Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Het feit dat een term als 'meten is weten' bij vrijwel iedereen bekend is geeft precies aan hoe groot de impact van de meettechniek is. Deze speciale vorm van techniek zorgt ervoor dat mensen er exact achter kunnen komen hoeveel elektrische grootheden er door een bepaald element heen gaan - zelfs wanneer deze vorm van stroom, weerstand of spanning niet met het blote oog zichtbaar is. Er bestaan daarom veel verschillende producten die worden geproduceerd ten behoeve van de meettechniek. Maar naast de meettechniek is er nog een andere tak van deze vorm van wetenschap die redelijk samenhangt met eerstgenoemde: de regeltechniek. Méér informatie hierover vindt u hieronder!

  Wat is meettechniek? 

  Meettechniek omvat zo'n beetje alle machines, apparaten en manier waarmee en waarop er gemeten kan worden. Daaronder vallen meetsnoeren waarmee u zelf een bepaalde hoeveelheid stroom kunt vaststellen, maar ook het schermpje op uw eigen thermometer. Het is dan ook niet vreemd dat er voor deze vorm van techniek veel producten bestaan die helpen in de ondersteuning ván het vakgebied. Veel van die benodigdheden vindt u op Conrad.nl - de online specialist op het gebied van technische en elektronische toebehoren.

  Wat is de regeltechniek? 

  De regeltechniek komt redelijk overeen met de meettechniek, maar heeft een iets andere omschrijving. Het gaat hier namelijk om een vorm van techniek waarbij er een resultaat wordt geproduceerd dat vooraf wordt bedacht - u stimuleert het maken van een gewenst resultaat. Het observeren en analyseren van deze werking zorgt er weer voor dat een technicus een systeem kan ontwikkelen dat stabiliteit waarborgt. De meettechniek en de regeltechniek worden mede hierdoor vaak in één adem genoemd: ze vullen elkaar aan en hebben in principe dezelfde doelen.

  Welke benodigdheden voor de regeltechniek bestaan er? 

  Er zijn veel verschillende benodigdheden en toebehoren voor de regeltechniek op de markt. Een groot deel daarvan vindt u op Conrad.nl. Hier onderscheiden we de volgende categorieën aan producten:

  Kijk verder op Conrad.nl en ontdek het aanbod zelf!