Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Voor het opstarten van een aquarium heeft u een aantal artikelen nodig die zorgen voor een goede voedingsbodem, de juiste watertemperatuur en een goede filtering van het water. Afhankelijk van het soort vissen dat u in het aquarium wilt gaan houden, is de verwarming van het water van groot belang. Zo heeft iedere vis zijn eigen eisen en voorwaarden om gezond te kunnen leven in het klimaat van uw aquarium. Wij bieden een ruim assortiment aquaria-benodigdheden van hoge kwaliteit, waarmee u snel en effectief de juiste leefomgeving creëert voor uw vissen.

  Aquarium benodigdheden

  Bij ons vindt u de meest geavanceerde types aquariumverwarming met een duidelijke en betrouwbare temperatuurindicatie. Bij de meeste aquariumverwarmers is het mogelijk om vooraf een maximale temperatuur in te stellen, voordat de verwarming in het aquarium wordt geplaatst. De temperatuurdisplay verandert bijvoorbeeld van kleur zodra de actuele watertemperatuur afwijkt van de vooraf ingestelde temperatuur. Zo bent u verzekerd van een constante ideale leefomgeving voor uw vissen. Mocht er een plotselinge stijging of daling van de watertemperatuur optreden dan begint het scherm van de verwarmer te knipperen. U vindt veel voorbeelden van dergelijke verwarmers in onze shop.

  Filtering van het water

  De juiste filtering van het water in het aquarium is nodig om genoeg zuurstof in het water te houden. Door middel van een (milde) watercirculatie zorgt hetfilter ervoor dat het water niet alleen schoon blijft, maar ook voldoende zuurstof heeft om de vissen gezond te houden. Een goed binnenfilter is stil in gebruik en makkelijk te onderhouden. In ons assortiment aquaria-benodigdheden vind je filters voor binnen-aquaria en filters die geschikt zijn voor buiten. Voor extra circulatie in het water kun je een circulatiepomp toevoegen aan je aquarium.

  Onderhoud van het aquarium

  Uiteraard wilt u uw aquarium er op zijn best uit laten zien. Naast het schoonhouden van het aquarium is ook de belichting van groot belang. Bij ons vindt u dan ook verschillende soorten verlichting voor het aquarium, bijvoorbeeld tl-lampen voor daglicht in uw bak. Wat betreft het schoon en mooi houden van uw aquarium is het belangrijk om uw aquarium vrij van algen te houden. Dit doet u door de bak niet in direct zonlicht te plaatsen. Voedingsresten, uitwerpselen en licht zijn factoren waardoor u uw aquarium geregeld moet reinigen. Dit kan makkelijk en eenvoudig met een aquariumreiniger met meerdere functies. Zo bieden we bijvoorbeeld de aquarium multi-tools aan die in een keer zorgen dat uw aquarium algenvrij blijft, de kiezelsteentjes in de bak reinigt en zorgt voor waterafzuiging. Neem een kijkje in onze webshop voor het uitgebreide aanbod aquaria-benodigdheden.