Meest gekocht

Am häufigsten gekauft

Best beoordeelde producten

Top bewertete Produkte

Advies

Verlichting voor buiten zorgt voor een sfeervolle aankleding van uw pand, maar veiligheid is ook een goede reden om te kiezen voor buitenverlichting. Buitenverlichting houdt ongenodigden op afstand. Zeker tijdens de donkere dagen geeft de buitenverlichting een plezierige aanblik en zorgt het voor een veilig gevoel.

Wat is buitenverlichting?

Buitenlampen zijn alle lampen en verlichtingselementen die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis of in vochtige ruimtes. Ze worden gekenmerkt door een overeenkomstige beschermingsklasse (of beschermingsklasse) en zijn beter bestand tegen externe invloeden zoals vocht en schokken dan lampen die zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis. Omdat de toepassingsgebieden zo divers zijn, zijn er speciale modellen en concepten die gespecialiseerd zijn in flexibiliteit of permanente installatie.

Welke buitenverlichting is er?

Tuinverlichting, decoratieve verlichting

Tuin- en decoratieve lampen voor buiten zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten. U kunt stijlvolle bolverlichting in te tuin zetten,, blokjes, elegante kerstmotieven of abstracte vormen. Dankzij moderne LED-technologie zijn er nauwelijks grenzen aan de keuze van kleuren en vormen.
Bekijk de tuinlampen >

Tafellampen, plafondlampen

Tafellampen en plafondlampen zijn ook beschikbaar voor buitengebruik. Ze kunnen meestal worden aangesloten op het elektriciteitsnet in huis en worden ingeschakeld met drukknoppen of bewegingsmelders. Ze zetten mooie accenten in de entree, op het terras of op het balkon en zorgen voor het nodige licht.
Bekijk de tafellampen of de plafondlampen

Wandlampen

Wandlampen zijn de klassiekers van de buitenruimte omdat ze stijlvol kunnen worden bevestigd aan balkons, terrassen of aan de gevel. Weersbestendige modellen van roestvrij staal of de klassieke lantaarn zijn mogelijk, net als indirecte verlichtingsideeën in hoekjes en gaatjes. Wandlampen kunnen ook worden bediend via schakelaars, timers of bewegingsmelders.
Bekijk de wandlampen >

Staande- en padverlichting

Padverlichting is belangrijk voor alle paden die van het hek naar het huis leiden. Ze kunnen in de vloer worden ingebed of als een kleine lantaarn naast het pad worden geplaatst. Voor deze lampen zijn verschillende varianten voor voeding mogelijk, afhankelijk van het model is het nodig om stroomkabels te leggen om de verlichting permanent te kunnen installeren.
Bekijk de staande- en padverlichting >

Schijnwerpers

Schijnwerpers zijn gemaakt voor de grote uitstraling. Met sterke led-panelen of halogeenlampen zijn ze niet alleen gemaakt voor padverlichting in de gevel van het huis (bijv. Bij de trap), maar tonen ze ook hele bomen, vijvers of gevels. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de helderheid (lumen) en de kleurtemperatuur zodat het gewenste effect kan worden bereikt en verschillende spotlights harmonieus samenwerken.
Bekijk de schijnwerpers >

Vijververlichting

Overal waar elektriciteit en water samenkomen, zijn speciale beschermingsmaatregelen noodzakelijk. Dit geldt met name voor vijververlichting en vochtige kamerverlichting. In het onderwatergebied moet naast de bijbehorende IP-beschermingsklasse ook aandacht worden besteed aan de uitgestraalde warmte en de kleur van het licht, zodat de vissen de lichtbron aankunnen. Bijzonder dichte en gemakkelijk afneembare lampmodellen zijn ook vereist in alle vochtige ruimtes.
Bekijk de vijververlichting >

