Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Alles wat u wilt weten over solarverlichting

  Draadloze solarlampen zetten tuinen, terrassen, paden en huisingangen in het juiste licht zonder stopcontact of installatie. De energiebesparende LED-lampjes voor buiten laden overdag op bij zonlicht. De ingebouwde lichtsensor schakelt de lampen automatisch aan als het donker wordt.

  Solarlampen brengen licht in elke hoek

  Solarlampen verlichten donkere huisingangen, slecht verlichte paden en trappen, de tuin, het terras en vele andere gebieden waarvoor u meer licht wilt. Solarlampen zijn ook geschikt als milieubewuste lichtbron voor balkons, parkeerplaatsen, kelderingangen, schuren, gereedschapsschuren en als sfeervolle decoratieve verlichting in buitenruimten.

  Solarlampen produceren zelf de benodigde elektriciteit en schakelen automatisch aan en uit. Ze zijn kabelonafhankelijk en kunnen flexibel in elke ruimte van uw woning worden geplaatst. Dit creëert een heldere en veilige omgeving. U hebt geen buitenstopcontact, verlengsnoeren, schakelaars of mogelijk zelfs een permanent aangesloten stroomvoorziening nodig. Tussen de bloemen, op tuinhuisjes en bomen, langs perken en hekken of op muren: Monteer de lampjes gewoon waar u meer licht nodig hebt. Hun weerbestendige kunststof of roestvrijstalen behuizing past harmonieus in de omgeving.

  Solar lampen zijn er in een grote verscheidenheid van ontwerpen

  LED-solarlampen voor de tuin

  Efficiënte en duurzame LED's dienen als verlichting met een hoge lichtsterkte bij een laag stroomverbruik. De LED's hebben weinig energie nodig voor een constante lichtopbrengst (continu licht) en zorgen voor een aangenaam helder maar niet verblindend licht gedurende vele uren.

  De zachte gloed van het licht zorgt in de avonduren voor een gezellige sfeer in de tuin, op het terras en rond het huis - vooral als u meerdere LED-zonnelampen gebruikt voor de verlichting. Modellen met een hoge lichtsterkte hebben meer vermogen nodig om een grotere hoeveelheid licht te produceren.

  Gevolg is dat hun verlichtingstijd meestal relatief korter is. Solar armaturen zijn ook een goede keuze als energiebesparende aanvulling op bestaande buitenverlichting op netstroom. Dankzij de werking op zonne-energie zijn er geen elektriciteitskosten en bespaart u veel.

  Hoe werkt een lamp op solar-energie?

  Solarlampen zijn kleine fotovoltaïsche systemen. De ingebouwde oplaadbare batterijen worden opgeladen door zonnecellen in de behuizing van het armatuur of een meegeleverd zonnepaneel.

  Daartoe zetten de zonnecellen overdag zonne-energie om in elektriciteit, die naar de oplaadbare batterijen stroomt. De opgeslagen elektriciteit van de batterijen verlicht de LED's in de solarlampen.

  Een geïntegreerde controller en een meestal aanwezige schemersensor schakelen het apparaat van de opslagmodus naar de lichtmodus, zodat de LED's 's avonds en 's nachts oplichten. Veel modellen hebben een schakelaar op de behuizing waarmee u de LED's handmatig kunt in- en uitschakelen.

  Op sommige armaturen kan ook het begin van de verlichtingstijd worden ingesteld. U kunt dan aangeven of de LED's al bij schemering worden geactiveerd of pas als het donker wordt.

  De batterijen van de solarlampen worden opgeladen door zonnecellen in de behuizing of in het meegeleverde zonnepaneel.

  Hoe lang geven solarlampen licht?

  Hoe lang een nieuwe, volledig opgeladen solarlamp zal schijnen, hangt grotendeels af van de capaciteit van de geïntegreerde batterij, de gebruikte LED-lamp en de heersende weersomstandigheden. Vaak is de maximale lichtopbrengst acht uur. Let op de in de productbeschrijving vermelde lichtduur.

  Modellen met instelbare helderheid (dimfunctie) zijn praktisch: Ze kunnen worden gebruikt met maximale lichtsterkte of met verminderde lichtopbrengst voor een langere lichtduur.

  Elke oplaadbare batterij verliest na verloop van tijd zijn opslagcapaciteit. De oplaadbare batterijen in LED-zonnelampen verouderen ook door dagelijks opladen en ontladen. Gewoonlijk gaan de oplaadbare batterijen in armaturen en spots twee tot drie jaar mee voordat ze merkbaar vermogen verliezen. Als de batterijen vervangbaar zijn, kunt u de geïntegreerde batterijen vervangen door nieuwe van hetzelfde type (zie handleiding of sticker op de solarlamp).

  Waarvoor zijn solar lampen handig?

  Solarlampen met ingebouwde bewegingssensor (PIR-bewegingsmelder) detecteren mensen en grotere dieren op enkele meters afstand. Dankzij de sensor brandt de lamp alleen wanneer dat nodig is en wordt de batterij gespaard.

