Vergroot uw netwerk met een switch

Vergroot uw netwerk met een switch

11 dec 2017

Creëer meer aansluitingen in uw netwerk met een switch

Met een netwerk switch upgrade u in een mum van tijd de aansluitingen van uw netwerk. Sluit in letterlijk enkele seconden eenvoudig computers, TV’s, spelconsoles en meer aan. Ongeacht de snelheid van uw bestaande netwerk kunt u een switch probleemloos toevoegen aan uw netwerk. De switches zijn beschikbaar in 3- tot maar liefst 52 poorten. De ideale oplossing voor zowel thuis als professioneel gebruik om meer netwerkaansluitingen te creëren.

Voordelen:
 Vergroot uw netwerk in enkele seconden
 Geen softwarematige installatie nodig

Nadelen:
 
Afhankelijk van netwerkkabels

> Bekijk hier ons assortiment switches

Inhoud

  1. Breid eenvoudig uw netwerkaansluitingen uit
  2. De snelheid van een switch
  3. Switches met USB-voeding

1. Breid eenvoudig uw netwerkaansluitingen uit

Om een switch aan te sluiten hoeft u niet bepaald een Tekkie te zijn. In enkele stappen breidt u binnen een minuut uw netwerk flink uit!

  • Voorzie eerst de switch van voeding middels de netvoeding.
  • Sluit nu een kabel vanaf de router aan op de switch. Op deze manier integreert u de switch in uw huidige netwerk en heeft u verbinding met het internet. Op welke poort u deze kabel aansluit maakt niet uit.
  • Vervolgens sluit u uw eindapparatuur erop aan. Laptops, PC’s, spelconsoles, NAS-servers etc. Alles wat u middels een RJ-45 kabel kunt verbinden kunt u aansluiten op de switch.

Voor thuisgebruik heeft u vaak aan een 4- tot 8-poorts switch genoeg om alles op het netwerk aan te sluiten. Maar voor de grootverbruikers heeft u ook de keuze uit 16182426 ,2848 en zelfs 52 poorten. Ideaal om uw complete bedrijf van netwerkaansluitingen te voorzien!

> Bekijk hier ons assortiment switches

2. De snelheid van een netwerkswitch

Netwerkswitches zijn er in het algemeen in 3 verschillende snelheden, 10/100/1000 Mbit/s. Van oudsher worden er nog 10/100 Mbit/s switches op de markt gebracht maar 1000 Mbit/s is veruit het populairst. Met deze snelheid benut u de volledige kracht van CAT 6 en dus geniet u van een snel netwerk.

Alle snelheden werken met elkaar. U kunt een 1000 Mbit/s gebruiker aansluiten op een 100 Mbit/s switch. Het zal werken, maar u zal 1000 Mbit/s niet kunnen halen omdat de switch niet snel genoeg is. Andersom geldt hetzelfde, dit is goed om in acht te houden als u denkt op deze manier uw router te versnellen!

> Bekijk hier onze supersnelle 1000 Mbit/s switches

3. Switches met USB-voeding

Switches zijn soms lastig te plaatsen, u bent namelijk afhankelijk van een stopcontact en netwerkkabels. Dankzij switches met USB-voedingen lost u dit euvel op. Deze kunt u van stroom voorzien middels een vrije USB-poort op bijvoorbeeld uw PC of laptop. De switches zijn er erg compact en daarmee makkelijk te plaatsen.

> Bekijk hier onze switches met USB-voeding

> Bekijk hier ons assortiment switches