Solar verlichtingssystemen

Voor een snelle en ongecompliceerde tuindecoratie zijn zonne-verlichtingssystemen precies wat u zoekt. Zonder batterijen of aansluiting op de huiselektronica kunnen deze lampen overal in de wei of in bedden geplaatst worden en niet alleen accenten leggen, maar ook zorgen voor een goede oriëntatie. Zonne-verlichtingssystemen laden snel op en zorgen voor voldoende licht voor meerdere uren.
Bekijk de solarverlichting >

Buitenlampen met sensor

Vooral als het op tijd donker is, is een buitenlamp met sensor geen overbodige luxe. Niet alleen kunt u dan zelf gemakkelijk het sleutelgat vinden, u schrikt er ook ongenode gasten mee af. Wij bieden buitenlampen met Sensor in elke prijsklasse en voorzien van spaarlampen, LED lampen, halogeen of compacte fluorescentielamp.
Bekijk de buitenlampen met sensor >

Waarop moet u letten bij de aankoop van buitenverlichting?

De juiste buitenverlichting is afhankelijk van de locatie en de gewenste toepassing. Daarom moet altijd de juiste lamp voor de individuele locatie worden gekocht. Op basis van het ontwerp en de mogelijke stroomvoorziening moet aandacht worden besteed aan de juiste stralingshoek en een behuizing die voldoende krachtige lampen kan bevatten. Hierbij moet rekening worden gehouden met de factoren helderheid (lumen) en kleurtemperatuur u. Ook voor gevelverlichting kan een blik op bewegingsmelders en timers de moeite waard zijn; ze kunnen de energiekosten verlagen en het dagelijks leven vergemakkelijken. Het ontwerp kan vrij worden gekozen, op voorwaarde dat het ontwerp de vereiste mate van bescherming mogelijk maakt volgens de IP-schaal.

Verder moet u letten op het juiste ontwerp voor de gebruikslocatie:

 • Inbouwlamp, vloerlamp, wandlamp, plafondlamp of vijverlamp
 • Geschikte voeding: batterij, batterij, voeding
 • Geschikte lichtbron voor de plaats van gebruik (temperatuurontwikkeling etc.)
 • Geschikte stralingshoek en voldoende verlichting
 • Voldoende ruimte voor alle hardwarecomponenten en kabels
 • Geschikte interface en nummer: eSATA, SATA II, SATA III
 • Bijpassende PCI-slots (voor grafische kaart) en nummer: PCI x1, PCIe x16 / 16 2.0
 • Voor randapparatuur: PS / 2-interface

Vergeet ook niet de juiste uitrusting:

 • Bewegingsmelder, schakelaarbediening
 • Timer, timer
 • Zonnepanelen
 • Gewenste kleurtemperatuur (behuizing)
 • afstandsbediening
 • Kleurwissel (LED)

Praktische tip

Net als bij binnenlampen is het ook de moeite waard om eens te kijken naar de geschikte en gebruikte lichtbron voor buitenlampen. Energieverbruik, kleurtemperatuur en helderheid van de verlichting (lumen) spelen een doorslaggevende rol, omdat ze een grote invloed hebben op de stemming en de voldoende verlichting op gevaarlijke plekken buiten.

Veilig tegen water en stof: buitenverlichting en IP-bescherming

Voor apparaten die buitenshuis worden gebruikt, is het vooral belangrijk ervoor te zorgen dat ze voldoende zijn beschermd tegen vocht en invloeden van buitenaf (inclusief schokken en stof). De IP-schaal kwantificeert deze bescherming en classificeert elektrische apparaten volgens hun ontwerp. Het eerste cijfer geeft bescherming tegen "aanraking en vreemde voorwerpen", terwijl het tweede cijfer bescherming biedt tegen "nattigheid en water". Dit resulteert in de identificatie IP 00 voor volledig onbeschermde apparaten die niet beantwoorden aan eender welke bescherming en IP 68 met de hoogste bescherming in elk geval. Voor buitenlampen moet minimaal beschermingsklasse IP 44 of IP 54 worden voorzien om regen en zand te overleven. Lampen met beschermingsklasse IP 6X zijn volledig stofdicht.

Meer inspiratie? Lees de blog "Waar moet u op letten als u LED buitenwandlampen koopt?"