Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Van het fijnere schuurwerk tot het schuren van grote oppervlakken: bij Conrad is er altijd een passende schuurmachine. Compleet assortiment ✓ De beste service ✓

  Voor elk karwei een geschikte schuurmachine

  Een schuurmachine gebruikt u om diverse oppervlakken te schuren. Hierbij hebt u de keuze tussen uiteenlopende schuurmachines die stuk voor stuk hun eigen doel hebben. Met het ruime assortiment van Conrad vindt u altijd het beste exemplaar. Benieuwd hoe u de beste schuurmachine kiest voor uw klus? We leggen graag de technische mogelijkheden en verschillen aan u uit.

  Schuren van vlakke oppervlakken

  Voor het schuren van vlakke oppervlakken gebruikt u een vlakschuurmachine. Eventueel kunt u een excentrische schuurmachine overwegen om grof schuurwerk snel en efficiënt aan te pakken. Dit type werktuig heeft dan ook een vlakke cirkelvormige zool waardoor het de ideale keuze is voor vlakke delen. Het wordt daarom bijvoorbeeld gebruikt om deuren op te schuren. Wilt u echter vloeren of muren schuren? Dan is een bandschuurmachine een beter idee.

  Schuurmachines voor het fijnere schuurwerk

  Het verfijnde schuurwerk is niet altijd eenvoudig aan te pakken, maar een deltaschuurmachine is vaak de juiste oplossing voor deze klus. Deze machine heeft, in tegenstelling tot de excentrische schuurmachine, een driehoekige zool, waardoor het ook wel een driehoekschuurmachine wordt genoemd. De deltaschuurmachine is net zoals de vlakschuurmachine te gebruiken voor het schuren van vlakke delen. Gaat het daarentegen om lastig bereikbare hoekjes? Weet dan dat de deltaschuurmachine ook daar geen kind aan heeft.

  Uiteraard vindt u bij Conrad ook andere gevoeglijke schuurmachines. Denk bijvoorbeeld aan de handpalmschuurmachine, een compact en eenvoudig hanteerbaar model speciaal voor het fijnere werk. Voor de smallere oppervlakken is er dan weer de stripschuurmachine. Dit type schuurmachine gebruikt u voor het schuren van bijvoorbeeld kozijnen, hoeken en randen.

  Hoge plafonds en muren

  Een klassieke schuurmachine is niet altijd even handig voor het schuren van hoge muren en plafonds, zoals we ze in herenhuizen maar al te vaak aantreffen. Anders moet u per slot van rekening voortdurend de ladder op en af en hebt u zelden houvast. Om deze gevaarlijke situaties te voorkomen, kiest u een ander model schuurmachine.

  Een zogenoemde langnekschuurmachine biedt hier de ideale oplossing. Het gaat om een schuurmachine met een uitschuifbare steel, waardoor u op een maximale actieradius kunt rekenen. Een ladder wordt zo zelfs overbodig, waardoor u eenvoudig en stabiel werkt. Let wel even op het gewicht van een schuurmachine, want bij intensief gebruik kan deze machine erg belastend zijn voor uw spieren.

  De multischuurmachine

  Heeft u uw schuurmachine voor uiteenlopende taken nodig? Dan is een multischuurmachine wellicht het beste apparaat. Op deze schuurmachine monteert u eenvoudig verschillende opzetstukken zodat u elke klus vlotjes klaart. Zowel het grof schuren als het eerder verfijnde werk weet de multischuurmachine moeiteloos te klaren. U hoeft dan ook geen aparte machine aan te schaffen voor de verschillende schuurklussen. Zowel de multischuurmachine als de bijpassende schuurmiddelen zijn bovendien eenvoudig verkrijgbaar op onze website.

  Tijdens het schuren komen er veel stofdeeltjes vrij. Idealiter kiest u daarom voor een multischuurmachine die voorzien is van een afzuigsysteem. Zo heeft u geen last van ronddwarrelend stof en kunt u proper en vlot werken. Het afzuigsysteem beperkt niet alleen de opkuis, maar reduceert ook de gezondheidsrisico's. Uiteraard is het nog steeds aangeraden om een mondkapje te dragen bij uw schuurklus. Bij Conrad vindt u mondkapjes in diverse uitvoeringen om steeds beschermd aan de slag te gaan. Vergeet ze dus niet bij te bestellen!

