bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Modelbouw opladers voor auto's, boten of vliegtuigen bij Conrad

Bent u een fan van modelbouw en geniet u ervan om auto's, boten of vliegtuigen zo realistisch mogelijk te laten rijden, varen of vliegen. Dan moet u investeren in de nodige accu’s en modelbouw opladers. Bij Conrad hebben we een grote voorraad modelbouw opladers. Zo voorziet u uw modelbouwprojecten steeds van de nodige stroom.

Hoe elektronische modelbouwprojecten van stroom voorzien met modelbouw opladers?

Heeft u een elektronisch modelbouwproject, dan moet u de ingebouwde batterijen steeds snel en doeltreffend van stroom kunnen voorzien. Het opladen kan op verschillende manieren gebeuren. We zetten hier even de belangrijkste principes op een rij:

  • Opladen via Micro USB of USB-C. Dit is in veel gevallen de oplaadstandaard voor randapparatuur zoals consoles, tablets, mobiele telefoons of iPhone, om met deze randapparatuur uw modelbouwproject te besturen. Micro USB of USB-C laders zijn compatibel met de nodige stekkers die u op netvoeding aansluit.
  • Opladen via USB. Bepaalde modelbouw opladers hebben een USB-aansluiting voor één of meerdere USB-kabels. Dit zijn dan insteekmodellen, tafelmodellen of inbouwapparaten.
  • Modelbouw opladers voor celbatterij. Afhankelijk van uw configuratie, kunt u een modelbouw oplader voor celbatterijen gebruiken. Hiermee kunt u dan bijvoorbeeld AA of AAA batterijen opladen. Er bestaan ook batterijladers die verschillende types batterijen opladen. Dit kunnen dan batterijen met een verschillend formaat zijn, maar ook verschillende types batterijen zoals NiMH of NiCD batterijen.
  • Opladers met een 12V stekker. Deze zijn ideaal om uw modelbouwproject in de auto op te laden of terwijl u bijvoorbeeld naar uw reisbestemming trekt. De lader zorgt ervoor dat stroom die tijdens het autorijden opgewekt wordt in de modelbouw accu’s opgeslagen wordt.
  • Mits de juiste aansluiting voorhanden is, kunt u ook powerbanks gebruiken als modelbouw opladers. Vaak kunt u dan meerdere apparaten tegelijk opladen, bijvoorbeeld als er op de plaats waar u actief bent met uw modelbouwproject geen elektriciteit is.
  • LiPo oplader en balancer. Een pakket LiPo batterijen in één keer opladen en de lading ervan balanceren is uitstekend voor modelbouw. LiPo batterijen zijn lichte batterijen die voor de nodige stroomsterkte zorgen en ook pieken afleveren, om bijvoorbeeld een grote snelheid te halen.

Camerabatterijen, loodaccu’s of zonne-energie. Welke specifieke vereisten zijn mogelijk voor modelbouwprojecten en modelbouw opladers?

Houdt u van geavanceerde modelbouwprojecten en werkt u bijvoorbeeld ook met drones die van camera’s voorzien zijn. Camera's hebben speciale oplaadbare batterijen nodig, waarvoor er ook specifieke opladers zijn die een betrouwbare en perfect gedoseerde recharge van de energiecellen garanderen.

Modelbouw opladers op zonne-energie zijn dan weer bijzonder milieuvriendelijk. Ze hebben een grootschalige geïntegreerde batterij die wordt gevoed door zonne-energie en andere apparaten van energie kan voorzien. Tenslotte zijn er verschillende universele laders en ontladers, en ook modelbouw opladers voor specifieke modellen verkrijgbaar. U vindt in onze winkel ook een ruim assortiment laderaccessoires.

Waarmee rekening houden bij de aankoop van modelbouw opladers?

Bij de aanschaf van modelbouw opladers moet u met een aantal zaken rekening houden:

  • Laders zijn in veel gevallen niet compatibel met elkaar. Een Li-Ion lader kan bijvoorbeeld geen lood-zuur batterij opladen. U hebt sowieso een batterijlader nodig die geschikt is voor de batterijtypes die u gebruikt.
  • Laat accu’s niet minder dan 10% leeglopen, om een maximale accucapaciteit te behouden. Gebruik zoveel mogelijk apps of andere monitoringssystemen om de lading van accu’s voor modelbouw op te volgen.

Conrad is uw specialist in modelbouw opladers

Conrad is niet zomaar een online winkel. Wij zijn een sourcingplatform waar u als gepassioneerde modelbouwliefhebber alles vindt wat u nodig heeft. Diverse accu’s voor elke soort modelbouw of specifieke modelbouw laders; u vindt bij ons alles wat uw modelbouwvliegtuig, -wagen of -boot van stroom kan voorzien. U kiest de modelbouw oplader in functie van de benodigde accu’s voor uw modelbouwproject en u bent voorzien.

Conrad is expert als het op modelbouw opladers aankomt. Wenst u een specifiek modelbouwproject te herstellen of te refurbishen? Dan begint u vaak met het plaatsen van een nieuwe accu met een bijbehorende acculader. Voor al uw technische benodigdheden kunt u eenvoudigweg terecht bij ons. Dit kunnen producten zijn, services of oplossingen op maat. Met ons Technology In Focus-programma hebben we een nauwe samenwerking en informatie-uitwisseling met onze leveranciers. Als klant doet u hier elke dag uw voordeel mee. Bestel vandaag nog uw modelbouw opladers bij Conrad.