bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Telefoonkabels koopt u bij Conrad

Voordelen en types telefoonkabels

De ene telefoonkabel is de andere niet. Zoekt u een telefoonkabel met vlakke uitvoering of een uitvoering als CCA-geleider? Van Type A -kabel tot type Y- kabel of type YR -kabel, kies uit verschillende types en kenmerken telefoonkabels:

  • Aantal aders: 1 tot 200
  • Doorsnede per ader 0.04 mm² tot 0.8 mm²
  • Te verkrijgen in verpakkingen van 10 m tot 2000 m, maar ook per meter
  • Van vlambestendig tot UV- bestendig
  • Geschikt als grondkabel

Nieuw in het assortiment is de Telefoonkabel Faber Kabel 100013 J-Y(ST)Y. Deze wordt geleverd in 8 x 2 x 0.6 mm², per meter. De uitvoering is neutraal grijs. Deze telefoonkabel is uitstekend geschikt voor telecominstallaties in droge en licht vochtige ruimtes in gebouwen. Ook leent hij zich voor vastleggen op buitenmuren, met goede bescherming tegen zonlicht. Voor krachtstroomtoepassingen zijn deze leidingen niet goedgekeurd. 

Dezelfde specificaties en toepassingsmogelijkheden gelden voor Telefoonkabel Faber Kabel 100009 J-Y(ST)Y. Deze wordt geleverd in 5 x 2 x 0.6 mm², ook per meter, met uitvoering in grijs.

Bestsellers telefoonkabels

Ons eigen merk doet het goed! Bestseller telefoonkabels van Conrad Components is Beldraad SH1998C228 YR-DR, geleverd in 2 x 0.95 mm² . Verkrijgbaar in wit en bruin en verpakt per 10 m. Ook Telefoondraad 93030c266 J-Y(ST)Y van Conrad Components is een topper. Deze is verkrijgbaar in 2 x 2 x 0.28 mm², de verpakking bevat 25 m en de kleur is neutraal grijs.

CCA staat bij deze telefoonkabel voor bi-metallische, een- en meeraderige leidingen en kabels, met een koper-geplateerde aluminiumkern specifiek voor hoogfrequente toepassingen. Stroomverdringing, ofwel het skin-effect, streedt als fysisch verschijnsel op bij hoogfrequente wisselstromen. Neemt de frequentie toe, dan wordt de stroomdichtheid in het inwendige gedeelte minder dan in het oppervlakkige onderdeel van de leiding. 

Ook LAPP is een populaire allrounder. Deze platte telefoonleiding 49900013 Telefoonkabel LiYY van het Duitse merk LAPP wordt geleverd in 6 x 0.09 mm², verpakt per meter. Deze platte communicatiekabel is met name geschikt voor zwakstroomtoepassingen, analoge en laagfrequente signalen. Wordt veel ingezet bij installaties in de communicatietechniek.