Phoenix Contact PTFIX verdeelblokken

Conrad levert de PTFIX verdeelblokken van Phoenix Contact. Dankzij de push-in aansluiting kunnen deze snel en eenvoudig zonder gereedschap worden toegepast. De verdeelblokken zijn verkrijgbaar met verschillende pooltallen. Gebruikers hebben de keuze uit 6, 12 of 18 aansluitpunten. De afzonderlijke blokken kunnen zonder tussenruimte op elkaar worden aangesloten. Samen met het compacte ontwerp resulteert dit in vergelijking met andere verdeelblokken in een ruimtebesparing tot wel 50 procent.

 

PTFIX verdeelblokken kunnen direct, zonder verdere voorbereiding, worden gebruikt. Dipl.-Ing. (FH) Stephan Pollmann, Product Marketing ‘Verdeelblokken’ bij Phoenix Contact, legt uit: “Het werken met PTFIX verdeelblokken is buitengewoon eenvoudig voor gebruikers. Uitpakken, aansluiten – zonder enig gereedschap – en klaar! Met de gereedschapsvrije aansluiting van de massieve aders is tot 80 procent minder tijd gemoeid dan bij het installeren met andere verdeelblokken.”

De verdeelblokken zijn verkrijgbaar voor doorsnedes van maximaal 1,5 en 2,5 mm2 en zijn geschikt voor railmontage, directe montage en plakmontage. De aansluitpunten zijn voorzien van zelfklevende stroken, zodat een duidelijke classificatie voor de gebruiker zichtbaar is. Met behulp van tweepolige standaard insteekbruggen kan het spanningsniveau worden uitgebreid. Met deze eigenschappen helpen de verdeelblokken elektrotechnische installateurs, technici en doe-het-zelvers om snel en flexibel de benodigde aansluitingen te maken.

De nominale spanning voor de verdeelblokken is 500 V. De nominale stroomsterkte voor de versies met een maximale doorsnede van 1,5 mm2 is 17,5 A. Voor de versies met een maximale doorsnede van 2,5 mm2 is dat 24 A.

Jürgen Spörl, Hoofd Product Group bij Conrad, besluit: "We zijn blij dat we met deze verdeelblokken van Phoenix Contact het dagelijkse werk voor onze klanten eenvoudiger kunnen maken.”