JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Printplaten

Printplaten voor koppelen verschillende elektronische onderdelen

Komt u, in uw werk of thuis, véél in aanraking met elektronische componenten? Dan bent u ongetwijfeld op de hoogte van het belang van printplaten die zorgen voor de koppeling tussen verschillende elektronische onderdelen.

Toch zijn er veel mensen die niet weten wat er de term printplaat inhoudt en het wellicht verwarren met een onderdeel van hun eigen inkjet-printer. Voor die personen volgt hieronder een uitleg over de term printplaat.

Voor alle andere personen is er de webshop van Conrad.nl, bestaande uit honderdduizenden verschillende producten van technische en elektronische aard. Inclusief printplaten!

Elektronische componenten

Uitleggen wat printplaten doen vereist ook een uitleg van elektronische componenten. Dit zijn, eenvoudig omschreven, de onderdelen die u vindt in elektronische apparaten. Het zijn er velen, waardoor we onderscheid maken tussen twee soorten componenten, namelijk actieve en passieve varianten.

Actieve componenten zijn onderdelen die een apparaat ook daadwerkelijk versterken. Een elektronenbuis doet dit, bijvoorbeeld. Passieve componenten doen het niet, maar zijn daardoor niet onbelangrijk. Beide componenten vullen elkaar aan en zorgen zodoende voor een goed werkend elektronische apparaat.

Printplaten

Printplaten zorgen voor de verbinding van al deze elementen en zijn derhalve van ultiem belang voor de werking van elektronica. Ook bevorderen ze het productiegemak: voor 1960 werd dit gedaan met een soldeerbout. Zeer tijdrovend en niet altijd een garantie voor kwaliteit. Dat zijn printplaten wel - vooral de verkrijgbare platen op Conrad.nl. Ten slotte zijn we alleen tevreden met de allerbeste kwaliteit.

Verschillende printplaten

Printplaten die op Conrad verkrijgbaar zijn worden onderverdeeld aan de hand van een aantal productcategorieën. Dit zijn:

  • Breadboards
  • Epoxy-printplaten
  • Euro-printplaten
  • Printplaten van hard papier
  • IC-printplaten
  • Toebehoren voor printplaten
  • Rademacher-printplaten
  • SMD-printplaten
  • Testprintplaten volgens IHK-richtlijnen
  • Thermische printplaten

Passief versus actief

Deze collectie bestaat uit passieve en actieve varianten, net zoals elektronische componenten in passieve en actieve categorieën worden onderverdeeld. De actieve printplaten hebben, naast een doorverbindend element, ook nog een extra elektrische functie. Welke printplaten u nodig heeft, is afhankelijk van je persoonlijke gebruiksdoelen.

Naar boven