Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Deze tekst is automatisch vertaald.

   

  Wetenswaardigheden over koptelefoons

  • Welke ontwerpen zijn er?

  • Hoe werkt een koptelefoon?

  • Technische specificaties

  • Bekabeld of draadloos?

  • Bluetooth-koptelefoon of radio-koptelefoon?

  • Hoofdtelefoons voor speciaal gebruik

  • Technologieën voor het beste geluid

  • Past de koptelefoon op mijn smartphone?

  • Koptelefoon accessoires

  • FAQs: De meest gestelde vragen over koptelefoons

  • Conclusie: de juiste koptelefoon kopen

  • Huur een koptelefoon bij Conrad en Grover

  Het maakt niet uit in welke levenssituatie een hoofdtelefoon wordt gebruikt: de gebruiker streeft altijd naar de beste hoorkwaliteit! Met talloze koptelefoonversies op de markt is het niet zo eenvoudig om het juiste model voor u te vinden. "Wanneer wil ik de koptelefoon dragen?" Is de belangrijkste vraag bij het kiezen, omdat niet elke toepassingssituatie hetzelfde koptelefoonmodel vereist. Deze vraag blijft echter niet bestaan, omdat er nog veel andere vragen moeten worden beantwoord vóór de definitieve aankoopbeslissing. Onze gids is er om je te helpen.

  Welke ontwerpen zijn er?

  "Welke prioriteit heeft draagcomfort voor mij?", Is een onvermijdelijke vraag bij het kiezen van een koptelefoon. Omdat, afhankelijk van de vorm van het hoofd, de situatie en je eigen gevoelens, niet alle koptelefoons even goed passen. Terwijl adolescenten vaak de voorkeur geven aan het heup-over-ear-model, gebruiken zakenreizigers die veel reizen de onopvallende in-ear-versie. Er moet een basisonderscheid worden gemaakt tussen drie draagopties.

  Hoofdtelefoon

  In-ear hoofdtelefoon

  Bij veel smartphones en tablets wordt een in-ear hoofdtelefoon met kabel meegeleverd. De compacte, goedkope versies van de hoofdtelefoon 'plakken' als oortelefoons met siliconen bevestigingen of schuimrubberen fittingen in de gehoorgang. Ze moeten natuurlijk wel comfortabel zitten, want als je ze langere tijd draagt, mag je geen oorpijn krijgen.
  Als het gevoel van een vreemd lichaam dat direct in de gehoorgang zit onaangenaam is, zijn oordopjes het minder ongemakkelijke, ruimtebesparende alternatief voor in-ear hoofdtelefoons. Deze zitten alleen in de oorschelp en beschermen zo het gehoor, aangezien het maximale volume lager is dan bij in-ear modellen.

  On-ear hoofdtelefoon

  On-ear hoofdtelefoon

  On-ear hoofdtelefoons liggen op de oren en zijn een hoofdtelefoon in klassieke zin. De schalen van de on-ear modellen bedekken het oor volledig, maar omsluiten het niet. In tegenstelling tot in-ear modellen is het draagcomfort hier hoger omdat de gehoorgang vrij blijft.
  De kleinere on-ear oorschelpen vallen minder op dan grote over-ear-oorschelpen. Door het compacte ontwerp en de vaak opvouwbare hoofdtelefoons op on-ear modellen, kunnen ze veilig en ruimtebesparend worden opgeborgen.

  Hoofdtelefoon

  Over-ear hoofdtelefoon

  Dit soort hoofdtelefoons omringen het oor volledig om maximaal geluid en effectieve geluidsdemping te garanderen. Natuurlijk is de grootte van de over-oren vaak een nadeel, omdat de grote oorschelpen de koptelefoon vaak zwaar en log maken. Door dit ontwerp is het draagcomfort echter erg hoog en door de vaak betere geluidskwaliteit zijn ze de favoriete varianten van muziekliefhebbers. 
  Hoewel de over-ear koptelefoons vaak dik lijken, zijn ze zelfs recentelijk een modieus accessoire geworden en kunnen daarom zonder aarzelen in het openbaar worden gebruikt. 

