JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Solar oplader om altijd op te kunnen laden

Voor steeds meer apparaten zijn we afhankelijk van stroomvoorziening, ze moeten immers allemaal aan de oplader als de batterij leeg is. Met een lader op zonne energie, een zogeheten solar oplader, is geen netstroom nodig. Een paar uur in de volle zon en u kunt uw mobiele telefoon weer een tijdje gebruiken. Zonlicht wordt dus met zo'n lader op zonne-energie omgezet in elektrische energie, groener kan bijna niet.

Bijladen of volledig opladen in korte tijd

Sommige modellen worden inclusief accu geleverd. Een zonnepaneel zorgt ervoor dat de zon geladen kan worden in de accu. Een beetje goede accu solar oplader is in no time compleet opgeladen.

De capaciteit van de accu varieert van 500 tot 3.000 mA, deze laatste lader is zelfs geschikt voor andere kleine apparaten als digitale camera’s, iPod, GPS, smartphones, draagbare spelcomputers etc. Een lader met een lager mA is meer geschikt voor het bijladen van je apparatuur.

Het verschil met netladers is dus dat u geen netstroom nodig heeft en toch uw apparatuur van genoeg energie kan voorzien met een accu zonne-energie lader. Lampjes laten zien of de lader oplaadt, of klaar is.

Soms kan de solarlader ook opgeladen worden met een USB-kabel, net zoals andere USB laders. Dat kan zeker bij donkere dagen handig zijn.

{{#if options.showAdditonalSales }}
{{/if}}

Handige opties voor een solar oplader op zakformaat

De lader op zonne-energie is op zakformaat en past in elke tas en kan dus overal mee naar toe genomen worden.

Sommige solar laders zijn voorzien van riempjes, waarmee u hem gemakkelijk aan je fiets, tas of bijvoorbeeld tent kunt bevestigen. Superhandig, omdat deze altijd in de volle zon staan.

Ook meegeleverde hoesjes voor om het zonnepaneel zijn praktisch, de accu kan dan losgekoppeld worden zonder het zonnepaneel van zijn plek te halen.

Er zijn ook zonne-energie laders die een houder meeleveren die aan je voorruit van uw auto te bevestigen is, en achter uw autoruit komt gemiddeld genomen veel zon.

Accessoires als verschillende kabeltjes of plugjes zorgen ervoor dat hij voor elke mobiel of ander apparaat te gebruiken is. Er zijn ook solar laders die gebruik maken van een bestaande usb-kabel.

Overal te gebruiken

Gaat u op vakantie, naar een festival of bijvoorbeeld op fietsvakantie, niet altijd is er stroom voorradig. Ga op een festival bijvoorbeeld maar eens een stopcontact zoeken. Met een solar oplader heeft u altijd uw energie bij de hand.

Vooral op vakantie in warme landen is uw telefoon zo vol. Maar ook in ons kikkerlandje is met regelmaat genoeg zonlicht beschikbaar. De zonne-energie lader hoeft niet per se buiten neergezet te worden, hij laadt ook in het zonlicht achter glas.

Mocht u, als er geen beschikbaar is, wel beschikken over een lamp, sommige solar opladers hebben genoeg aan het licht van de lamp.

Naar boven