Welke activity-tracker is voor u de juiste?

Welke activity-tracker is voor u de juiste?

22 okt 2019

Welke activity tracker is het beste?

Activity trackers zijn de huidige trend omtrent het thema fitness. Deze inspireren u om dagelijks meer te bewegen. Het aanbod activity trackers is groot. Om het beste model te vinden, is het belangrijk te weten wat u met de tracker wilt bereiken. Wij helpen u graag op weg:

Omdat vele trackers gelijkwaardige functies bieden, hebben we 3 vragen voor u om de keuze enigszins te vereenvoudigen:

 1. Wilt u een armband of een tracker om aan uw kleding te bevestigen?
 2. Wilt u ook uw slaap- en slaapritme bewaken?
 3. Wilt u uw resultaten met vrienden delen en uzelf meten met anderen?

Medisana vifit

Deze activity tracker met display wordt aan de kleding gedragen en registreert o.a. het aantal stappen. Bevestig deze voor slaapcontrole aan de meegeleverde nachtarmband. Via de USB-kabel zijn de gegevens op uw computer en in het online portal te synchroniseren.

 • Activiteits- en slaaptracker in één
 • Supergevoelige bewegingssensor

Garmin vivofit

Naast de weergave van stappen, afstand en het slaapritme biedt deze activity tracker een motivatiekick: de fitnessarmband berekent uw individuele dagelijkse doel.

 • Batterijlevensduur tot 1 jaar
 • Verwisselbare armband
 • Combineerbaar met borstband
 • Waterdicht
 • Gratis online community Garmin Connect

Polar Loop

Het goed leesbare LED touch-display geeft tijd, stappen en activiteit weer. De Polar Loop activity tracker en de Polar Flow app maken uw persoonlijke bewegingsbalans zichtbaar.

 • Praktische sluiting
 • Waterdicht
 • Combineerbaar met borstband
 • Met laadkabel
 • Opslagcapaciteit voor 12 dagen

Fitbit Flex

Deze activity tracker geeft het aantal stappen weer, controleert uw slaapritme en logt de voeding. De gegevensoverdracht naar uw smartphone gaat via Bluetooth 4.0. De armbanden voor de Fitbit Flex zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 • Ook te dragen tijdens het douchen
 • Wekker met stil alarm

> Bekijk ons assortiment activity trackers

Activity tracker - meetinstrument, persoonlijke fitnesstrainer en motivator

Iedereen weet dat beweging aanzienlijk bijdraagt aan zijn welzijn en gezondheid. De activity tracker maakt het makkelijker om uw goede fitnessvoornemens om te zetten in daden.  Als armband of clip begeleidt de tracker zijn gebruiker de hele dag en registreert alle activiteiten – wandelen, traplopen, hardlopen, fietsen, etc. Veel apparaten kunnen zelfs het slaapritme bewaken en een persoonlijke caloriebalans opzetten. Bovendien is de activity tracker net een virtuele personal trainer. Hij stelt – afhankelijk van de conditie van de gebruiker – individuele dagelijkse doelen. Dat motiveert! Door de ongecompliceerde synchronisatie met mobiele tools zijn de meetwaardes op uw computer, smartphone of tablet weer te geven om ze gedetailleerd te analyseren.

Altijd aan uw zijde

Gebruik de activity tracker als constante metgezel – als armband, clip of in uw broekzak.

Doel stellen en gaan

Track uw activiteit en calorieverbruik, stel doelen vast – de tracker ondersteunt u.
 

Voortgang controleren

Met mobiele tools synchroniseert u eenvoudig de gegevens van de activity tracker.

 

Uw persoonlijke gezondheidscentrum

Een compleet overzicht van uw bewegingen, trainingsdoelen en successen biedt de mogelijkheid tot verbinding met online communities. Zo analyseert u uw voortgang en succesvolle resultaten.

De populairste Activity Trackers in vergelijking

Is het vinden van de juiste activity tracker lastig? Wij bieden u graag onze hulp voor uw aankoopbeslissing. Hier presenteren we een overzicht van de populairste activity trackers uit ons assortiment.