    Voordelen Nadelen:
  In-ear hoofdtelefoon Praktisch en ruimtebesparend
  Verwisselbare siliconen opzetstukken
  Onopvallend
  Goedkoop
  Meestal geleverd met smartphones en mp3-apparaten
  Gemakkelijk in de oren te knopen
  Risico op verlies hoog
  De geluidskwaliteit lijdt in sommige gevallen
  Laag comfort
  On-ear hoofdtelefoon Compact ontwerp
  Geschikt voor dagelijks muziekplezier
  Gemakkelijk te verwijderen van het hoofd
  Geluid wordt slechts in een kleine ruimte uitgezonden, daarom kan de geluidskwaliteit hieronder lijden
  Over-ear hoofdtelefoon Zeer comfortabel om te dragen
  Effectieve geluidsabsorptie
  Meestal een zeer goede geluidskwaliteit
  Vanwege het ontwerp en het gewicht is het niet geschikt voor mobiel gebruik

  Veel on- en over-ear-modellen zijn uitgerust met een hoofdband. Dit maakt de modellen nog beter zichtbaar, maar stabiliseert ze ook. Wat voor sommigen extra comfort betekent, is voor anderen onpraktisch, omdat de hanger het kapsel kan vernietigen. Daarom is een hoofdtelefoon met nekband een alternatief. Hoofdtelefoons met oorhaak daarentegen zijn vooral populair bij atleten en andere actieve mensen omdat ze een stevige grip garanderen.

  Let op!

  Als je als verkeersdeelnemer aan de veilige kant wilt staan, gebruik dan geen hoofdtelefoon. Naar§23 van de verkeersregels heeft een bestuurder - en dus ook een fietser - de plicht dat zijn gehoor niet wordt geschaad. Dit omvat ongetwijfeld een koptelefoon, daarom is het verboden deze tijdens het rijden te dragen. Hoewel er voor voetgangers (nog) geen verbod is, zijn hier ook negatieve gevolgen te verwachten. Als de voetganger bij een ongeval een koptelefoon draagt, kan hem medeplichtigheid worden verleend. Daarnaast kan het recht op vergoeding of vergoeding van pijn en lijden verloren gaan. Omdat het dragen van een koptelefoon altijd leidt tot gehoorverlies, is het beter om geen koptelefoons te gebruiken in het verkeer.

             

  Hoe werkt een koptelefoon?

  Er zijn verschillende methoden voor geluidsconversie voor hoofdtelefoons en luidsprekers voor het genereren van tonen. Ze bepalen grotendeels de kwaliteit van de geluidsweergave - en verklaren de enorme prijsklasse van de hoofdtelefoon. Hieronder leggen we uit hoe de drie meest gebruikte methoden werken.

  Hoofdtelefoon

  Dynamische geluidsconversie

  De meeste in de handel verkrijgbare hoofdtelefoons werken volgens dit principe: er zit een luidspreker met een membraan in elk oortje (1). Op het membraan is een spoel (3) gemonteerd, die zich in een ronde sleuf van een permanente magneet (2) bevindt. De spoel en het membraan zijn zo gemonteerd dat ze kunnen trillen.
  Als er een stroom door de spoel stroomt, bouwt de spoel een magnetisch veld op. Afhankelijk van de richting van de stroom trekken het magnetische veld van de spoel en het magnetische veld van de permanente magneet elkaar aan of stoten ze elkaar af. Komt de stroom door de spoel overeen met het ritme van de muziek, dan wordt de spoel samen met het membraan ook verplaatst naar het ritme van de muziek.  

