Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Schakelmateriaal bestaat in veel vormen en is verkrijgbaar bij meerdere producenten. Logisch, want ze vormen tezamen de belangrijkste elementen van een huishouden. Bent u op zoek naar kwalitatief hoogstaand schakelmateriaal dat óók nog eens goed past bij de inrichting van uw woning of kantoor? Kijk dan eens rond in de webshop van Conrad.nl: we beschikken over veel verschillend materiaal van diverse producenten.

  Deze tekst is automatisch vertaald.

       

  Interessante feiten over schakelaarreeksen

  • Wat zijn schakelprogramma's?

  • Welke schakelaarprogramma's zijn verkrijgbaar bij Conrad?

  • FAQ - Veelgestelde vragen over schakelaarbereiken

  Wat zijn schakelprogramma's?

  Schakelaars

  Alle schakelcomponenten die elektrisch kunnen worden gebruikt om mee te schakelen en waarmee elektrische aansluitingen van wanden of (kantoor) meubels worden gerealiseerd in de vorm van stopcontacten voor verschillende taken zijn samengevat onder de naam schakelprogramma's.

  Het doorslaggevende voordeel van een dergelijk programma is dat u een woon- of kantoorunit volledig kunt uitrusten met een uniform ontwerp dat is aangepast aan de ontwerpeisen van de omgeving. Zo kunt u niet alleen heel goed reageren op de technische, maar ook op de ontwerpeisen van de klant.

  Switch-reeksen omvatten wandschakelaars en -knoppen, dimmers, stopcontacten, antenneaansluitingen, netwerkaansluitingen, bewegingsmelders, temperatuurmonitors, aansluitingen voor audio-aansluitingen als RCA-stekkers en -aansluitingen, en media-aansluitingen als F (voor satellietsignalen), HDMI, USB, jack of VGA Stopcontact of stekker. De bijbehorende accessoires zoals montageframes, adapters of afdekkingen zijn verkrijgbaar voor alle componenten.

  Er zijn inbouw- en opbouwversies van de stopcontacten en schakelaars voor 230 V netspanning en vele andere elementen. Sommige stopcontacten hebben kinderbeveiliging of zijn afsluitbaar.

  De schakelaarprogramma's in de Conrad-onlineshop zijn gesorteerd op aanbieder. Binnen een aanbieder zijn verdere selecties op basis van technische aspecten mogelijk.

  Een korte beschrijving van de fabrikanten van de schakelaarprogramma's zou het u gemakkelijker moeten maken om een product- en designlijn te kiezen:

  Welke schakelaarprogramma's zijn verkrijgbaar bij Conrad?

  Veel providers hebben natte kamerversies ontwikkeld op basis van hun bestaande programma's. Dit zorgt voor beschermingsklasse IP44, beveiligd tegen toegang met een draad en tegen spatwater.

  Meer informatie over de IP-classificeringen

  Daarnaast heeft Conrad zelf een innovatieve serie adapterframes ontwikkeld waarmee nagenoeg elk schakelprogramma-inzetstuk kan worden gebruikt in bestaande frames van een geïnstalleerd schakelprogramma. Het adapterframe zorgt ervoor dat er geen zichtbare, optisch onooglijke opening is tussen het frame en het ingestoken element. De adapterframes zijn uiteraard verkrijgbaar in de bijpassende kleuren van de bijbehorende schakelaarprogramma's.

  Schakelaar

  Busch-Jaeger Schalterprogramme
  Busch-Jaeger Elektro GmbH is sinds 1879 fabrikant van elektrische installatietechniek uit Lüdenscheid en behoort tot de ABB-groep. Het Conrad-assortiment omvat schakelaars en schakelaars voor natte ruimtes.

  GAO Schalterprogramme
  GAO is het huismerk van EverFlourish Europe GmbH uit Friedrichsthal. Het schakelaarprogramma omvat ook versies voor vochtige ruimtes.

  Siemens Schalterprogramme
  Het switch-assortiment van Siemens is slechts een zeer klein onderdeel van het productportfolio van de in 1847 in Berlijn opgerichte groep.

  sygonix Schalterprogramme
  Het merk Sygonix is onder meer vertegenwoordigd in de sectoren installatie, klimaat, veiligheid en licht

  Möbeleinbau-Schalterprogramme
  Hier biedt de professionele winkel Conrad producten aan van het bedrijf inprojal uit Lüdenscheid, dat gespecialiseerd is in speciale schakelprogramma's voor de meubelindustrie.