  Met sensorgestuurde armaturen kunnen u en uw bezoekers zich veilig door de tuin bewegen of probleemloos uitstappen op de parkeerplaats, zelfs zonder continu licht. De lichtduur bij detectie van een persoon in de lichtsensor-modus kan bij betere modellen in verschillende stappen worden aangepast.

  Wat gebeurt er met de lichtwarmte?

  Let bij de aankoop van zonne-armaturen op de in de productbeschrijving vermelde kleurtemperatuur in Kelvin (K) en de door de LED's uitgestraalde lichtstroom in lumen.

  Er is keuze uit solar buitenlampen met warm wit, koel wit of gekleurd licht.Welke lichtkleur (kleurtemperatuur) u verkiest is een kwestie van individuele smaak. Vuistregel: LED's met een kleurtemperatuur van 2.700 tot 3.300 K geven warm wit licht, met 3.300 tot 5.300 K schijnen ze neutraal wit en lampen boven 5.300 K geven licht dat lijkt op daglicht.

  Lichtleur Kleurtemperatuur
  Warmwit 2.700 tot 3.300 K  
  Neutraalwit 3.300 tot 5.300 K  
  Daglicht 5.300 tot 6500 K
  Koudwit 6.500 tot 10.000 K

  Goed om te weten: Koeler licht van LED-lampen lijkt zuiver wit tot licht blauwachtig en wordt als helderder ervaren. Warm wit licht lijkt niet zo helder met dezelfde lichtstroom (lumenwaarde).

  Zo leveren solarlampen de maximale hoeveelheid licht

  Solarlampen hebben de juiste hoeveelheid zonlicht nodig om op te laden. Als het zonnepaneel optimaal is gericht, absorberen de zonnecellen overdag zonne-energie. De batterijen worden niet alleen op onbewolkte zomerdagen opgeladen, maar ook bij bewolkte hemel, in welk geval het alleen langer duurt dan bij direct zonlicht. Indirect daglicht, zoals het door muren en plafonds gereflecteerde daglicht, is echter niet voldoende. Monteer de zonnelamp daarom zo mogelijk in overeenstemming met de stand van de zon, zodat zoveel mogelijk direct licht op het zonneveld valt.

  Onvoldoende lichtbestraling op het zonnepaneel kan leiden tot een vermindering van de verlichtingsduur. Reinig het zonnepaneel regelmatig met een vochtige doek. Vuilafzetting vermindert het laadvermogen van de zonnecellen.

  Op donkere dagen, bij voortdurende regen en in de winter is de hoeveelheid licht soms onvoldoende om de batterijen in zonnelampen en -spots volledig op te laden. Als de batterijen verwijderbaar zijn of als er een USB-oplaadpoort beschikbaar is, kunt u de cellen ook volledig opladen met een oplader of via een USB-kabel.

  Welke solarlampen zijn er te koop?

  Solarlampen worden aangeboden met verschillende functies en met verschillende montagemogelijkheden. Ook het aantal LED's in de behuizing varieert.

  Eencellige solarlampen bevatten alle noodzakelijke onderdelen (behuizing, zonnecel, batterij, LED-lamp) en werken volledig onafhankelijk. Voeg gewoon het gewenste aantal armaturen toe aan het winkelmandje. Solar armaturen die als armatuurset worden aangeboden, bestaan uit het opgegeven aantal onafhankelijke individuele armaturen. Bij een zonnelichtset of een modulaire zonnesysteemoplossing krijgt u een set met verschillende afzonderlijke lampen die via kabels met elkaar verbonden zijn en een overeenkomstig krachtig zonnepaneel delen. Hierdoor kan de individuele armatuurbehuizing compacter zijn.

  Solar staande buitenlampen

  Staande lampen voor de tuin en voor het verlichten van paden en parkeerplaatsen zijn verkrijgbaar met een grondspies voor flexibele montage in de grond en als opbouwmodel voor het vastschroeven op stoeptegels, houten planken en betonnen voetstukken.

  Solar-buitenspot

  Met schijnwerpers op zonne-energie voor de tuin kunt u donkere plekken bijzonder sterk en ruim verlichten. Ze kunnen worden gebruikt om parkeerplaatsen en toegangszones rond het huis op te fleuren. Door hun heldere licht zijn de spots ook geschikt voor inbraakbeveiliging.

  Solar tafelverlichting voor buiten

  Tafellampen voor buiten zorgen voor gezellig licht in de zithoek tijdens het eten, kletsen en ontspannen. De mee te nemen mobiele solarlampen zorgen voor een helder zicht bij de barbecue, volgen u bij het lezen op de tuinligstoel en zijn metgezellen op de stand of op vakantie.

  Solar buitenlampen

  Met solar tuinverlichting voor wandmontage kunt u paden, parkeerplaatsen, huisingangen en de zithoek in de tuin verlichten. De wandlampen op zonne-energie kunnen worden gemonteerd op stenen en betonnen muren, huismuren en houten hekken.

  Solar decolampen

  Decoratieve solarlampen zijn snoerloze lichtaccessoires voor staand of hangend gebruik. De lichtobjecten zorgen voor selectieve accenten en een gezellige sfeer binnen en buiten. Let op: Niet alle modellen zijn waterdicht.