Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Wilt u uw bedrijfspand optimaal beschermen tegen ongenode gasten? Van videobewaking tot infrarood detectie en van dummy alarmering tot een geavanceerde draadloze alarmsysteemset aangesloten op uw smartphone; bij Conrad bent u verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit alarmsystemen voor elk budget.

  Alarminstallaties: inbraakbeveiliging voor woningen en bedrijfspanden

  Alarmsystemen zijn een moderne uitbreiding van de mechanische gebouwbeveiliging. De moderne veiligheidstechniek van een alarminstallatie beschermt uw bedrijf en uw eigendom tegen inbraken en andere gevaren. De systemen voor het inbraakmelding zijn flexibel, voordelig, functioneren ook draadloos en zijn daardoor eenvoudig te monteren.

  Alarminstallatie voor een veilig gevoel, 24 uur per dag

  Inbrekers breken in minder dan tien seconden in onbeveiligde kantoren in en laten een nachtmerriescenario achter. De gevolgen van een inbraak zijn legio en raken u hard: het verlies van kostbaarheden en belangrijke bedrijfsdocumenten gaat gepaard met schade aan deuren en ramen. En iets dat vaak veel meer pijn doet dan de puur financiële schade: het verlies van een gevoel van veiligheid. Het is een traumatische ervaring wanneer vreemden uw bedrijfsterrein binnendringen en alles plunderen.

  Als huiseigenaar of bedrijfseigenaar hoeft u geen inbraken te tolereren. Met een elektronisch alarmsysteem schrikt u inbrekers effectief af.

  Ook de politie beveelt aan om alarmsystemen te installeren in combinatie met mechanische inbraakbeveiliging op ramen en deuren. Moderne alarmsystemen bieden dag en nacht bescherming. Tijdens uw afwezigheid en ook wanneer u en andere collega's aanwezig zijn. De intelligente technologie beschermt de zwakke punten van uw huis of uw bedrijf. Dankzij effectieve alarmen blijft het vaak slechts een poging tot inbraak. Bij inbraak wordt u per sms, e-mail of spraakbericht geïnformeerd en kunt u snel ingrijpen. De nieuwste generatie alarmsystemen maakt gebruik van krachtige sensoren en is eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijk en flexibel uit te breiden.

  Er zijn zelfs modellen zonder montage, die al binnen enkele minuten klaar zijn voor gebruik. Veiligheid en inbraakbeveiliging zijn dus eenvoudiger te realiseren dan u misschien dacht.

  Hoe werkt een alarminstallatie?

  Met een alarmsysteem als aanvulling op de mechanische basisbeveiliging maakt u het inbrekers extra moeilijk. Het alarmsysteem bewaakt uw gebouw centraal, detecteert veranderingen en activeert een alarm bij inbraak of inbraakpoging. Het bericht wordt verzonden naar de gebruiker van het alarmsysteem, naar buren in de omgeving of naar een beveiligingsbedrijf.

  De elektronische allround bescherming bestaat uit meerdere componenten. Meestal fungeert een alarmcentrale als basisstation, waarin de signalen van de sensoren op één punt samenkomen. De verbinding met de individuele sensoren zoals deur- / raamcontacten en bewegingsmelders kan bedraad of draadloos zijn. De trend is in de richting van draadloze radioalarmsystemen, die u in gebruik kunt nemen zonder montage of kabels en die u zelfs met u mee kunt nemen.

  Wat onderscheidt een goed alarmsysteem?

  Alarmsystemen kunnen tal van gevaren herkennen, afhankelijk van hun uitrusting. De belangrijkste functie van een alarmsysteem is het snel melden van inbraken en de bijbehorende afschrikfunctie door een verhoogd detectierisico voor daders. Veel alarmsystemen melden niet alleen inbraken, maar tonen u ook de status van ramen en deuren en sturen berichten naar uw smartphone, tablet of computer. Zo weet u altijd of alles thuis in orde is, alle toegangen gesloten zijn of dat er nog een raam openstaat. In combinatie met noodknoppen, rookmelders en brandmelders ontstaat een uitgebreide beveiligingsoplossing.

  Sommige alarmsystemen zijn slimme huisalarmsystemen. Deze apparaten kunnen ook worden gebruikt als slimme thuissystemen en kunnen lampen, stopcontacten, luiken en thermostaten regelen.

  Om alle functies te kunnen gebruiken, moet het alarmsysteem met het internet zijn verbonden via de WLAN-router en / of worden voorzien van de simkaart van een gsm-provider naar keuze, afhankelijk van het model. Door de verbinding kunnen de apparaten communiceren met de buitenwereld, meldingen versturen en deels op afstand via de app worden bediend.

  De bekendste fabrikanten van alarmsystemen zijn Abus, Blaupunkt, Burg Wächter, Denver, Engardia, Ezviz, Gigaset, HAS, Honeywell, iSmartAlarm, Lechange, Panasonic, Olympia, Renkforce, Smanos, Somfy, Stabo en Sygonix.

  Zo kiest u de juiste alarminstallatie

  Elk huis en elk bedrijfsgebouw is anders. Alarmsystemen moeten worden aangepast aan de respectievelijke locatie met betrekking tot hun technische mogelijkheden. Daarom zijn er alarmsystemen in veel verschillende versies. Welke gebieden u met alarmsystemen moet beveiligen, hangt af van de structurele omstandigheden. Over het algemeen zijn deuren, ramen, kelderingangen, garages en balkons de grootste veiligheidslacunes in huizen en appartementen. U kunt kiezen uit twee monitoringconcepten:

  • Bewaking binnenshuis
   Een alarmsysteem met interieurbewaking of valbewaking wordt alleen geactiveerd wanneer een indringer zich in de beveiligde kamers bevindt. Op deze manier kunnen trappen, gangen en kelders beveiligd worden. Het voordeel van trapmonitoring is het kleine aantal sensoren dat nodig is voor monitoring. Dit maakt de aankoop goedkoper en betekent minder installatiewerk. Nadeel is dat de slag pas optreedt na penetratie.