  Elektrostatische geluidsconversie

  De methode van elektrostatische geluidsconversie wordt vaak gebruikt in dure koptelefoons. Hier slingert een membraanfilm (1) tussen twee geperforeerde roosterelektroden (2). In tegenstelling tot dynamische luidsprekers die hoge stromen vereisen, vereisen elektrostatische luidsprekers hoge spanningen (ongeveer 1000 - 4000 V). Op het membraan en de roosterelektroden wordt daarom een gelijkgerichte hoogspanning (3) aangelegd. Het audiosignaal (4) wordt via een transformator ook getransformeerd naar een hoogspanning van ca. 1000 V en doorgegeven aan de roosterelektroden. De elektrostatische aantrekkingskrachten zetten nu de membraanfilm in trilling op het ritme van de muziek. Deze geluidskwaliteit heeft echter een prijs: vanwege de hogere productie-inspanning zijn koptelefoons met elektrostatische geluidsconversie duurder.

  Hoofdtelefoon

  Balanced Armature Sound Conversion (BA)

  Dit proces wordt gebruikt in in-ear hoofdtelefoons van hoge kwaliteit. Letterlijk vertaald betekent gebalanceerd anker (BA) "gebalanceerd anker": een beweegbaar gemonteerd anker (2) wordt in het magnetische veld van een permanente magneet (1) geplaatst. De aan het anker bevestigde aandrijving (3) begint te bewegen zodra er stroom door de spoel (4) van het anker stroomt. Het membraan (5) dat op de aandrijving is aangesloten, beweegt dus en genereert geluidsgolven. Het gebalanceerde ankerprincipe maakt het mogelijk om met weinig elektriciteit een goed geluid te produceren. Hoogwaardige in-ear hoofdtelefoons combineren verschillende BA-drivers om het geluidsspectrum volledig weer te geven.

  Technische specificaties

  Frequentiebereik

  Naast de amplitude is de frequentie een fysieke eigenschap om geluidsgolven te karakteriseren. Frequentie is het aantal golfgoten en golfhoogten in een bepaalde periode. Met andere woorden, de frequentie geeft aan hoe vaak een geluidsgolf in een bepaald tijdsinterval trilt. Het wordt gegeven in Hertz (Hz) en beschrijft het aantal trillingen per seconde. Bij een koptelefoon geeft de frequentierespons het geluidsspectrum aan. Goede hoofdtelefoons kunnen geluiden weergeven binnen het frequentiebereik van het menselijk oor, dat tussen 20 en 20.000 Hz ligt.

  Impedantie

  De impedantie geeft de weerstand aan - gemeten in ohm (Ω) - van de koptelefoon naar de zender, bijvoorbeeld de mobiele telefoon of het stereosysteem. Hoe hoger deze weerstand, hoe meer energie de signaalbron moet toepassen.

  Of de impedantie hoog of laag is, zegt in eerste instantie niets over de kwaliteit van een koptelefoon. Een hoge impedantie is bijvoorbeeld essentieel voor een top hifi-systeem of in een opnamestudio. Het spectrum van de impedantie varieert van lage weerstand (4-100 Ω) tot gemiddelde weerstand (100-1000 Ω) tot hoge weerstand (1-4 kΩ).

  Om complicaties te voorkomen, helpt een vergelijking van de informatie van de fabrikant voor hoofdtelefoons en signaalbronnen. De weerstand aan de hoofdtelefoonuitgang van de muziekbron en de hoofdtelefoon moet hetzelfde zijn of slechts minimale afwijkingen hebben. Normaal gesproken kunt u de kwestie van impedantie echter op een ontspannen manier aanpakken, omdat de fabrikanten ervoor zorgen dat de weerstanden van de afzonderlijke koptelefoontypen overeenkomen met het respectieve type gebruik.

  ruisfactor

  De vervormingsfactor is een maat voor de geluidskwaliteit, die de mate van verrijking van de muziek met boventonen aangeeft. In het geval van een koptelefoon is een hoge vervormingsfactor meestal ongewenst, omdat signalen worden vervalst door niet-lineaire vervormingen, d.w.z. veranderingen in geluid. Daarom hebben topmodellen een waarde van maximaal 0,1% of minder. De vervormingsfactor van een hoofdtelefoon mag in geen geval hoger zijn dan één procent.

