JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Bewegingsmelder voor buiten
Voor meer veiligheid rondom huis of kantoor

Meer info over onze bewegingsmelders

 

Bewegingsmelders voor meer veiligheid

Bewegingsmelders zorgen voor meer veiligheid en maken het leven rondom het huis comfortabeler.

De "onzichtbare ogen" houden uw vertrekken steeds in het oog. Zodra iemand dichterbij komt, worden ze actief. Bewegingmelders kunnen bewakingscamera's en alarminstallaties activeren of de verlichting inschakelen. Daardoor wordt meer veiligheid en comfort geboden en bovendien wordt, door de weinig gebruikte delen van het huis, stroom bespaard.

We kunnen drie soorten bewegingsmelders onderscheiden:

  • Infrarood bewegingsmelders
  • Microgolven bewegingsmelders
  • Universele bewegingsmelders

Infrarood-bewegingsmelder

Infrarode bewegingsmelders werken uitsluitend passief. De afgegeven warmte- straling van een bewegend object (persoon, dier) wordt via de in meerdere zones ingedeelde detectiebereik van de melder geregistreerd en geanalyseerd.

Deze exemplaren zijn dus prima uitgerust om te dienen als een bewegingsmelder voor katten.

Een infrarode bewegingsmelder is geschikt voor bewaking van een gehele ruimte of een gedeelte ervan. Bewegingmelders moeten geïnstalleerd worden met "vrij zicht" op het te bewaken gebied. Ze mogen niet blootgesteld worden aan tocht, directe of indirecte zon- of schijnwerperstraling en andere warmte- of infrarode bronnen.

Microgolven-bewegingsmelder

Microgolven-bewegingsmelders werken met microgolf-impulsen, die van de oppervlakten in het detectiebereik gereflecteerd en via een ontvangstelement in de bewegingsmelder geregistreerd en geanalyseerd worden. Als er een persoon in de buurt van de bewegingsmelder komt, verhoogt de frequentie zich in het ontvangstelement ten opzichte van de frequentie die uitgezonden wordt. Verwijdert een persoon zich, dan verandert de frequentie andersom en is de ontvangstfrequentie lager dan de zendfrequentie.

De universele bewegingsmelder

Bewegingsmelders zorgen voor meer veiligheid en maken het leven rondom het huis comfortabeler. De "onzichtbare ogen" houden uw perceel steeds vast in het oog. Zodra iemand dichterbij komt worden ze actief. Bewegingmelders activeren bewakingscamera's en alarminstallaties of schrikken ongenode gasten door plotseling felle lichtstralen af. Bovendien vervangen ze de lichtschakelaar en helpen stroom te besparen.

EN-schakeling

Bij alarm-, bewegingssensoren of bewegingmelders spreekt men van een EN-schakeling wanneer meerdere sensoren gekoppeld zijn, waarbij alle moeten reageren voordat een alarm geactiveerd wordt. Dit voorkomt dat het signaal van een enkele melder eventueel vals alarm veroorzaakt.

Inbouw bewegingsmelder

Naast de melders voor buiten, zijn er ook vele bewegingsmelders voor binnen. Daartoe zijn er ingebouwde bewegingsmelders die voornamelijk binnenshuis erg handig zijn. In een hal, kantoor of andere ruimte kan het handig zijn een inbouw bewegingsmelder te plaatsen.

Deze bewegingscshakelaars kunnen natuurlijk ook in het plafond worden ingebouwd. En als u niet wilt dat melder echt als zodanig zichtbaar is, er zijn bewegingsmelders beschikbaar die net lijken op een inbouwspotje.

Bekijk hieronder ▼ onze best verkochte bewegingsmelders:

{{#if options.showAdditonalSales }}
{{/if}}
Naar boven