 
Categorie Polar Loop Garmin vivofit Medisana vifit Fitbit Flex
         
Type Armband Armband Clip Armband
Display LED-weergave per knopdruk Inverted display OLED 5 LED lampjes
Compatibiliteit Windows / Mac / Android / iOS Windows / Mac / Android / iOS Windows / Mac / Android / iOS Windows / Mac / Android / iOS
Hartfrequentie Ja, met borstband Ja, met borstband Nee Nee
Calorieverbruik Ja Ja Ja Ja
Slaaptracker Ja Ja Ja Ja
Stappenteller Ja Ja Ja Ja
Hoogtemeter Nee Nee Nee Nee
Afgelegde afstand Nee Ja Ja Ja
Tijd Ja, per knopdruk Ja Ja Nee
Waterdicht 20 m waterdicht Waterbestendig Nee Waterbestendig
Batterij Accu 
(ca. 5 dagen)
Knoopcel 
(ca. 4-6 maand)
Accu 
(ca. 5-7 dagen)
Accu 
(ca. 5 dagen)
Datatransfer Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0 USB-docking Bluetooth 4.0
Bluetooth naar smartphone Ja Ja Nee Ja
Armband Niet verwisselbaar Verwisselbaar 3 maten Verwisselbaar
Sociaal platform Nee Ja Ja Ja
Bijzonderheden compatible met
Polar hart-frequentie-sensor
H6 en H7
In 5 kleuren verkrijgbaar Incl. armband Compatible met andere Apps

Onze producten voor uw fitness

> Stappentellers

Hightech voor sport, vrije tijd en het werk

Sport en training, outdoor en vrije tijd, straatnavigatie – Garmin biedt voor vele zaken in het leven hoogwaardige producten.
> Bekijk alles van Garmin

Fitness feedback in een handomdraai

De Polar Loop activity tracker versnelt uw weg naar een gezondere levensstijl. Deze fitnessarmband is een multitalent. Overtuig uzelf ook…

Multitalent Activity Tracker - meten, analyseren, motiveren

Een Activity Tracker motiveert u om de eerste stap te zetten en door te lopen voor een betere fitheid, gezondheid en levensvreugde. De fitnessarmband helpt u sportiever te worden en meer beweging in uw dagelijkse leven in te bouwen - afhankelijk van uw eigen ingestelde doelstellingen.

Als sportarmband – de activity trackers zijn licht in gewicht en daardoor de hele dag door te dragen. Weergegeven worden het aantal stappen, de afgelegde afstand en uw calorieverbruik. Sommige modellen kunnen ook uw slaapritme bewaken en hartritme weergeven. Activity trackers hebben soms een GPS-ontvanger. Voor die meetwaardes heeft u een acceleratiesensor en een optionele hartfrequentiesensor nodig.

De fitnessarmband toont u als gebruiker op elk moment of uw bewegingen genoeg zijn of dat u juist meer moet bewegen. Zo werkt de activity tracker niet alleen als kroniek die bewegingen registreert. De sportarmband is als een virtuele persoonlijke fitnesstrainer. Vele modellen geven dagelijkse doelen aan, documenteren en controleren trainingsplannen. Zo is de minicomputer aan uw pols ook een echte motivator, die zelfs de couch potatoes van de bank af krijgt.

Deze dag- en nachtactiviteiten zijn afhankelijk van uw activity tracker te meten:

 • Gezette stappen
 • Verbrande calorieën
 • Geslapen uren
 • Afgelegde afstand
 • Slaapkwaliteit
 • Hartfrequentie (met borstband)
 • Tijd / datum
 • Hoogtemeter (bijv. trappen)
 • Stappen tot doel

Altijd aan uw zijde – comfortabel dragen als armband of in uw zak

De Activity Tracker is uw standvastige begeleider – afhankelijk van het model draagt u hem aan uw pols of met de clip aan uw riem of kleding. De tracker kan veel meer dan een standaard stappenteller. Uitgerust met de modernste snelheids- en hoogtemeters, worden alle activiteiten gemeten en bieden ze - afhankelijk van de uitvoering - diverse extra functies. Als voorbeeld berekent de tracker op basis van het persoonlijke profiel het calorieverbruik in vergelijking met de calorie-inname. Activity Trackers kennen geen rustpauze – de meesten werken ook ’s nachts door: ze bewaken uw slaapritme en de duur van de slaapintervallen. Zo biedt de activity tracker uitsluitsel over uw slaappatroon – waardoor u essentiële aandachtspunten krijgt om uw gezondheid en daarmee levenskwaliteit te verbeteren.

