JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Bewegingssensoren | Hoe werken ze en waar zijn ze voor bestemd?

Waar dient een bewegingssensor voor?

Zoals de naam al suggereert reageert een sensor op bewegingen in de omgeving en geeft dan via een elektrische puls een signaal door aan een ander apparaat waarmee een actie in gang wordt gezet.

De toepassingen zijn zeer divers te noemen. Deuren of slagbomen die bij nadering van mensen of voertuigen automatisch open en dicht gaan, een buitenlamp die bij nadering van mensen automatisch gaat branden zijn daar bekende voorbeelden van. Maar ook bij straatverlichting speelt dergelijke apparatuur steeds vaker een rol om geld uit te sparen en het milieu minder te belasten.

Bewegings detectie als inbraakpreventie

In vrijwel alle winkels en kantoorgebouwen zijn bewegings sensoren aangebracht die op tijden dat er niemand in de gebouwen aanwezig een oogje in het zeil houden. Feilloos merkt een sensor iedere beweging op en stelt een alarmsysteem in werking om eventuele ongenode gasten via het geluid van een loeiende sirene en het inschakelen van verlichting te verjagen.

Tevens kan via een dergelijk alarmsysteem de politie of bewakingsdienst worden gewaarschuwd dat er wordt ingebroken en kan een camerasysteem de ongenode gast op een monitor zichtbaar maken en eventueel op een beelddrager vastleggen.

De fabrikant van het merk Finder levert bewegings sensoren met dag- en nachtdetectie die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.

Geld besparen en het milieu ontzien

Iedereen heeft elektrische verlichting in huis. Vaak brandt verlichting in huis volkomen overbodig en schroeft daarmee de energierekening nodeloos op.

Wanneer u op plaatsen waar u in huis veelvuldig komt bewegings detectie aanbrengt die gekoppeld staat aan de aan/uit-schakelaars van de verlichting, kunt u het nodeloos laten branden van verlichting daarmee effectief voorkomen.

U zult het aan uw energierekening merken dat verstandig omgaan met energie zeker de moeite loont. Zo verdient u op termijn uw investering terug en u ontziet bovendien ook nog eens het milieu.

Veiligheid boven alles

Doordat Finder waterdichte systemen in haar assortiment heeft opgenomen, kunt u bewegings detectie ook veilig in uw badkamer gebruiken. Maar ook daar waar het om uw persoonlijke veiligheid gaat kan bewegings detectie een belangrijke rol spelen.

U hoeft in het donker niet meer op zoek te gaan naar een lichtschakelaar,  of wanneer u met uw handen vol spullen in het donker de trap op of af moet lopen hoeft u geen halsbrekende toeren meer uit te halen om het licht aan of uit te schakelen.

Een groot assortiment

Finder heeft een groot assortiment bewegings sensoren in haar leveringsprogramma opgenomen. U kunt kiezen uit plafond- of wandmontage, inbouw of opbouw, met een klein of groot detectiebereik.

Alle uitvoeringen van Finder zijn bovendien voorzien van een geïntegreerde instelling om de helderheidsdrempel en de uitschakelvertragingstijd mee in te kunnen stellen.  

Naar boven