JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Ventilatoren

 

Ventilatoren | Ideaal in zomer én winter

Ventilatoren zijn niet alleen in de zomer een ware uitkomst, maar kunnen ook in de winter gebruikt worden. Verkrijgbaar in verschillende modellen, voldoen de fans aan de gestelde eisen en houden het zomers koel, terwijl men in de winter energie spaart door een betere warmteverdeling.

Het kiezen van een fan

Wie niet de luxe van een airco heeft, kan afhankelijk van het eigen budget, de gestelde eisen en beschikbare ruimte kiezen voor de aanschaf van een ventilator. Hoe groter het model, hoe meer lucht er verplaatst zal worden.

Men dient bij de aanschaf dus ook rekening te houden met de ruimte die verkoeld moet worden. Een tafelventilator is geschikt voor directe verkoeling, terwijl een plafondventilator in de winter gebruikt kan worden om warme lucht gelijkmatig over de kamer te verdelen.

Soorten ventilatoren

Als men alleen beperkte ruimte heeft en slechts op kleine schaal behoefte heeft om zo nu en dan te genieten van wat extra verkoeling kunt u kiezen voor een tafelmodel. Die neemt weinig ruimte in beslag en is makkelijk op te bergen. Een andere optie is een towerfan, die in een hoek van de kamer geplaatst niet alleen weinig ruimte inneemt, maar bovendien door het design vaak mooi integreert in het interieur.

Wij hebben de beschikking over de volgende soorten ventilatoren:

Omdat de badkamer ventilatie nodig heeft, maar meestal niet op beschikt over een raam, kan men kiezen voor een badkamerventilator. Een staande ventilator heeft daarentegen weer als voordeel dat deze gemakkelijk verplaatsbaar is.

Gebruik van een ventilator

De meeste fans zijn heel gemakkelijk in gebruik: men stopt de stekker in het stopcontact en door het indrukken van een knop wordt de rotatiesnelheid bepaalt. Hoe hoger de stand, hoe meer luchtcirculatie plaatsvindt hoe meer verkoeling men ondervindt. Plafondventilatoren worden aan – en uit gezet door gebruik te maken van een afstandsbediening, waarmee u tevens de snelheid bepaalt.

Merk of niet

Of men een merk aanschaft of niet heeft vooral te maken met de eigen wensen. Bekende merken van ventilatoren zijn onder andere Tristar, Basetech en Westinghouse. Al deze merken hebben in hun assortiment verschillende modellen, die voldoen aan specifieke wensen. Online is het aanbod zeer divers en uitgebreid.

Verkoeling in de zomer

Wie tijdens de warme maanden behoefte heeft aan wat verkoeling, doet er goed aan een ventilator aan te schaffen. Niet alleen zorgt deze voor verkoeling, wie bovendien last heeft van veel muggen of ander ongedierte in huis heeft profijt van een fan, omdat veel insecten niet gediend zijn van tocht en veel luchtcirculatie.

Energiebesparing in de winter

Iedereen die op de centen wil letten of optimaal wil genieten van warmte in de winter doet er goed aan een plafondventilator te installeren. Door gebruik te maken van een ventilator wordt de opstijgende warmte verspreid, waardoor men het sneller warm heeft en de stookkosten beperkt kunnen worden. Een ventilator zorgt dus ook voor energiebesparing.