  Geluidsdruk

  De geluidsdruk van een koptelefoon geeft informatie over het maximale volume, gemeten in decibel (dB). Hoe hoger de geluidsdruk van een hoofdtelefoon, hoe luider de muziek. Een geluidsdruk van 90 dB is meestal voldoende voor een koptelefoon; alleen DJ's willen een koptelefoon met een geluidsdruk van minimaal 100 dB vanwege het harde omgevingsgeluid. Op dit punt echter een waarschuwing: permanent geluid met een volume van meer dan 85 decibel is schadelijk voor het menselijk oor.

                

  Bekabeld of draadloos - wat is beter?

  Allereerst moet iedereen zelf beslissen of de kabel van een koptelefoon storend is. Als dit niet het geval is of als er om professionele of andere redenen een kabel nodig is, is het logisch om jezelf te informeren over bedrade hoofdtelefoons In de volgende tabel zie je de voor- en nadelen van bedrade en draadloze hoofdtelefoons.

  Bluetooth-koptelefoon of radio-koptelefoon?

  Als u voor draadloze hoofdtelefoons hebt gekozen, moet u kiezen tussen twee verschillende principes van draadloze geluidsoverdracht: Bluetooth of radio.

  Bluetooth-hoofdtelefoon

  Hoofdtelefoon

  Bluetooth-hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in alle mogelijke ontwerpen, daarom hoeft u niet beperkt te zijn bij uw aankoopbeslissing. Speciale kenmerken zoals een opvouwbare hoofdtelefoon of de ruisonderdrukkingsfunctie maken de Bluetooth-hoofdtelefoon praktischer, maar niet goedkoper. Want als u op kwaliteit vertrouwt, moet u een hogere prijs verwachten. Geïntegreerde headsets zijn vaak een onmisbare gadget. Als je de Bluetooth koptelefoon met je smartphone koppelt, kun je bellen zonder dat je je mobiele telefoon uit je zak hoeft te halen.


  De lithium-ionbatterij in Bluetooth-hoofdtelefoons gaat normaal gesproken meer dan 10 uur mee. Sommige fabrikanten adverteren zelfs een batterijlevensduur van maximaal 30 uur. In-ear modellen zijn echter een uitzondering, omdat ze wat kleinere batterijen hebben en daardoor maximaal 10 uur stroom kunnen leveren.

  Naar de Bluetooth-hoofdtelefoon

  Draadloze hoofdtelefoon

  Hoofdtelefoon

  Bij draadloze koptelefoons is het belangrijk om te kiezen tussen analoge en digitale signaaloverdracht zu unterschieden. Bei beiden Arten der Funk-Kopfhörer ist eine Basisstation, die die Signale an den Kopfhörer übermittelt, zwingend erforderlich. Aufgrund dieser Eigenschaft finden Funk-Kopfhörer lediglich in gebouwen Verwendung.


  Analoge radiohoofdtelefoons hebben het nadeel van achtergrondgeluid. Het bereik van een analoog signaal is echter aanzienlijk groter dan dat van een digitaal signaal. In plaats van enkele meters specificeren fabrikanten tussen 50 en 100 meter van het maximale bereik. Dit maakt het mogelijk om zelfs vloeren te overbruggen.
  Aan de andere kant voorkomen digitale radiohoofdtelefoons ruis en signaal of stille ruis via een digitaal-naar-analoog-converter in de hoofdtelefoon. Op deze manier lijdt de kwaliteit van het geluid nauwelijks.

