kunnen echter wel degelijk worden gebruikt voor multimediale lezingen aan universiteiten, seminars en geënsceneerde presentaties van audiovisuele produkten of uitgebreide reclamefilms.

  Player & Recorder

  Tegenwoordig zijn Blu-ray en DVD-spelers standaard. De bijbehorende apparaten kunnen worden aangesloten op TV's en monitoren om muziek, video's of diapresentaties af te spelen. Mediaspelers kunnen ook inhoud streamen via Bluetooth of wifi. Recorders kunnen worden gebruikt om video's op te nemen en op een harde schijf op te slaan. In de regel heeft een recorder voor opneembare media een USB-interface om de opgeslagen media gemakkelijk te kunnen exporteren.

  Soundbars

  Soundbars zijn een alternatief voor conventionele surround sound-systemen omdat zij door hun akoestische en elektronische effecten surround sound imiteren zonder dat een ingewikkelde installatie nodig is: Soundbars worden gewoon naast de TV geplaatst of aan de muur eronder of erboven gemonteerd - terwijl voor een surround sound-systeem ten minste vijf luidsprekers op geschikte plaatsen in de kamer moeten worden verdeeld. De typische vorm van een soundbar is een langwerpige horizontale eenheid. Door de geringe diepte is het een zeer ruimtebesparend onderdeel.

  Een soundbar wordt geleverd met een subwoofer die voor voldoende basgeluid moet zorgen. Sommige varianten hebben geïntegreerde subwoofers en combineren alle componenten in één behuizing.

  TV-accessoires

  Het assortiment biedt alle noodzakelijke uitbreidings- en accessoire-artikelen voor TV en video. Voorbeelden van nuttige accessoires zijn audio/video-schakelaars en adapters waarmee geluidsboxen en video-apparatuur kunnen worden aangesloten. Bovendien zijn er audio-, monitor-, HDMI- en SCART-kabels voor aansluiting op een computer, notebook of beamer. Met de juiste TV-, monitor- en videoadapters kan "oude" technologie zonder problemen worden aangesloten. Bovendien vindt u in ons assortiment montageverlengingen voor muurbeugels.