JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Bewegingsmelders en bewegingssensoren
Voor meer veiligheid rondom huis of kantoor

Meer info

 

Bewegingsmelders Van Conrad Voor Meer Veiligheid

Bewegingsmelders zorgen voor meer veiligheid en maken het leven rondom het huis comfortabeler.

De "onzichtbare ogen" houden uw vertrekken steeds in het oog. Zodra iemand dichterbij komt, worden ze actief. Bewegingmelders kunnen bewakingscamera's en alarminstallaties activeren of de verlichting inschakelen. Daardoor wordt meer veiligheid en comfort geboden en bovendien wordt, door de weinig gebruikte delen van het huis, stroom bespaard.

Infrarood-bewegingsmelder

Infrarode bewegingsmelders werken uitsluitend passief. De afgegeven warmte- straling van een bewegend object (persoon, dier) wordt via de in meerdere zones ingedeelde detectiebereik van de melder geregistreerd en geanalyseerd. Een infrarode bewegingsmelder is geschikt voor bewaking van een gehele ruimte of een gedeelte ervan. Bewegingmelders moeten geïnstalleerd worden met "vrij zicht" op het te bewaken gebied. Ze mogen niet blootgesteld worden aan tocht, directe of indirecte zon- of schijnwerperstraling en andere warmte- of infrarode bronnen.

Microgolven-bewegingsmelder

Microgolven-bewegingsmelders werken met microgolf-impulsen, die van de oppervlakten in het detectiebereik gereflecteerd en via een ontvangstelement in de bewegingsmelder geregistreerd en geanalyseerd worden. Als er een persoon in de buurt van de bewegingsmelder komt, verhoogt de frequentie zich in het ontvangstelement ten opzichte van de frequentie die uitgezonden wordt. Verwijdert een persoon zich, dan verandert de frequentie andersom en is de ontvangstfrequentie lager dan de zendfrequentie.

De universele bewegingsmelder

Bewegingsmelders zorgen voor meer veiligheid en maken het leven rondom het huis comfortabeler. De "onzichtbare ogen" houden uw perceel steeds vast in het oog. Zodra iemand dichterbij komt worden ze actief. Bewegingmelders activeren bewakingscamera's en alarminstallaties of schrikken ongenode gasten door plotseling felle lichtstralen af. Bovendien vervangen ze de lichtschakelaar en helpen stroom te besparen.

EN-schakeling

Bij alarm-, bewegingssensoren of bewegingmelders spreekt men van een EN-schakeling wanneer meerdere sensoren gekoppeld zijn, waarbij alle moeten reageren voordat een alarm geactiveerd wordt. Dit voorkomt dat het signaal van een enkele melder eventueel vals alarm veroorzaakt.

Bewegingssensoren

Infrarood-bewegingsmelders werken uitsluitend passief. De afgegeven warmte-straling van een bewegend object (persoon, dier) wordt via de in meerdere zones ingedeelde detectiebereik van de melder geregistreerd en geanalyseerd. Een infrarood bewegingsmelder is geschikt voor de bewaking van een ruimte of een gedeelte ervan. Bewegingmelders moeten geïnstalleerd worden met "vrij zicht" op het te bewaken gebied. Ze mogen niet blootgesteld worden aan tocht, directe of indirecte zonnelicht, schijnwerperstraling, veranderende warmte- of infrarode bronnen.

Microgolven-bewegingsmelders werken met microgolf-impulsen, die van de oppervlakten in het detectiebereik gereflecteerd worden en door een ontvangstelement in de melder geregistreerd en geanalyseerd worden. Als er een persoon in de buurt van de bewegingsmelder komt, verhoogt de frequentie zich in het ontvangstelement tegenover de frequentie die uitgezonden werd. Verwijdert zich een persoon, verandert de frequentie andersom en is de ontvangstfrequentie lager dan de zendfrequentie.