Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Binnen de aandrijf techniek vinden we de groep lagers, een uitgebreide groep met onderdelen voor een soepele aandrijving van uw draaiende en bewegende motoren en dergelijke. De functies van lagers zijn veelzijdig. Het komt erop neer dat deze vorm van mechanica ervoor zorgt dat diverse onderdelen van een constructie goed kunnen bewegen - voornamelijk ten opzichte van elkaar. Op Conrad.nl vindt u veel verschillende soorten lagers die dienst doen tijdens diverse werkzaamheden

  Lagers

  Binnen de aandrijf techniek vinden we de groep lagers, een uitgebreide groep met onderdelen voor een soepele aandrijving van uw draaiende en bewegende motoren en dergelijke. De functies van lagers zijn veelzijdig. Het komt erop neer dat deze vorm van mechanica ervoor zorgt dat diverse onderdelen van een constructie goed kunnen bewegen - voornamelijk ten opzichte van elkaar. Op Conrad.nl vindt u veel verschillende soorten lagers die dienst doen tijdens diverse werkzaamheden.

  Wat zijn lagers?

  Lagers worden gebruikt in constructies waarbij er een bepaalde beweging moet worden verwezenlijkt. De wrijving die zo'n lager veroorzaakt zorgt ervoor dat er een bepaalde snelheid wordt behaald waardoor er iets in actie komt. Dat kan aan de hand van verschillende kogels en rollers, maar ook via verschillende soorten vloeistoffen.

  Welke lagers zijn er?

  Omdat iedere constructie een andere beweging moet maken, zijn er veel verschillende soorten lagers op de markt. Deze kunnen bewegingen op de as bewerkstelligen (de zogenaamde axiale bewegingen), maar ook bewegingen die hier weer loodrecht op staan (radiale bewegingen). Al met al onderscheiden we de volgende soorten lagers:

  Een cilinderlager is de oplossing voor toepassingen waarbij wordt gevraagd om een radiaal draagvermogen. De wrijving wordt verminderd door de toepassing van verschillende elementen, hetgeen de cilinder bruikbaar maakt voor uiteenlopende toepassingen. De kogellager is nog universeler en komt veel voor. Hierbij worden verschillende hoekcontacten toegepast om de beweging te realiseren.
  Zodoende beschikken veel uiteenlopende producten over kogellagers, waaronder fietsen en schuifdeuren.

  Welke lagers verkoopt Conrad?

  Op Conrad verkopen we de volgende soorten lagers en toebehoren:

  • Axiale kogellagers
  • Lineaire kogellagers
  • Radiale kogellagers
  • Lagerblokken
  • Trekbussen
  • Naaldhulzen
  • Naaldlagers
  • Soldeerhulzen
  • Vrijlooplagers

  Welk type u nodig heeft hangt af van de werkzaamheden waar u mee bezig bent. Zorg dat u vóór uw zoektocht naar de juiste lagers op de hoogte bent van de benodigde afmetingen.

  Kopen bij Conrad: hoe werkt het?

  Zoekt u lagers? Kijk dan op www.Conrad.nl. Hier vindt u een ruim aanbod aan elektronische en technische producten én ervaart u het gemakt van online winkelen. Maak kennis met kwaliteit en kies Conrad!