Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Voor een DJ is de mixer als een instrument, daarom is het belangrijk een mixer te kiezen die goed bij u past. Niet alle DJ Mixers klinken hetzelfde en veel DJ's ontwikkelen hun eigen voorkeur voor een bepaald merk en model. Om u te helpen kiezen bij de aanschaf van een gloednieuwe DJ mixer volgt hier een omschrijving van de types mixers en de afwegingen die je kunt maken. 

  Ruime keuze aan DJ Mixers

  De eerste optie

  Als u kijkt bij DJ Mixers volgt al snel de eerste keuze tussen de 19" inbouw of de gewone DJ mixers. 19" Mixers worden over het algemeen gebruikt om in te bouwen in een flightcase. Deze modellen zijn verkrijgbaar van 4 tot 40 kanalen en worden over het algemeen meer als mengpaneel gebruikt dan als DJ mixer. 

  Wat gaat u mixen? 

  In eerste instantie is het belangrijk om uit te gaan van de muziekbron waarmee u wilt gaan mixen. Wanneer u met vinyl draait, is het belangrijk dat er twee phono-ingangen op zitten. Als u met Mp3's mixed, is het handig om een DJ mixer te kiezen met USB-ingang, waar u rechtstreeks uw USB-stick in kan pluggen, vervolgens selecteert de mixer een track voor u... Als u daarnaast nog meer apparatuur gebruikt, bijvoorbeeld een pc, sampler of een synthesizer, kies dan voor een mixer met genoeg kanalen en line-ingangen. Overigens zijn er ook mixers verkrijgbaar met ingebouwde sampler of effectenmodule. 

  Hoe bont wilt u het maken? 

  Als u niet te veel poespas op uw nieuwe DJ mixer wilt, maar vooral om degelijke prijs/kwaliteitsverhouding geeft, kijk dan eens naar de mixers van Numark. Heeft u veel over voor kwaliteit is Reloop of Allen & Heath misschien een merk voor u. Wilt u dat uw mixer u een handje helpt met mixen, kies dan voor een model met ingebouwde beatcounter. Voor de meer uitgebreidere modellen met effecten, sampler en andere features kunt u bij Behringer al met een klein budget iets vinden. Voor het echte werk met geïntegreerde geluidskaart e.d. bent u bij Pioneer aan het juiste adres. 

  Checklist

  Voor u een nieuwe DJ mixer aanschaft, zijn de volgende dingen belangrijk om een goede keuze te kunnen maken:

  • Welke geluidsbronnen gaat u gebruiken?
  • Welke in- en output?
  • Eenvoudig of uitgebreid?
  • Aantal kanalen?
  • Welke kwaliteit en prijsklasse?

  Veel plezier met uw nieuwe mixer!