Doelen stellen en gaan

Ook kleine veranderingen kunnen krachtige uitwerkingen hebben: neem de trap in plaats van de lift, maak een korte wandeling tijdens de lunchpauze, of pak eens wat vaker de fiets in plaats van de auto. Fitnessarmbanden blijven eraan herinneren om dagelijks in beweging te blijven. Alle activiteiten worden geregistreerd en beweegt u een tijd niet genoeg, dan geven veel apparaten een traagheidsalarm. Veel activity trackers sporen u als gebruiker aan om uw dagelijkse doelen te bereiken: ze herkennen uw conditie en passen uw doelen daarop aan en geven een terugkoppeling.

Vele trackers zijn ook interactieve calorieëntabellen: ze vergelijken het calorieverbruik met de calorietoevoer. U geeft op de computer, smartphone of tablet in wat u gegeten hebt. Deze input wordt dan met uw calorieverbruik vergeleken. Als u bijvoorbeeld wat wilt afvallen, heeft u hiermee een goed dieetoverzicht.

Voortgang controleren

De meetgegevens van de Activity Tracker zijn met eenvoudige online tools en mobiele apps op uw computer, smartphone of tablet te zetten. Afhankelijk van het model gaat de datatransfer automatisch en draadloos of via een USB-verbinding.
Door het synchroniseren van de gedetecteerde waardes met verschillende apparaten, heeft u altijd en overal toegang tot uw complete fitness- en trainingsgegevens. De gegevens zijn als statistieken in grafieken en tabellen weer te geven en te documenteren als persoonlijk fitnessdagboek. De apps van sommige trackers zijn zo uitgerust dat men een eigen dashboard kan samenstellen. Deze visualisatie is aanmoedigend: als u ziet hoeveel stappen u verwijderd bent van uw te behalen weekdoel, zal dit u motiveren om door te zetten. En bent u meer een ambitieuze sporter, dan heeft u dankzij de synchronisatie de gegevens van uw trainingsplan altijd bij de hand.

 

Gegevens verzamelen, synchroniseren, analyseren en delen

Op het display van de tracker leest u de verschillende meetgegevens af. Ook simpele statistieken over uw persoonlijke voortgang zijn oproepbaar. Voor omvangrijke evaluaties bieden de meeste Tracker-fabrikanten gratis online portals aan. Met een druk op de knop worden uw gegevens geupload en op meerdere apparaten (computer, smartphone en tablet) gesynchroniseerd. Bij enkele online communities is de startpagina als persoonlijk fitness-dashboard in te richten. Zie zo in een oogopslag de belangrijkste cijfers en feiten van uw fitnessactiviteiten. Tools voor het analyseren van trainingsprogramma’s ronden het aanbod helemaal af. Bovendien zijn uw sportieve gegevens met gelijkgestemden uitwisselbaar: de online portals bieden bijvoorbeeld virtuele wedstrijden of de mogelijkheid tot het vormen van trainingsgroepen – bijv. Garmin connect, Polar Flow of Fitbit App.

Meest recente artikelen

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

2 dec 2021

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

Conrad officieel reseller Arduino®

19 okt 2021

Conrad officieel reseller Arduino®

Probeer uw energierekening zo laag mogelijk te houden

6 okt 2021

Probeer uw energierekening zo laag mogelijk te houden

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

10 aug 2021

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

9 aug 2021

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

Wij reizen door Europa in 84 dagen

9 aug 2021

Wij reizen door Europa in 84 dagen

Energie besparen in huis

6 aug 2021

Energie besparen in huis

Wat zijn anemometers?

6 aug 2021

Wat zijn anemometers?

Wat zijn decibelmeters?

6 aug 2021

Wat zijn decibelmeters?

Wat is een internetradio? Hoe werkt een Wifi Radio?

6 aug 2021

Wat is een internetradio? Hoe werkt een Wifi Radio?