  Bluetooth-hoofdtelefoon vs. Radio koptelefoon

    Bluetooth-hoofdtelefoon Draadloze hoofdtelefoon
  Reikwijdte tot 30 meter tot 100 meter
  Voorwaarde: Bluetooth-interface op het uitvoerapparaat Basisstation, onafhankelijk van interfaces op het uitvoerapparaat
  Geschiktheid Ideaal voor gebruikers die draadloos naar muziek willen luisteren vanaf hun smartphone, tablet of mp3-speler Ideaal voor gebruikers die liever genieten van geluid zonder kabels in hun eigen vier muren

  Hoofdtelefoons voor speciaal gebruik

  Sporthoofdtelefoon;

  Een sporthoofdtelefoon moet vooral één ding doen: goed in de oren zitten. Want als je gedreven wilt worden door het geluid, wil je niet constant afgeleid worden door uitvallende koptelefoons en geknoopte kabels. Weinig atleten doen het graag zonder noise cancelling koptelefoons omdat hun eigen ademhaling en ander omgevingsgeluid de muziek stiller doen lijken. Vooral de zweetbestendigheid van de sporthoofdtelefoon is belangrijk, want waar gesport wordt, ontstaat ook zweet en moet de koptelefoon dit zoveel mogelijk weerstaan.

  Luisteren naar muziek is ook ondenkbaar tijdens het zwemmen. Veel fabrikanten bieden waterdichte hoofdtelefoons aan in hun assortiment. Als je echter geen waterdichte, mobiele muziekbron hebt, heb je een waterdichte hoofdtelefoon met een geïntegreerde speler nodig. Met drag & drop zet je eenvoudig je eigen muziek over naar de koptelefoon.
  De IP-beschermingstypen die gewoonlijk worden gegeven voor sporthoofdtelefoons geven aan of sporthoofdtelefoons ook geschikt zijn voor onderdompeling in zwembaden. Het vierde cijfer geeft de mate van waterbescherming aan: 0 betekent dat de hoofdtelefoon niet beschermt tegen water en dat hoofdtelefoons met het hoogste codenummer 9 zonder problemen bestand moeten zijn tegen water uit hogedrukreinigers. De verdere exacte betekenis van de indicatoren vind je hier.

  Meer informatie over de IP-classificeringen
  Hoofdtelefoon
  Naar de sporthoofdtelefoon

  Technische specificaties:

  • Ontwerp: meestal in-ear, maar ook verkrijgbaar als over-ear of over-ear
  • Bekabeld of draadloos (Bluetooth-overdracht)
  • Frequentiebereik: bijv. 4 - 24.000 Hz
  • Geluidsdruk: bijv. 106 dB
  • Impedantie: bijv. 56 Ω


  Kenmerken:

  • Zweetbestendig; waterafstotend
  • Noise Cancelling;
  • Bedieningsknoppen voor het aanpassen van het volume en het overslaan van nummers
   

  Studiohoofdtelefoon

  Studio koptelefoons zijn vooral bedoeld voor gebruik in de opnamestudio, waarbij steeds meer particulieren de exclusieve techniek van de modellen gaan proeven. Het monitoringproces, waarbij verschillende soundtracks parallel in één oortje worden afgespeeld, zorgt voor een uitstekend geluid.

  Hoofdtelefoon
  Naar de studio-hoofdtelefoon

  Technische specificaties:

  • Ontwerp: meestal over het oor
  • Kabelgebonden
  • Frequentiebereik: bijv. 8 - 27.000 Hz 
  • Geluidsdruk: bijv. 100 dB
  • Impedantie: bijv. 54 Ω


  Kenmerken:

  • Aansluitingen: 3,5 mm jack
  • Extra adapters bijv. 6,3 mm jack naar 3,5 mm jack
  • Monitoring procedure
   

  Koptelefoons voor kinderen

  Omdat kinderen nog steeds groeien, kunnen hun oren niet zonder problemen alle volumes weerstaan. Om ervoor te zorgen dat het gehoor van de kleintjes niet wordt beschadigd, wordt een hoogwaardige hoofdtelefoon met geïntegreerde volumebegrenzing aanbevolen.
  De meeste kinderhoofdtelefoons zijn on-ear modellen met een zogenaamde lichtgewicht beugel. Dit zorgt voor een relatief hoog comfort en zet de kinderen niet onder druk.
  In het selectieproces voor de juiste koptelefoon vraag je ook aan het kind welke koptelefoon ze willen, want het kleurenpalet is heel divers, zeker voor kinder koptelefoons.

