JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

Powerbanks
Altijd en overal genoeg stroom

Meer info

Powerbank nodig? Altijd en overal genoeg stroom met onze powerbanks

U bent onderweg en druk bezig op uw smartphone. Dan gebeurt het onvermijdelijke: de accu is leeg. Voor u ergens bent waar u uw smartphone kunt opladen, bent u soms uren verder. Door een powerbank aan te schaffen, voorkomt u deze vervelende situaties.

De mobiele oplader kan gebruikt worden om tablets, laptops, telefoons, portable spelcomputers, mp3-spelers en nog veel meer op te laden. Dat gebeurt meestal met een USB-kabel of met een speciale kabel die bijgeleverd wordt. Hierbij heeft u geen andere vaste stroombron nodig.

Powerbanks hebben veel voordelen. Om het overzichtelijk te houden, hebben we deze voor u op een rijtje gezet:

 Voorkom een lege smartphone, tablet of ander apparaat
 Makkelijk mee te nemen
 Niet meer afhankelijk van vaste stroombronnen
 Verkrijgbaar in verschillende groottes, maten en kleuren
 Lange levensduur voor uren plezier

Powerbank | Mobiele oplader

Wat is een powerbank?

We liggen in eerste instantie aan u uit wat een powerbank precies is en hoe deze werkt.

Een powerbank is eigenlijk een soort oplaadbare en losse (externe) batterij. Met een oplaadkabel laadt u de power bank op en meestal met een USB-kabel laadt u uw telefoon, laptop of tablet op. Elke powerbank heeft dus minimaal één uitgang en één ingang. Bij meerdere uitgangen kunt u meerdere apparaten tegelijkertijd opladen.

Vooral als u onderweg bent of op vakantie zijn powerbanks ontzettend handig. Opladen kan namelijk op verschillende manieren:

  • met een adapter via het stopcontact
  • via de een laptop of computer
  • via een omvormer in uw auto
  • soms met zonne-energie

Welke formaten powerbanks zijn er?

De mobiele opladers (ook wel powerbanks genoemd) zijn er in vele soorten en maten. Zo wordt de capaciteit uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Hoe hoger dit getal, hoe meer en hoe vaker u er apparaten mee op kunt laden.

De mobiele opladers zijn normaal gesproken al klein van formaat zodat u ze handig mee kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan staafvormen en platte vormen.

Iemand die alleen zijn telefoon een keer per dag hoeft op te laden, kan met een simpele mobiele oplader van 10.000mAh of minder uit de voeten. Voor een tablet moet u al denken aan 10.000 tot 15.000mAh. Voor laptops of op reis is het handig om er een van 15.000mAh of meer te hebben.

Ruim assortiment powerbanks

In ons assortiment vindt u powerbanks voor iedereen. Van 2.200mAh tot 100.000mAh en met één of meerdere USB-poorten. Waterdicht en schokbestendig, met gaten voor mappen en ordners, met een stijlvol design en met simpele of uitgebreide beveiliging.

We hebben enkele tientallen merken powerbanks. Er prijken in ons overzicht bekende namen als Voltcraft, Samsung, Varta en LogiLink, maar ook tal van minder bekende. Uw favoriete merk staat er ongetwijfeld tussen.

U kunt het zo gek nog niet bedenken of u kunt het bij ons vinden. Kijk dan ook rustig even rond voor u een keuze maakt of voer het serie- of productnummer in via de zoekbalk wanneer u deze weet.

Hoe vaak kunt u een smartphone of tablet opladen?

Om dit te weten te komen zult u een klein rekensommetje moeten hanteren. De uitkomst hangt namelijk af van de capaciteit van de powerbank en van uw smartphone. Zo kunt u met een powerbank van 10.000mAh een laptop amper één keer opladen, terwijl hiermee uw iPhone wel 5 of 6 keer opgeladen kan worden. 

Een vuistregel die u kunt gebruiken, is door de capaciteit van uw powerbank te delen door het vermogen van uw smartphone. Dus stel dat u een mobiele oplader van 6000mAh heeft en een iPhone met een capaciteit van zo'n 1400mAh. Een simpele rekensom (6000 delen door 1400) leert ons dat u de iPhone dan iets meer dan 4 keer zou moeten kunnen opladen. In de praktijk geldt echter meestal dat de werkelijke capaciteit iets lager ligt dan het absolute maximum, dus houd daar rekening mee.

Hoe vaak kunt u een powerbank opladen?

Net als alle apparaten die lithiumcellen gebruiken, verliest ook een powerbank na verloop van tijd langzaam zijn volledige vermogen. Denk maar aan laptops of telefoons die na een paar jaar gebruik niet meer zo lang meegaan op één laadcyclus als in het begin. Om de levensduur zo lang mogelijk te verlengen, kunt u de accu het beste goed verzorgen. 

Tip: bij aanschaf de powerbank helemaal leeg laten lopen en volledig opladen. Laat hem nadat hij vol is nog een paar uur aan het stroomnetwerk hangen.  

Meestal hebben de powerbanks indicatoren die aangeven hoeveel stroom er nog geleverd kan worden. Dat kan met streepjes over gekleurde LED-lampjes. Houd deze goed in de gaten en zorg altijd dat uw mobiele oplader is opgeladen voor u de deur uitgaat. Met een goede omgang kan een mobiele oplader voor jaren plezier zorgen.

Capaciteit Aantal keer uw
smartphone
opladen
Aantal keer uw
tablet opladen
 
Tot 5000 mAh 2 keer Niet geschikt Bekijk hier
5200 mAh tot 10.000 mAh 3 tot 5 keer Niet geschikt Bekijk hier
Meer dan 10.200 mAh Meer dan 5 keer 1 keer Bekijk hier
Naar boven