  De verschillende soorten slijpmachines

  Wanneer we een slijpmachine nodig hebben, grijpen we al snel naar een haakse slijper. Hoewel dit type slijper voor heel wat toepassingen inzetbaar is, kiest u voor sommige klussen toch voor een andere slijpmachine. Bij Conrad vindt u een ruim assortiment opgedeeld in twee categorieën: haakse slijpers en elektrische slijpmachines. Vooral in die laatste categorie vindt u diverse soorten slijpmachines terug. Om een en ander te verduidelijken, lichten we het aanbod graag even aan u toe.

  Haakse slijper: de slijpmachine voor het maken van groeven

  De haakse slijper is de bekendste onder de slijpmachines. Bij deze slijpmachine staat de slijpschijf haaks op de motor, wat zorgt voor optimale wendbaarheid. Het is dan ook een uitstekende slijpmachine voor het maken van groeven. Het bereik van de haakse slijper is afhankelijk van de schijfdiameter. Voor thuisgebruik volstaat een schijfdiameter van 115 tot 150 mm. Voor professionals heeft Conrad dan weer haakse slijpers met een schijfdiameter van 180 of 230 mm, net zoals haakse slijpers met een beperkte diameter van 50 of 76 mm. Een bijzondere variant hierop is de binnenhoekslijper. Dit is een haakse slijper met lange hals om moeilijk bereikbare binnenhoeken af te werken. Alle haakse slijpers hebben optioneel een soft start of batterij, zodat u steeds een geschikte machine vindt voor uw opdracht.

  Buizenslijper: voor het slijpen van RVS-buizen

  Voor het slijpen van metalen buizen of cilinders is een haakse slijper niet eenvoudig inzetbaar. Daarvoor werd de buizenslijper uitgevonden, een slijpmachine in cilindervorm die zorgt voor een gelijkmatig resultaat. Bij de buizenslijper moet u steeds rekening houden met het bereik. Elke buizenslijper kent immers een minimale en een maximale cilinderdiameter. Bent u op zoek naar een universeel inzetbare buizenslijper? Dan is een buizenslijper set met verschillende schuur- en vliesbanden aangeraden.

  Doorslijper: voor het slijpen door asfalt, beton en steen

  Een doorslijper gebruikt u voor het slijpen door erg harde materialen, zoals natuursteen of beton. Daarom wordt het ook wel eens een betonslijper genoemd. Om dergelijke toepassingen aan te kunnen, werd het zaagblad van industriediamantkorrels voorzien. Deze doorslijpers vindt u in twee uitvoeringen, namelijk elektrische doorslijpmachines en doorslijpers met gebruik van benzine. Voor de doorslijpers die op elektriciteit werken, maakt u zich geen zorgen over de brandstof. De doorslijpers op benzine hebben dan weer het voordeel dat ze geen snoer hebben en krachtiger zijn.

  Rechte slijper: de alleskunner voor een precies resultaat

  Tot slot vindt u bij Conrad ook rechte slijpers, waarmee u zeer nauwkeurig werkt. U monteert eenvoudig diverse slijpstiften, waardoor u de rechte slijpmachine voor een veelvoud aan toepassingen gebruikt. Indien u frezen plaatst, gebruikt u het eveneens voor het bewerken van steen of metaal. Deze frezen of slijpstiften zijn apart verkrijgbaar, maar ga vooraf wel even na of ze op uw rechte slijper passen. De meeste rechte slijpmachines hanteren de maat 6 mm, maar ook 8 mm of andere maten komen voor. Net zoals bij de haakse slijpers zijn ook deze slijpmachines verkrijgbaar met of zonder batterij.

  Accessoires voor uw slijpmachine

  Bij Conrad vindt u niet alleen slijpmachines, maar ook alle benodigdheden voor uw slijpmachine. Denk bijvoorbeeld aan een koelmiddelpomp, slijpstenen of een wetsteen voor het slijpen van het blad. Het zijn slechts enkele voorbeelden van accessoires die u bij Conrad aanschaft en dat aan een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.