  Naar de koptelefoon van de kinderen

  Technische specificaties:

  • Uitvoering: in-ear (alleen geschikt voor jongeren), on-ear
  • Bekabeld of draadloos (Bluetooth-overdracht)
  • Frequentiebereik: bijv. 20 - 20.000 Hz Geluidsdruk: bijv. 85 dB
  • Impedantie: bijv. 32 Ω
  • Hoofdtelefoon met lichte beugel


  Kenmerken:

  • Volumebegrenzing
  • Verstelbare beugel
  • Opvouwbare koptelefoon
  • Klein, kindvriendelijk formaat
  • Ruime keuze uit verschillende kleuren
  • Geleverde stickers / stickers om te verfraaien
   

  DJ-koptelefoon

  DJ-hoofdtelefoons moeten zowel comfortabel zijn als flexibel zijn. Omdat DJ's vaak onderweg zijn, worden praktische accessoires zoals draagtassen, adapters, reserveonderdelen en verschillende aansluitkabels ook aanbevolen. Daarnaast is het belangrijk dat DJ-hoofdtelefoons zo robuust mogelijk zijn, aangezien ze veelvuldig transport en drukke toepassingen moeten doorstaan zonder beschadigd te worden.

  Naar de DJ-hoofdtelefoon

  Technische specificaties:

  • Ontwerp: over het oor, over het oor
  • Kabelgebonden
  • Frequentiebereik: bijv. 10 - 20.000 Hz
  • Geluidsdruk: bijv. 100 dB
  • Impedantie: bijv. 32 Ω
  • Bijpassende PCI-slots (voor grafische kaart)
  • Voor randapparatuur: PS / 2-interface


  Kenmerken:

  • Opvouwbare koptelefoon
  • Draaibare oorschelpen
  • Aansluitingen: USB, 3,5 mm jack
  • Extra adapters: bijv. Mini-jack naar jack
   

  Technologieën voor het beste geluid

  Surround sound

  Surround sound-modellen zijn een nieuwe trend. In plaats van stereo te luisteren met geluiden van rechts en links, creëert de zogenaamde 5.1- of 7.1-hoofdtelefoon een compleet nieuwe luisterervaring: de geluiden lijken de luisteraar van alle kanten te omringen. Echte surround sound is alleen mogelijk met een meerdelig geluidssysteem. De hoofdtelefoon met surround sound bereikt dit effect met uitgebreide technologie. De fabrikanten vertrouwen op verschillende varianten. Het principe achter het creëren van surround sound is echter altijd hetzelfde: het geluidssignaal in de koptelefoon is verdeeld over meerdere speakers. Als je een koptelefoon opzet, zie je minimaal drie speakers per kant: één voor de bas, één voor het midden en een derde voor de hoge tonen. Intelligente systemen spelen een sleutelrol bij het simuleren van ruimtelijk geluid. Chips verschuiven de fasen en amplituden van de akoestische signalen en wekken zo de illusie dat de tonen van verschillende kanten komen.

  De aanduidingen 5.1 of 7.1 voor hoofdtelefoons zijn gebaseerd op de aanduiding voor geluidssystemen voor de kamer. De cijfers staan voor het aantal componenten: het 5.1-luidsprekersysteem bevat vijf luidsprekers en een subwoofer voor de bas; het 7.1 speakersysteem bestaat uit zeven speakers en een subwoofer.

