Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Netconnectoren, stekkers & toebehoren kopen. Eurostekkers, Wielandstekkers of andere netconnectoren kopen? U vindt ze allemaal via conrad. Het ruimste aanbod ✓ Geen minimum bestelhoeveelheden ✓

  De webwinkel voor netconnectoren, voedingsadapters en stekkers

  Bij Conrad vindt u een ruim assortiment netconnectoren terug. Het gaat onder andere om apparaatstekkers en netstekkers, maar ook om contrastekkers en voedingsadapters. Het gaat hierbij in het bijzonder om netconnectoren voor de aansluiting op het spanningsnet, evenals hun toebehoren. Andere connectoren zoals USB-connectoren of Lightning-connectoren vindt u in deze categorie niet terug.

  Wat is een F-connector?

  De F-connector is een coaxiale RG-connector die onder andere gebruikt wordt voor kabeltelevisie, satelliettelevisie en kabelmodems. Het gaat om een vrij goedkope connector die ook bij frequenties hoger dan 1 GHz uitstekend fungeert. Zijn doorlaatband loopt daarbij op tot 2,15 GHz. De F-connector is echter niet weersbestendig. De F-connector is verkrijgbaar bij Conrad, maar vindt u niet terug in de categorie netconnectoren.

  Wat is een USB-connector?

  In de categorie netconnectoren vindt u eveneens geen USB-connectoren terug. Dit is een omkeerbare aansluiting waarmee audiosignalen, datagegevens en stroom kan worden overgebracht. U kent het voornamelijk van uw desktop, maar ook van uw smartphone of monitor. Dergelijke USB-connectoren komen met verschillende protocollen die voornamelijk de snelheid van de gegevensoverdracht aangeven. Bij USB 2.0 is deze snelheid bijvoorbeeld beperkt tot 480 Mbps, terwijl dit bij USB 3.1 oploopt tot 10 Gbps. Zowel de USB-connector als de gebruikte USB-kabel en het apparaat moeten dergelijke snelheden natuurlijk toestaan.

  Klik hier om ons aanbod USB-connectoren te bekijken.

  Wat is een Lightning-connector?

  Ook de Lightning-connector vindt u niet terug in ons assortiment netconnectoren. De Lightning-connector is een speciale computerbus die u ook gebruikt om op te laden. Het vertoont een aantal gelijkenissen met de USB-connector en werd door het bedrijf Apple Inc. voor haar toestellen op de markt gebracht. Onder andere in iPhone, AirPods, iPads en Apple Pencils is de Lightning-connector terug te vinden. De Lightning-connector is echter niet geïntegreerd in producten van andere fabrikanten. Het is nog niet duidelijk in welke mate de Lightning-connector nog langdurig gebruikt zal worden. De Europese Unie stuurt al langer aan op een universele oplader voor alle smartphones, terwijl Apple niet van wijken wilt weten.

  Klik hier om ons aanbod Lightning-connectoren te bekijken.

  Wat is een dock-connector?

  Wat u ten slotte niet terugvindt in ons assortiment netconnectoren, zijn zogenaamde dock-connectoren. Deze connectoren gebruikt u om een mobiel elektronisch apparaat gelijktijdig aan meerdere apparaten te koppelen om zo het dockingproces te vereenvoudigen. Via een enkele connector is het per slot van rekening mogelijk om verschillende gegevens uit te wisselen en te communiceren met speakers, het beeldscherm of een harde schijf. We kennen het dan ook voornamelijk van dockingstations, maar in feite is de Lightning-connector eveneens een voorbeeld van zo'n dock-connector.

  Connectoren kopen bij Conrad

  Naast ons uitgebreide assortiment netconnectoren, F-connectoren en dock-connectoren, vindt u bij Conrad andere connectoren terug. Net zoals onze netconnectoren voldoen zij aan de hoogste kwaliteitseisen, terwijl ze ook nog eens scherp zijn geprijsd. U vindt onder andere A/V-connectoren, industriële connectoren, IC-sockets en printplaatconnectoren terug in onze webwinkel. Welke connector u ook zoekt, bij Conrad hebben we altijd een oplossing op voorraad.