   

  Makel Schalterprogramme
  De Makel-groep van bedrijven met het hoofdkantoor in Turkije werd opgericht in 1977 en produceert componenten voor elektrische installatie. Het Duitse hoofdkantoor bevindt zich in Gronau. Conrad biedt ook schakelaarprogramma's van Makel voor gebruik in vochtige ruimtes.

  Merten Schalterprogramme
  Merten staat al meer dan 100 jaar voor oplossingen voor intelligente gebouwen. Het assortiment omvat vele internationaal bekroonde schakelaarprogramma's, bewegings- en rookmelders en oplossingen voor intelligente gebouwsysteemtechnologie. Het bedrijf is vertegenwoordigd in de Conrad Shop met een schakelaarprogramma voor binnengebruik.

  GIRA Schalterprogramme
  Gira staat voor gebouwentechniek voor het aansturen van verlichting, verwarming en jaloezieën, maar ook voor deurcommunicatie, multimedia en beveiligingssystemen. De schakelaarprogramma's zijn modulair opgebouwd, waaronder oa inbouwradio's, timers of temperatuurregelaars.

  JUNG Schalterprogramme
  Albrecht Jung GmbH & Co. KG werd opgericht in Schalksmühle in Sauerland in 1912 en biedt schakelaars, stopcontacten, dimmers en monitoren. Het portfolio omvat ook verlichting, jaloezieën en temperatuurregeling via radiotechnologie tot KNX-technologie, deurcommunicatie en multimediabesturing.

  KOPP Schalterprogramme
  Heinrich Kopp GmbH uit Kahl am Main ontwikkelt, produceert en verkoopt al sinds 1927 elektrisch installatiemateriaal: van eenvoudige stekkers tot mobiele apparaten zoals adapters en stekkerdozen, tot radiosystemen voor elektrische installatie. De focus ligt op het brede scala aan schakelaarprogramma's, ook bij Conrad.

   

  WHD Schalterprogramm-Ergänzungen
  WHD ontwikkelt en produceert audioproducten en klantspecifieke audio-oplossingen die geluid en design combineren en ook een gemakkelijke bediening en montage beloven.

  Oehlbach PRO IN Einbausätze
  Het bedrijf Oehlbach staat sinds 1974 voor hoge kwaliteit in kabelverbindingen en hifi-accessoires. Conrad biedt speciale installatieoplossingen voor het hele gebied van home entertainment.

  PEHA Schalterprogramme
  Praktijkgerichtheid en kwaliteitsbewustzijn kenmerken PEHA sinds 1922, toen de oprichters van het bedrijf, Paul Hochköpper en Otto Winkel in Lüdenscheid, begonnen met het produceren van hoogwaardige lichtschakelaars en plug-in apparaten.

  Viko Feuchtraum-Schalterprogramm
  Het Viko-assortiment bij Conrad omvat schakelaars en stopcontacten die zijn ontworpen voor bijzonder hoge belastingen. Ze hebben een groot interieur en een optioneel tekstvenster. De vervanging van de bovenste delen door hetzelfde onderste deel is op elk moment mogelijk.

  Berker Schalterprogramme 
  In 1919 verliet de eerste draaischakelaar de "speciale fabriek voor elektrische installatieapparatuur" van de gebroeders Berker in Schalksmühle - toen al esthetisch en functioneel. Tegenwoordig biedt Berker, als onderdeel van Hager, elektrisch installatiemateriaal voor de hele residentiële en functionele bouwsector. Het Conrad-assortiment omvat schakelaars en schakelaars voor natte ruimtes.

  FAQ - Veelgestelde vragen over schakelaarbereiken

   

  Welke veiligheidsinstructies moeten in acht worden genomen bij het omgaan met schakelprogramma's?

  Werkzaamheden aan het 230 V-netwerk mogen uitsluitend door een vakman worden uitgevoerd conform de geldende voorschriften (bijv.DIN VDE).

  Alle activiteiten mogen alleen worden uitgevoerd als de netspanning is uitgeschakeld. Het niet opvolgen van de installatie-instructies kan leiden tot schade aan het apparaat of zelfs brand. Het openen van het apparaat of andere apparaatinterventies maakt de garantie ongeldig.

  Bescherming tegen onbedoeld aanraken moet gegarandeerd zijn voor gebruik.

  Bij storingen of beschadigingen moet het apparaat onmiddellijk spanningsloos worden gemaakt en tegen verder gebruik worden beveiligd.