  Hifi hoofdtelefoon

  HiFi staat voor hifi. Oorspronkelijk werd het gebruikt om audiotechnologie te identificeren die aan de gespecificeerde technische vereisten moest voldoen en was het daarom bedoeld om echte muziekweergave mogelijk te maken. Tegenwoordig heeft de afkorting HiFi geen vaste betekenis meer, maar geeft alleen de relatief hoge kwaliteit aan van de op deze manier aangewezen apparaten.
  HiFi-audioapparaten garanderen een buitengewone geluidservaring voor elke muziekliefhebber. Als fans van pop, rock en hiphop of vrienden van klassieke muziek ongestoord willen genieten van hun favoriete opnames zonder hun buren thuis of de andere passagiers in de bus te irriteren, dan is het de moeite waard om te investeren in hoogwaardige hifi-hoofdtelefoons. Talloze hifi-hoofdtelefoons kunnen nu ook als headsets worden gebruikt. Vooral smartphonegebruikers die vaak bellen, profiteren van deze extra functie.
  Vanwege de hoge geluidskwaliteit kan een HiFi koptelefoon alleen met een kabel worden gekocht, omdat alleen de kabel volledig een zeer goede geluidskwaliteit kan garanderen. Als u een kabel nodig hebt die langer is dan 1,20 m, moet u naast uw hifi-hoofdtelefoon verlengkabels kopen.

  Onze praktische tip:

  Als je de hifi koptelefoon op je smartphone wilt aansluiten, moet je voor adapters zorgen, want terwijl de hifi koptelefoon een 6 mm jack plug heeft, heb je een 3,5 mm plug nodig voor smartphones en tablets.
  Er moet ook worden opgemerkt dat hifi-hoofdtelefoons meestal een hoge impedantie hebben. Ze zijn dus eerder ongeschikt voor smartphones of geluidskaarten van pc's, omdat daar lage weerstanden vereist zijn.

          

   

  Noise Cancelling;

  Met noise cancelling (actieve geluidsisolatie) wordt omgevingsgeluid uitgefilterd. Kleine microfoons aan de buitenkant van de hoofdtelefoon nemen het geluid van de omgeving op. Met behulp van een chip wordt een correctiesignaal gegenereerd; de hoofdtelefoon “mengt” de muziek en het correctiesignaal zodat de ruis wordt geëlimineerd. Met deze technologie is het mogelijk hinderlijke achtergrondgeluiden aanzienlijk te dempen.

   

  Compatibiliteit - Past de hoofdtelefoon op mijn smartphone of tablet?

  Bij het kopen van een smartphone worden meestal eenvoudige standaard in-ears of oordopjes meegeleverd. Als u echter hoge eisen stelt aan geluidservaring, zult u deze waarschijnlijk binnenkort vervangen door kwalitatief hoogwaardige modellen. Voor de iPhone of smartphone met Android-besturingssysteem wordt de aankoop van een koptelefoon met een geïntegreerde headset aanbevolen. U kunt dus zonder problemen bellen - zonder dat u het mobiele apparaat uit uw zak hoeft te halen. Normaal gesproken zijn koptelefoons met 3,5 mm jackplugs geschikt voor alle tablets en smartphones, maar hetzelfde geldt hier: zonder uitzondering regel. Bij twijfel helpen audioadapters het signaal naar de hoofdtelefoon te sturen.


  Apple-producten hebben meestal geen jackplug-sleuf. We laten u graag zien welke hoofdtelefoon compatibel is met uw Apple-apparaat:

   

  Koptelefoon accessoires

  De keuze aan accessoires voor koptelefoons is enorm. Hier geven we u een kort overzicht.

  Adapters voor koptelefoons en headsets

  Adapters zorgen ervoor dat een koptelefoon op verschillende apparaten kan worden aangesloten. Als een computer bijvoorbeeld geen Bluetooth-interface heeft, wordt de draadloze Bluetooth-headset nog steeds gebruikt met behulp van een Bluetooth-adapter.

