Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  In ons assortiment vindt u PLC’s met verschillende mogelijkheden. Wij bieden de traditionele PLC, slot-PLC, soft PLC, de OPLC en de veiligheids-PLC. Filter de specificaties waar u naar op zoek bent en kijk of wij hebben wat u nodig heeft. Kunt u het niet vinden? Met onze “Product op aanvraag” service gaan wij voor u op zoek.

  Wat is een PLC?

  Een PLC (d.w.z. Programmable Logic Controller) is een apparaat dat is uitgevonden om de noodzakelijke sequentiële relaiscircuits voor machinebesturing te vervangen. De PLC werkt door aansturing via zijn ingangen en, afhankelijk van de status of functie, zijn uitgangen in of uit te schakelen. De gebruiker voert dus een programma in, meestal via software, dat de gewenste resultaten oplevert.

  PLC's worden gebruikt in veel "echte" toepassingen. In een industriële organisatie is de kans groot dat er een plc aanwezig is. Als u betrokken bent bij verspanen, verpakken, materiaalbehandeling, geautomatiseerde assemblage of talloze andere industrieën, gebruikt u ze waarschijnlijk al. Als u dat niet doet, verspilt u geld en tijd. Bijna elke toepassing die een soort elektrische besturing nodig heeft, heeft een plc nodig.

  Voordelen van een PLC

  Laten we bijvoorbeeld aannemen dat wanneer een schakelaar wordt ingeschakeld, we een solenoïde gedurende 5 seconden willen inschakelen en vervolgens uitschakelen, ongeacht hoe lang de schakelaar is ingeschakeld. We kunnen dit doen met een eenvoudige externe timer. Maar wat als het proces 10 schakelaars en magneetventielen omvatte? We zouden 10 externe timers nodig hebben. Wat als het proces ook moest tellen hoe vaak de schakelaars afzonderlijk waren ingeschakeld? Dan hebben we veel externe tellers nodig. Met een PLC kan dit eenvoudig worden geprogrammeerd d.m.v. software.

  Hoe werkt een PLC?

  Een PLC werkt door een programma continu te scannen. We nemen als voorbeeld 3 scancycli (meestal zijn het er meer dan 3).

  • Stap 1 - CONTROLEER DE INGANGSSTATUS - Eerst bekijkt de PLC elke ingang om te bepalen of deze aan of uit staat. Met andere woorden, is de sensor die verbonden is met de eerste ingang ingeschakeld? Hoe zit het met de tweede invoer? Hoe zit het met de derde ... De PLC slaat deze gegevens op in zijn geheugen om te gebruiken tijdens de volgende stap.
    

  • Stap 2 - PROGRAMMA UITVOEREN - Vervolgens voert de PLC uw programma per instructie uit. Bijvoorbeeld: als de eerste ingang is ingeschakeld, moet de eerste uitgang worden ingeschakeld. Omdat het al weet welke ingangen aan / uit zijn van de vorige stap, kan het beslissen of de eerste uitgang moet worden ingeschakeld op basis van de status van de eerste ingang. Het slaat de uitvoeringsresultaten op voor later gebruik tijdens de volgende stap.
    

  • Stap 3 - UPDATE UITGANGSSTATUS - De PLC werkt de status van de uitgangen bij op basis van de ingangen tijdens de eerste stap en de resultaten van het uitvoeren van uw programma tijdens de tweede stap. Op basis van het voorbeeld in stap 2 zou het nu de eerste uitvoer inschakelen omdat de eerste invoer was ingeschakeld en uw programma zei dat de eerste uitvoer zou worden ingeschakeld wanneer deze voorwaarde waar is.

  Na de derde stap gaat de PLC terug naar stap één en herhaalt de stappen continu.

  Hoe complexer uw ingevoerde opdrachten via de software zijn, des meer taken de PLC uitvoert.

  Welk merkt PLC kiest u?

  Afhankelijk van uw automatiseringsproces, kiest u de PLC die het beste aansluit bij de taken die hij dient uit te voeren. Bekijk goed welke functies de PLC moet uitvoeren en filter deze, zodat u snel ziet wat u nodig heeft.
  U vindt PLC’s van verschillende merken in ons assortiment:

  Daarnaast bieden wij uitbreidingsmogelijkheden voor uw PLC met uiteenlopende functionaliteiten: