JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

USB Laders voor telefoon of in de auto
Lees er hier alles over

» Meer info

Advies USB laders, telefoon opladers en autoladers kopen

USB laders zijn handig voor het opladen van een smartphone, tablet, digitale camerae-reader of andere elektronische apparaten die werken met een accu. Meestal wordt bij aankoop van een dergelijke apparaat een usb-lader meegeleverd. Maar is deze defect, dan kan bij Conrad een nieuw vervangend exemplaar worden gekocht.

Naast universele usb opladers en stopcontactladers is er ruime keuze uit diverse quick charge opladers voor snel opladen thuis en speciale autoladers en vrachtwagen usb opladers voor stroomvoorziening onderweg. Ook zijn er krachtige multiladers die geschikt zijn om meerdere apparaten in een keer op te laden.

Wij bieden ook voordelige usb laders die geschikt zijn voor iPhones, iPads en iPods en
compatible laders voor bekende merken smartphones, Android toestellen, tablets en mp3-spelers.

Conrad verkoopt usb laders van onder andere de volgende merken:

 • Voltcraft
 • Belkin
 • Goobay
 • Garmin
 • HN Power
 • Hama
 • Raspberry Pi
 • Samsung
 • Trust
 • LogiLink
 • Ewent by Eminent

Kies de juiste USB poort

Opladers worden op apparaten aangesloten via de USB poort (Universal Serial Bus).
Vanzelfsprekend geldt dat de USB connector van de lader moet passen op deze
poort. Er bestaan op dit moment verschillende soorten USB connectiesystemen.
Dat is onhandig omdat de verschillende stekkervormen het lastig maakt laders
voor meerdere apparaten te gebruiken. Zijn oplader en apparaat niet
USB-compatible, dan kan de lader het aangesloten apparaat niet van voldoende
stroom voorzien, of doet dat zelfs helemaal niet.

 

Hoewel er
wordt toegewerkt naar een universeel USB-systeem, het bekende USB-C, zijn er
nog veel apparaten die met traditionele USB-connecties werken. Check dus altijd
de benodige USB-connector. Dit staat op het apparaat zelf of in de bijgeleverde
handleiding vermeld. 

Uitleg soorten USB stekkers en protocollen

De software protocollen en elektrische specificaties van USB worden aangeduid met een
getal, dus USB 1.0, 2.0 en 3.0.  Het connectortype, dus de stekker, wordt aangegeven met een letter zoals USB A, B, mini B, micro B en nu ook USB-C.

USB 3.0 is het nieuwste software en elektrisch protocol. Het is ‘backwards compatable’,
dus het kan gewoon gekoppeld worden met USB 2.0 apparaten.

Bekijk hieronder ▼ onze best verkochte USB Laders:

{{#if options.showAdditonalSales }}
{{/if}}

Voordeel van USB-C

Bij het opladen via USB wordt er stroom overgebracht van een zogenaamde ‘host’ naar het energievragende apparaat. Zo kan via een laptop of computer stroom geleverd worden aan een tablet, smartphone of digitale camera, of rechtstreeks via een stopcontactlader. Hoewel data via een USB twee richtingen op kan stromen, gaat elektriciteit alleen van de host naar het aangesloten apparaat.

De nieuwste digitale apparaten zijn tegenwoordig voorzien van een universele USB-C poort. Dat bevordert niet alleen de uitwisselbaarheid van laders en apparaten, ze zijn ook een stuk geavanceerder dan de oudere USB-systemen.

Zo levert USB-C een veel snellere data-overdracht waarmee de kwaliteit van beeld en geluid beduidend hoger kan zijn. Een ander voordeel is dat met USB-C de energieoverdracht veel efficiënter is.

Oplader voor Android en iPhone

Voor alle merken smartphones biedt Conrad geschikte laders. Tegenwoordig werken de nieuwste modellen, inclusief Android toestellen, al met een USB-C connector. Oudere telefoons hebben vaak nog een micro-B USB aansluiting.

USB Laders voor iPhones en andere Apple-apparaten moeten een brede 30-pins connector
hebben. Behalve de nieuwste generatie, want vanaf iPhone 5 rust Apple zijn smartphones uit met een 8-pins reverisble ‘lightning connector’.