  Oortjes voor hoofdtelefoon

  Om hygiënische redenen is het raadzaam om de koptelefoonpads na enige tijd te vervangen. Een verandering is ook populair als er problemen zijn met de pasvorm of materiaalcompatibiliteit. Het vervangen van de bekleding op veel modellen is volkomen eenvoudig. Alleen de lijdensweg van keuze kan moeilijk zijn, omdat hoofdtelefoonpads al lang verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren.

  Hoofdtelefoonversterker

  Het gebruik van koptelefoonversterkers brengt nog betere eigenschappen uit een goede koptelefoon, zoals meer volume. Hoewel hoofdtelefoonversterkers oorspronkelijk voor thuisgebruik zijn ontwikkeld, zijn er nu handige modellen voor smartphones of mp3-spelers.

  Voor hoofdtelefoonaccessoires

  FAQs: De meest gestelde vragen over koptelefoons

  Wat betekent gesloten of open?

  Wanneer de hoofdtelefoon gesloten is, is het buitenoor volledig gesloten. Dit garandeert een effectieve geluidsisolatie naar buiten en het privéconcert blijft privé, zelfs in volle trams. Er is echter geen luchtcirculatie en op warme dagen betekent dit zweten in de oren.
  De oorschelpen van open koptelefoons zijn bedekt met luchtdoorlatend materiaal en zijn aan de buitenkant niet omsloten met plastic. Een voordeel is dat er een goede luchtcirculatie is en er geen warmte in het oor zit. Geluid van buitenaf is echter niet goed afgeschermd en vice versa, de muziek die wordt gespeeld, dringt gemakkelijk naar buiten door.

  Hoe repareer je een koptelefoon?

  Of het nu gaat om een kapotte kabel of los contact: kapotte koptelefoons zijn vervelend. Als de ontvanger niet duur was, is de moeite voor een reparatie niet echt de moeite waard. Als het echter een nieuw model is, kunt u het rechtstreeks naar de fabrikant terugsturen voor vervanging of om de gerepareerde hoofdtelefoon terug te krijgen. Hebt u de defecte hoofdtelefoon uit ons Conrad-assortiment gekocht zonder service van de fabrikant? Geen probleem! Met onze reparatieservice repareren wij uw apparaat binnen de garantieperiode en later!

  Hoe kan een koptelefoon worden schoongemaakt?

  Voor in-ear hoofdtelefoons worden de siliconenadapters verwijderd en schoongemaakt met water en zeep. Pas als de opzetstukken weer droog zijn, komen ze terug op de oortelefoon omdat ze niet in contact mogen komen met water. Doekjes zijn geschikt voor het reinigen van de oortelefoons, en lichte perslucht of zelfs er tegenaan blazen helpt bij vuil in de grille.
  Op-oren of over-oren met hangers worden op dezelfde manier schoongemaakt. Het grootste deel van de bekleding is afneembaar en kan goed met water worden schoongemaakt. Anders veeg je de hele koptelefoon gewoon af met een licht vochtige doek.

  Conclusie: de juiste koptelefoon kopen

  Als u op zoek bent naar de juiste hoofdtelefoon voor uw individuele doel, zult u snel ontdekken: de keuze is enorm. Omdat er echter een bepaalde mate van comfort moet zijn, moet het ontwerp een subjectieve beslissing nemen tussen in-ear, on-ear en over-ear. Het helpt om te vragen of je de voordelen van een bedrade hoofdtelefoon kunt missen en de praktische variant van de draadloze hoofdtelefoon kunt gebruiken en of de hoofdtelefoon een beugel moet hebben. Bovendien kunt u nog steeds filteren op gewenste functies om een beperkt aantal mogelijke modellen te bereiken. Maar aan het einde van de aankoopbeslissing moet er zeker één ding van toepassing zijn: u houdt van de hoofdtelefoon en hun ontwerp en functies zijn afgestemd op uw behoeften.