Gekalibreerd assortiment

Gekalibreerd assortiment
Voor gekalibreerde artikelen bent u bij Conrad aan het juiste adres

 ✔ Zekerheid over de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van uw meetresultaten   
✔ Voorkom onveilige situaties door foutieve meetresultaten   ✔ Garandeert de nauwkeurigheid van uw diensten aan uw klanten 

Conrad biedt u de mogelijkheid om vooraf gekalibreerde artikelen aan te schaffen. U kunt kiezen uit een ruim aanbod van artikelen die conform ISO of Dakks zijn gekalibreerd. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Als u een artikel met een ISO- of Dakks-kalibratie bij Conrad bestelt, zal het artikel van ons magazijn naar onze kalibratiepartner (Testo Industrial) gestuurd worden. Hier zal het artikel gekalibreerd worden volgens de gewenste normen. Deze kalibratie zal worden vastgelegd op een certificaat dat garandeert dat de meetresultaten van het artikel in ieder geval gedurende 1 jaar voldoen aan de gestelde normen. Het certificaat (ISO of Dakks) zal vervolgens rechtstreeks met het artikel naar u toegestuurd worden. In het geval van kalibratie dient u rekening te houden met  1 week extra levertijd bovenop de reguliere levertijd. De kalibratiecertificaten zijn 1 jaar vanaf de keuring geldig. 

> Naar ons gekalibreerde assortiment

 

Hoe gaat kalibratie in zijn werk?

Magazijn Kalibratie + certificaat Eindgebruiker


1. Magazijn


2. Kalibratie + certificaat


3. Eindgebruiker

 

 

Wanneer is kalibratie noodzakelijk?

Kalibratie van uw meetapparatuur heeft als doel om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van controles en metingen te kunnen garanderen.  Indien uw meetapparatuur voldoet aan de gestelde normen, weet u zeker dat u geen potentieel gevaarlijke of schadelijke afwijkingen in uw meetresultaten krijgt. Bij Conrad heeft u de keuze tussen het universele ISO-certificaat en de uitgebreide Dakks-certificering.

 

ISO-certificaten

Sinds 1987 worden de kwaliteitscontrolesystemen van industriële bedrijven en ondertussen ook van de dienstensector, banken, verzekeringen, detailhandel, ziekenhuizen enz. gecertificeerd. Bovendien zijn er nog andere branche-specifieke eisen, normen en richtlijnen in de farmacie (CFR, GMP), bij voedingsmiddelen (HACCP) en autobranche (VDA, QS9000, ISO TS16949). Voor al deze richtlijnen is het invoeren en het onderhouden van een testmiddelmanagement een essentieel element. De ISO-certificaten (fabriekscertificaat) van Testo industrial service zijn prijsvriendelijke alternatieven voor DAkkS-certificaten.

Zij voldoen aan de eisen van:

 • ISO 9000:2000
 • ISO 10012-1
 • GMP
 • CFR
 • VDA
 • QS9000
 • ISO TS 16949
 • HACCP

Verschillende laboratorium kalibraties

Het resultaat van een kalibratie en alle hiertoe noodzakelijke gegevens worden in een kalibratiecertificaat gerapporteerd.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen DAkkS- en ISO-certificaten.

 

DAkkS-certificaten

Sinds vele jaren werken geaccrediteerde laboratoria onder toezicht van de Duitse  AkkreditierungsStelle (DAkkS). Deze accrediteringsinstantie kan worden gezien als onderdeel van de Duitse overheid om de kwaliteit en betrouwbaarheid in de industriële meetsector te waarborgen. De in deze laboratoriums verkregen kalibratieresultaten hebben - na de staatsinstituten (in Duitsland de PTB) - de hoogste betrouwbaarheid en zijn zelfs voor de rechtbank maatgevend. Door internationale overeenkomsten en de wereldwijd geldende accrediteringsstandaard DIN EN ISO/IEC 17025 zijn deze erkend en geldig. Voor alle gebruikers van meetinstrumenten die een bijzonder hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid nodig hebben, zijn DAkkS-certificaten de oplossing. Vaak wordt testapparatuur op de volgende gebieden met DAkkS-certificaten gewaarborgd.

 • Fabrieks- en gebruiksstandaard
 • Expertises
 • Keuringsstations
 • Testlaboratoriums
 • HACCP

 > Conrad ISO-certificaat downloaden

 > Testo industrial service ISO-certificaat downloaden

 > Testo industrial service DAkkS-certificaat downloaden

 


Interesse? Vragen? 
Ons Business Team staat voor u klaar.

Bel onsBel ons
088-4285 490

 

Email

Email
[email protected]