Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Regel het met de omvormers van Conrad. Bent u op zoek naar een elektronisch apparaat waarmee u spanning A kan omvormen naar spanning B? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een omvormer - een apparaat waarmee u precies deze handeling realiseert.

  Omvormers bij Conrad kopen

  Omvormers zorgen voor een verandering van frequentie en zijn tevens in staat gelijkspanningen om te zetten naar wisselspanningen. Bekijk het complete aanbod omvormers op Conrad.nl óf lees verder voor méér informatie!

  Omvormers: wat zijn het?

  Zoals gezegd zijn omvormers de aangewezen attributen voor het omvormen van de ene spanning naar de andere. Daarbij maken ze gebruik van verschillende wisselingen in de frequentie. Een omvormer is ook geschikt voor het veranderen van gelijkspanning in wisselspanning óf voor de transformatie van wisselspanning A naar een wisselspanning B. Door die laatste twee opties onderscheidt de omvormer zich van de transformator: deze twee begrippen worden nogal vaak door elkaar gehaald.

  Waarvoor gebruikt u omvormers?

  Omvormers hebben verschillende functies en zijn derhalve voor een groot aantal situaties te gebruiken. Een voor de hand liggend voorbeeld is de reisstekker. Wanneer u naar de Verenigde Staten gaat, merkt u dat ze daar andere stopcontacten hebben dan in Europa. Een omvormer zorgt ervoor dat u uw stekkers tóch in deze stopcontacten kunt gebruiken, zij het met een omweg. Dit is slechts een voorbeeld. Ook voor in de auto vindt u meerdere omvormers die het bijvoorbeeld mogelijk maken om uw telefoon in het voertuig op te laden. De toepassingen zijn eindeloos.

  Welke omvormers zijn er?

  Omvormers bestaan in alle soorten en maten en variëren daarom ook in prijs. Een reisstekker hoeft vaak niet veel te kosten, maar de duurdere uitvoeringen zijn vaak in staat om een groter vermogen om te zetten. Hiermee kunnen niet alleen telefoons, maar ook koffiezetapparaten en zelfs televisies worden voorzien van spanning. De keuze voor een omvormer hangt daarom af van uw persoonlijke gebruiksdoelen.

  Welke omvormers vind ik op Conrad?

  Conrad onderscheidt een drietal omvormers die voor verschillende toepassingen zijn te gebruiken. Dit zijn:

  DC/DC-omvormers

  Omvormers

  Toebehoren voor omvormers

  Bent u geïnteresseerd in een van deze producten? Twijfel dan niet en haal ze vandaag nog in huis via Conrad.nl.