JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Batterijen

 

Batterijen
Alle soorten en maten

Meer info

Batterijen in alle soorten en maten

Er zijn nog steeds veel apparaten in omloop die gebruikmaken van losse alkaline-batterijen. Dat kunnen de bekende AA-batterijen (penlites) zijn, maar ook speciale batterijen, platte batterijen of blokbatterijen. De zogeheten wegwerpbatterijen van alkaline worden voornamelijk gebruikt in kleine apparaten die relatief weinig elektriciteit verbruiken. Ze zijn niet alleen handig om in huis te hebben maar kunnen ook uitkomst bieden als u op reis bent en een tijd zonder vaste stroombron zit. Ook een batterijtester kan erg handig zijn.

AA-batterijen

De AA-batterijen, ook wel penlites genoemd, worden veruit het meest gebruikt. Ze zitten onder meer in afstandsbedieningen, fietslampjes, rookmelders,  zaklampen, kookwekkers en nog veel meer apparaten. Bij ons zijn ze in kleine of grote aantallen te bestellen, van ons eigen merk Conrad Energy tot de meer bekendere merken. Daarmee heeft u gegarandeerd een lange levensduur.

AAA-batterijen

De AAA-batterij is de kleine versie van de AA-batterij en wordt ook wel potlood- of micro-batterij genoemd. Deze vindt u onder meer in koptelefoons, mp3-spelers, speelgoed en klokken. Ook deze zijn te bestellen in kleine en grote aantallen.

9V-blokbatterijen

De 9V-blokbatterij vindt u in apparaten die veel of weinig stroom verbruiken. Denk hierbij aan (draadloze) apparatuur in concertzalen, tv-opname-apparatuur, weegschalen en speelgoed.

C- en D-batterijen

De C-batterij wordt ook wel de babybatterij genoemd. Deze worden in kleine elektronische apparaten gebruikt en in een enkel geval in speelgoed. De D-batterij wordt ook wel mono-batterij genoemd. Deze is te vinden in apparaten met lasers, zaklampen en speelgoed.

Oplaadbare batterijen

In de subcategorie 'Speciale batterijen (lithium)' vindt u alle soorten batterijen als oplaadbare variant. Deze zijn vanzelfsprekend een stukje duurder dan hun wegwerpversie (alkaline) maar hebben een langere levensduur. Een goede investering voor apparaten die u veelvuldig gebruikt.

Andere soorten batterijen

Bij ons vindt u ook nog diverse andere soorten batterijen, bekijk de subcategorie 'Speciale batterijen (divers)' om te zien welke producten daar specifiek onder vallen.De batterijen die wij aanbieden zijn van hoogwaardige kwaliteit en verkrijgbaar in zowel een goedkoper als duurder segment. Als u in grote getalen batterijen aanschaft, kan dat aanzienlijk schelen in de prijs. Navigeer eenvoudig door het complete assortiment of voer het typenummer in de zoekbalk in.

Hoe herkent u lekkende batterijen?

Lekkende batterijen kunt u herkennen als ze op de buitenkant een oranje of witte kleverige vloeistof bevatten. Het verraderlijke hiervan is: u ruikt het niet als een batterij lekt, dus u moet de batterij echt goed bekijken.

Lekkende batterijen slecht voor de gezondheid?

Lekkende batterijen kunnen gevaarlijk zijn omdat, als het in contact komt met uw huid, het kan irriteren. Als de stoffen op uw huid komen, moet u de stoffen gelijk van uw huid afwassen. Vertrouwt u het dan nog niet, kunt u altijd een arts raadplegen. Mocht u de stoffen echter in uw ogen krijgen of inslikken moet u direct een arts raadplegen. 

Hoe kunt u lekkende batterijen voorkomen?

Om lekkende batterijen te voorkomen, moet u batterijen van hetzelfde merk gebruiken. Ook kunt u maar beter niet één en dezelfde batterij voor meerdere apparaten gebruiken. Laat geen batterijen in een apparaat zitten die u voor lange tijd niet gebruikt. Als u de nieuwe batterijen in het apparaat plaatst, plaats dan eerst de negatieve kant (-) in het apparaat, daarna pas de positieve kant (+). En als u de batterijen weer uit het apparaat haalt precies andersom. Dus eerst de positieve kant (+) en daarna pas de negatieve kant (-). Zorg dan ook meteen dat de batterijen direct goed zitten dus de positieve kant van de batterij bij de positieve kant van het apparaat en de negatieve kant van de batterij bij de negatieve kant van het apparaat. Gooi uw lege batterijen nooit zomaar weg want dat is slecht voor het milieu, het beste kunt u de batterijen in de milieubox doen of in een plastic zakje inleveren bij een inleverpunt bij u in de buurt. 

Zo herkent u lekkende batterijen, wat u er tegen kunt doen en of het slecht is voor de gezondheid.

 

Naar boven