  • Omgevingbewaking
   Als onderdeel van de bewaking van de buitenhuid bewaken de sensoren van de alarmsystemen voornamelijk de deuren, ramen en kelder- en garage-ingangen. Het alarmsysteem detecteert elke poging om het object van buitenaf binnen te dringen. Een groot voordeel van huidbewaking aan de buitenkant: het alarm wordt vroeg geactiveerd, voordat de dief het gebouw kan betreden. En: Gebouwbeveiliging kan alleen worden beveiligd als er mensen in het gebouw zijn door de buitenhuid te bewaken.

  Bedraad of draadloos alarmsysteem?

  Alarmsystemen kunnen via de radio worden aangesloten of via een netwerk worden verbonden. In het geval van een bedraad systeem communiceren de alarmcentrale, het bedieningspaneel, de sensoren op deuren en ramen, bewegingsmelders, sirenes en stroboscooplampen met elkaar via kabellijnen. Bekabelde alarmsystemen zijn bijzonder geschikt voor nieuwbouw of renovatie wanneer het eenvoudig is om kabels te leggen. Bekabelde systemen zijn ook geschikt voor gebruik buitenshuis.

  Draadloze alarmsystemen zijn ideaal voor een bestaand pand of huurpand. Deze systemen werken via radiotransmissie. Detectoren en bedieningselementen communiceren draadloos, daarom hoeven er bij de installatie minder of geen kabels te worden gelegd. Radiobewegingsmelders en andere sensoren werken meestal op batterijen en worden gekenmerkt door een lange levensduur van de batterij. De batterijen moeten van tijd tot tijd worden vervangen, het alarmsysteem laat u dit vooraf weten. Let bij het kopen op het gespecificeerde radiobereik in gebouwen.

  Goed om te weten: u hoeft niet bang te zijn dat uw nieuwe radioalarmsysteem wordt beïnvloed door andere radioalarmsystemen in de buurt. De codering van de systeemcomponenten maakt het mogelijk om elke individuele detector duidelijk te identificeren. Hierdoor herkent het systeem alleen de sensoren en knoppen die zijn ingeleerd op zijn eigen controlecentrum.

  Alternatieven voor sirenealarmsignalering

  Inbraakalarmsystemen geven meestal een alarm aan door het geluid van een sirene, die van ver te horen is (extern alarm). In plaats van of naast de akoestische signalering is ook een optisch alarm mogelijk, bijvoorbeeld door het activeren van de buitenverlichting en tuinverlichting of door lichtsirenes. Daarnaast beheersen veel alarmsystemen ook stille alarmen (stille alarmen). Bij deze alarmsignalering, die ter plaatse niet hoorbaar is, wordt ofwel een beveiligingsdienst in dienst ofwel - voornamelijk voor bedrijfsruimten - de politie geïnformeerd. Het is ook mogelijk dat de alarmcentrale automatisch een videosysteem activeert met IP-camera's voor videobewaking, dat registreert wat er in de woonkamer gebeurt.

  Vaak kunnen en moeten verschillende soorten alarmen worden gecombineerd. Een akoestisch en visueel signaal kan de indringer doen schrikken en hen dwingen te vluchten, terwijl een stil alarm de bewaker waarschuwt, die vervolgens ter plaatse kan controleren of dat zeker is.

  Alles-in-1: alarmsysteemset voor beginners

  Alarmsysteem sets zijn ideaal voor beginners en bevatten basisuitrusting om uw eigen huis te beschermen. Voor uw veiligheid wordt de basisunit meegeleverd, die centrale bediening van alle gekoppelde alarmapparaten mogelijk maakt. Alarmsysteem sets bevatten ook verschillende alarmsystemen voor verschillende toepassingsgebieden en meestal ook een afstandsbediening en batterijen.

  Wat is de schadeklasse van een alarmsysteem?

  De fabrikanten van inbraakdetectiesystemen kunnen hun systemen laten testen en certificeren volgens de eisen van VdS Schadenverhlassung, een bedrijf van de Vereniging van de Duitse Verzekeringsindustrie. Daarna worden alarmsystemen onderverdeeld in drie VdS-klassen en voor verdere afstemming in twaalf beveiligingsklassen, die zijn gebaseerd op het niveau van het inbraakrisico. Inbraakalarmsystemen van klasse A gebruiken detectoren met gemiddelde gevoeligheid en bieden eenvoudige bescherming tegen pogingen om deze te overwinnen in de ingeschakelde en uitgeschakelde toestand. Alarmsystemen van klasse B bevinden zich in het midden en systemen van klasse C bieden meer bescherming tegen pogingen om deze in de ingeschakelde en uitgeschakelde toestand te overwinnen en te werken met detectoren met een hogere gevoeligheid.

  De VdS-beveiligingsklassen onderscheiden zich op basis van de verzekeringswaarde en de bedrijfsmodus. Er zijn ook inbraakdetectiesystemen die voldoen aan bepaalde DIN-voorschriften zoals DIN EN 50130, 50131 en 50136. De certificeringen en keurmerken voor beveiligingstechnologie geven u, de koper, de zekerheid van een specifieke kwaliteitsnorm en een minimaal beveiligingsniveau. Ze kunnen ook dienen als bewijs voor uw verzekeringsmaatschappij, bijvoorbeeld om te profiteren van premiekortingen.