Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

   

  Wat zijn printplaatconnectoren?

   

  Printplaten zijn dunne platen, de elektrische onderdelen en aansluitingen meegeleverd. Voor de praktische toepassing worden printplaten met andere elektrische componenten of constructies. Het kunnen bijvoorbeeld schakelaar, draaiknop, schermen of andere printplaten zijn.

  Dergelijke verbindingen kunnen bijvoorbeeld met kabels worden gerealiseerd, die direct op de printplaat te worden gesoldeerd. Echter kunnen deze soldeerpunten alleen moeilijk los te maken en de hitte vermelding door meerdere keren solderen kon onderdelen op de printplaat beschadigd raakt. Bovendien zijn enkele aansluitpunten op printplaten zeer klein of slecht toegankelijk .

  Om de verbindingen worden losgemaakt en goed toegankelijk te realiseren, is er printplaat-connectoren. Bij directe connectoren bevindt zich het aansluitpunt op direct op de printplaat. Zo kunt u direct op andere onderdelen of printplaten met de betreffende aansluiting worden gestoken. Dit systeem bevindt zich bijvoorbeeld in computers (op grafische kaart, RAM-module) of speciale industriële controllers.

  Indirecte connectoren worden op een printplaat gesoldeerd. Daarbij zijn er verschillende verbindingskabels systemen, om een veilige verbinding te maken. De printplaat-connectoren worden met kabels, stekkers of rechtstreeks naar andere printplaat-connectoren aangesloten.

  Deze kaarten koppelingen maken verwijderbare aansluitpunten met de meest uiteenlopende elektrische componenten. De verschillende typen connectoren zijn er met rechte en haakse aansluitingen .

   

  Welke verbinding onderdelen zijn er?

  Er zijn verschillende verbindingsmogelijkheden voor printplaten. Belangrijke printplaten verbinder en onderdelen zijn:

  Veerlijsten, male connectoren

  Male connectoren worden in veerlijsten gestoken. Aan meslijsten bevinden zich pennen op de kant. Het contradeel die veerlijsten, hebben bussen als aansluiting. U hebben aansluitingen om u door solderen of steken op printplaten aan te brengen die met elkaar verbonden dienen te worden.

  Deze beide typen kunnen veelzijdig worden gecombineerd. Naast de mogelijkheid om twee printplaten met elkaar te verbinden , zijn er ook speciale stekker waarmee aan op de connectoren te kunnen plaatsen. Bij de keuze moet u erop letten dat de connectoren van hetzelfde fabrikaat komen, omdat veerlijsten en male connectoren van verschillende fabrikanten meestal niet met elkaar compatibel zijn.

  Stiftlijsten, buslijsten

  Met penlijsten kunnen printplaten met elkaar verbinden, losse kabels aansluiten of met stekkers meeraderige verbindingen tot stand brengen. De female connectoren zijn het tegenstuk van de male connectoren . De connectoren zijn in veel serie- en polkombinationen beschikbaar.


  Kortsluitbruggen

  Kortsluitbruggen of "Jumpers" worden op male connectors geplaatst om twee van de contacten op een balk met elkaar te verbinden - u zult "overbrugd" . Zo worden verschillende schakeltoestanden door eenvoudig overbruggen van contacten ingesteld. Een bekend voorbeeld daarvoor is de aansturing van oudere harde schijven met behulp van de vaststelling van een hoofd- (Master) en een secundaire harde schijf (Slave). Dit wordt met behulp van een kortsluitbrug bereikt.

  Soldeerogen, soldeerpennen

  Soldeerogen en soldeerpennen worden op printplaten bevestigd en dienen als lotstutzpunkte . Meestal worden u op printplaten vastsolderen, maar er zijn ook speciale insteek-varianten. Er worden ook verbindingen via pennen en ogen tegen, die door persen vast met de printplaat worden verbonden. Op deze lotstutzpunkte kunnen meerdere draden worden bevestigd, de lothaufigkeit wordt verhoogd . Aan afzonderlijke draden kunnen ook stekker aangebracht worden die direct op soldeerpennen worden gestoken.

  printklemmen;

  Aan printplaten aangebrachte printplaatklemmen maken het mogelijk om draden door vastschroeven of klemmen aan te brengen. Deze verbindingen kunnen eenvoudig weer worden losgemaakt. Draden kunnen zo gemakkelijk vervangen of anders worden geklemd.


  Stijlstekker

  Bij paal stekkers gaat het om een vorm van male connectoren , die voor stekkerverbindingen worden gebruikt. Ze hebben een isolerende omranding en worden gecodeerd om verkeerd insteken te voorkomen. Een extra vergrendeling zorgt voor een veilig houvast van de stekker, WAS bij sterk trillende apparaten zoals wasmachines nodig is.

  Male connector- en female connector-systemen

  Onder male connector- en female connector systemen worden male connectoren en female connectoren samengevat, die voor specifieke applicaties zijn ontworpen. Van het grote aantal producenten en toepassingsscenario's zijn er ook veel male connector- en female connector-systemen. Deze kunnen via verschillende coderingen, Polanzahl, insteekrichting varianten en behuizing typen beschikken.  


  Accessoires voor male connectoren en female connector-systemen

  Voor het uitgebreide assortiment aan male connector- en female connector systemen zijn er ook een groot aanbod aan accessoires. Dit gaat van afdichtingen en behuizingen via extra trekontlasting tot kodi hulp.

   

  Keuze van de juiste printplaten connector

  Om uw printplaat met connectoren uit te rusten, zijn er bij de juiste selectie enkele punten in acht te nemen:

  • De pool- resp. aantal aansluitingen en aantal rijen moeten op uw kaart passen.
  • De maximale stroomsterkte van de verbinders moet groter zijn dan de te verwachten stroomsterktes op uw printplaat.
  • Zijn slechts enkele afzonderlijke draden te verbinden of meeraderige kabels ? Bij enkele draden is voldoende soms een lotbuchse of een eenvoudige male connector. Voor meeraderige toepassingen moeten veer- en meslijsten of male en female connectoren in aanmerking te worden genomen.
  • Bij sterk trillende apparaten moet op een stekkervergrendeling worden geplaatst.
  • Onder moeilijke omstandigheden zoals stof- of vocht ontwikkeling moeten afdichtingen en behuizing worden gebruikt.
   

  Conclusie - omvangrijke verbindingsmogelijkheden

  Om printplaten met andere elektrische componenten en modules te verbinden, is er een grote keuze aan aansluitmogelijkheden. Om de printplaat te beschermen en verwijderbare Verbindingen herstellen, worden printplaatsteekverbinding gebruikt.

  Er zijn verschillende lijsten, soldeeraansluitingen en klemmen, die aan printplaten kunnen worden aangebracht. Met deze is het mogelijk om verbindingen van afzonderlijke draden, meeraderige kabels of andere printplaten te maken. Door verschillende systemen geeft voor elke toepassing een passende connector.