Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Een RC auto koopt u bij Conrad

  Op zoek naar een RC auto? In ons assortiment vindt u radiografisch bestuurbare auto's die elektronisch worden aangedreven, maar ook RC auto's op benzine of nitro. De echte liefhebber weet direct wat hij wil hebben, maar het is ook heerlijk om urenlang alle modellen te bekijken. Laat u verrassen door ons uitgebreide assortiment!

  RC auto: op afstand bestuurbare auto voor hobbyisten en autoliefhebbers

  Op afstand bestuurbare auto's zijn een plezier voor zowel hobbyisten als autoliefhebbers. De modellen, die elektrisch of met een verbrandingsmotor worden aangedreven, worden voortdurend door hun fabrikanten verder ontwikkeld en leveren enorme prestaties. Kinderen zijn dol op de kleine, snelle vrachtwagens en buggy's, maar veel volwassenen kunnen ook enthousiast zijn over de autosport. 

  Wat is een RC auto?

  Een RC auto is een kleine replica op ware grootte van een echte auto. "RC" is een afkorting voor Radio Controlled. RC modelauto's kunnen op afstand via de radio worden bestuurd. Bestuurbare auto's zijn vrij complex om te monteren, te bedienen en te onderhouden. Als u uw RC-auto zelf wilt monteren en onderhouden, heeft u wat ervaring en regelmatige oefening nodig. Rijden met bestuurbare voertuigen is een populaire hobby voor jong en oud. Er zijn steeds meer circuits en wedstrijden voor jonge en volwassen modelauteurs.

  Hoe wordt een elektrische modelauto gebouwd?

  Naast de carrosserie hebben RC auto's met elektrische aandrijving een motor, een controller, een batterij, een aan / uit-schakelaar, een ontvanger die de signalen van de afstandsbediening verwerkt, stuurbekrachtiging, schokdempers en banden. Een RC auto is eigenlijk bijna een echte miniatuurauto.

  Welke RC auto's zijn er?

  RC auto's zijn er in "onroad" en "offroad" varianten. Onroad modellen kunnen alleen worden gebruikt op verharde wegen en verharde paden. RC auto's voor gebruik op de weg hebben smalle banden en zien eruit als een normale auto. Offroad RC auto's kunnen echter ook offroad worden gebruikt. Ze hebben grote, dikke banden en lijken op een quad.

  Daarnaast zijn er RC auto's die elektrisch aangedreven worden en rc auto's die op benzine lopen. Verbrandingsmotoren worden meestal alleen gebruikt op grotere modellen met een schaal van 1: 6 of 1: 5. Aan de andere kant wordt een elektrische motor bijna altijd in kleinere modelauto's geïnstalleerd. 

  Of u nu de eigenschappen van een modelauto met verbrandingsmotor verkiest of liever een stille, snelle elektrische auto koopt, dat is een kwestie van smaak. Beide typen modellen hebben hun individuele voor- en nadelen.

  Vergelijking benzine en elektrische RC auto's

    Benzine Elektro
  Voordelen Geen opladen nodig, altijd klaar voor gebruik
  Veel instelmogelijkheden
  Op lange termijn goedkoper
  Relatief eenvoudig
  Stil, geruisloos
  Nadelen Duurder op langer termijn (aankoop benzine)
  Relatief complex
  Rijk, hard geluid
  Batterij moet regelmatig worden opgeladen
  Relatief weinig instelmogelijkheden

  Waar moet u bij het kopen van een RC auto op letten?

  U heeft waarschijnlijk al een bepaalde modelautoklasse in gedachten wanneer u een RC auto wilt kopen. Naast de klasse zijn ook de aandrijving en schaal van het model doorslaggevend bij de aankoop.

  • RC auto's zijn kleine auto's die op afstand kunnen worden bediend via een radioverbinding.
  • Er zijn on- en off-road modelauto's met elektrische of verbrandingsmotoren.
  • Als u een RC auto wilt kopen, heeft u meestal al een specifiek idee van welke autoklasse het nieuwe model zou moeten behoren. Daarnaast kunt u kiezen tussen verschillende schalen en aandrijvingstypen.

  Aandrijving rc auto's

  In bestuurbare auto's zijn verbrandingsmotoren of elektrische aandrijvingen geïnstalleerd. Bij verbrandingsmotoren wordt onderscheid gemaakt tussen gloeiontsteking en vonkontsteking. Welk type verbrandingsmotor wordt gebruikt, hangt af van de grootte van de cilinderinhoud. Grotere modellen werken met motoren met vonkontsteking. Motoren met gloeiontsteking worden aangedreven door een mengsel van methanol en nitromethaan, terwijl motoren met vonkontsteking worden aangedreven door een mengsel van benzine en olie. Afgewerkte benzine van het tankstation kan hier niet worden gebruikt.

  RC auto's met elektromotoren kunnen net zo krachtig zijn als modellen met verbrandingsmotoren. Maar dat is pas sinds de ontwikkeling van de brushless en brushed motoren. Dit geeft door wrijving veel meer kracht aan de wielen dan conventionele motoren. Het is echter waarschijnlijker dat elektromotoren in kleinere RC auto's worden geïnstalleerd.

  Wat de aandrijving betreft, is er onderscheid tussen tweewiel-en vierwielaandrijvingen. RC auto's met tweewielaandrijving zijn relatief zeldzaam omdat ze in bochten ondersturen en minder flexibel zijn. Auto's met vierwielaandrijving hebben een zeer goede voortstuwing en kunnen offroad worden gebruikt.

  Welke soorten RC auto's zijn er?

  Er zijn verschillende klassen rc auto's, bijvoorbeeld vrachtwagens of monstertrucks. Short Course Trucks zijn kleine afgestelde pick-ups. Daarnaast zijn er buggy's die speciaal zijn ontworpen voor off-road gebruik en worden gekenmerkt door geprofileerde banden en een chassis met extreem lange veerweg. Proeven en crawlers zijn ook geschikt voor tochten op ruw terrein. Je hebt een zeer trage overbrengingsverhouding. De gevoelige acceleratie maakt nauwkeurige ritten weg van verharde wegen mogelijk.

  Schaalklassen

  Op afstand bestuurbare voertuigen tonen hun rolmodellen op verschillende schalen. Er zijn bijzonder kleine miniatuur RC auto's die slechts vijf centimeter lang zijn en nog steeds enorme snelheden tot 25 km / u halen. Andere schaalklassen zijn 1:36, 1:28, 1:18, 1:12, 1:10, 1: 8, 1: 6 en 1: 5. Grotere rc auto's wegen tussen de 10 en 15 kilogram en zijn tot 1,5 meter lang. Ze hebben relatief grote motoren die een vermogen van bijna vijf pk kunnen halen. Grotere RC auto's worden meestal aangedreven door benzine.