Voor u een selectie maakt is het altijd verstandig het type USB van uw smartphone te checken. Let er ook op dat Apple’s Lightning connector niet hetzelfde is als USB-C. Deze typen zijn dus ook niet uitwisselbaar. 

Stroomsterkte van de oplader

Opladers hebben verschillende stroomsterktes, dit wordt uitgedrukt in het aantal ampère dat de lader maximaal kan leveren. Niet de lader, maar het aan te sluiten apparaat (smartphone, tablet, camera) bepaalt hoeveel ampère er van de lader naar het apparaat wordt overgebracht, tot het maximum dat is aangegeven op de lader. Deze input stroomsterkte staat meestal op het apparaat aangegeven.

Kies altijd een lader waarvan het aantal ampère gelijk is aan de gevraagde stroomsterkte, of die minimaal deze waarde kan leveren. Een te lage output van de lader kan leiden tot overbelasting van de lader waardoor deze snel defect kan raken.

Voor het opladen van een smartphone is meestal een lader met een uitgangsstroom van 2.1A geschikt, voor tablets is dat vaak 2.4 of 3A. Fabrikanten van laders kunnen dit ook in milliampère aangeven, zo is 1000mA=1A, 2100mA=2,1A, 3000mA=3A, etc.

Er is een verschil tussen de maximale uitgangsstroom per kanaal en de uitgangsstroom van de lader als geheel. Kiest u voor een multilader, dus met meerdere uitgangskanalen, controleer dan ook wat de waarde van de maximale uitgangsstroom is die per kanaal geleverd kan worden.

Quick Charge opladers

Er zijn ook speciale ‘quick-charge usb-laders’ op de markt, ook wel ‘turbo power’ of ‘adaptive fast charging’ genoemd. Deze laden vaak in minder dan de helft van de tijd van een gewone lader op. Bovendien hebben ze als voordeel dat ze bij de eerste 80% van de inhoud van de accu meer vermogen kunnen leveren dan bij de laatste 20%. Het vermogen kan oplopen tot 18W.

Noodzakelijk is wel dat het op te laden apparaat het quick-charge protocol ondersteunt,
zoals Qualcomm QC 2.0 of QC 3.0. Profijt van snellere laadtijd is er anders niet en het pakt soms zelfs negatief uit; het laden duurt dan nog langer dan met een gewone usb-lader.

USB laders voor thuis en onderweg

De meeste mobiele devices kunnen worden opgeladen via de USB-poort van een PC of laptop. Maar als u onderweg bent of u wilt uw camera of smartphone opladen op een plek waar geen computerapparatuur voorhanden is, dan kan het ook via een USB thuislader of een USB autolader.

In de categorie thuisladers is de USB stopcontactlader het meest bekend. Deze laders bestaan uit een voeding die in het stopcontact wordt gestoken. Meestal hebben ze meerdere USB-aansluitingen; vaak een combinatie van een micro- en mini USB en/of USB-C. Soms hebben ze ook nog een extra stroomcontact. Zo blijf het stopcontact altijd bereikbaar voor een netspanningstekker. 

Opladers voor auto en vrachtwagen

Voor het onderweg opladen van navigatiesystemen, smartphones en tablets zijn er speciale USB autoladers en speciale USB vrachtwagenladers die worden aangesloten op de sigarettenaansteker. Tijdens het rijden laadt de accu van de auto op en zorgt via deze 12volt aansluiting ook voor het opladen van de aangesloten elektronische apparatuur. Wel is het altijd verstandig om de oplader los te koppelen van het contact als de auto stilstaat, omdat de accu anders langzaam leeg kan lopen. 

Meerdere apparaten opladen met usb-multiladers

Snel en efficiënt meerdere apparaten van stroom voorzien? Kies dan voor een speciale multilader voor het aansluiten van 6, 8 of 10 op te laden elektronische apparaten tegelijkertijd. Vaak zijn deze uitgerust met intelligente apparaatherkenning waarmee automatisch de optimale laadstroom per apparaat wordt bepaald. Let op: deze apparaten kunnen het lichtnet zwaar belasten, het is dus verstandig om niet twee of meer van deze laders te combineren op dezelfde groep.

Naar boven