bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Kies nu de juiste tafelnetvoeding om uw laptop van de nodige stroom te voorzien

Een tafelnetvoeding levert de nodige stroom aan uw nieuwe laptop of computer. Een tafelnetvoeding is net zoals een labvoeding, stekkervoeding of regelbare netvoeding een tussenstuk dat uw apparatuur van de juiste hoeveelheid stroom voorziet. Voor toepassingen of apparaten die veel stroom vragen, is een tafelnetvoeding een must. Het zijn voedingen of adapters die wat groter zijn en die u los op tafel kunt leggen. Ze leveren standaard ook een grote hoeveelheid stroom die varieert tussen 350 mA en 10 A. Ideaal dus voor laptops, printers en andere kantoorapparatuur.

Welke soort tafelnetvoeding kiest u bij Conrad?

Tafelnetvoeding is een breed begrip. De naam verwijst naar het gegeven dat u de voeding los op tafel kunt leggen en weer kunt opbergen zodra u deze niet meer nodig heeft. Qua bruikbaarheid en functie heeft u heel wat mogelijkheden:

  • De tafelnetvoeding voor binnen met een vaste locatie. Deze kunt u bijvoorbeeld vastmaken met een schroef aan een tafel.
  • De tafelnetvoeding mobiel, die u bijvoorbeeld op reis of tijdens een plaatsbezoek meeneemt. Hiermee kunt u dan overal uw laptop of mobiele printer opladen.

Wat is de maximale uitgangsspanning en uitgangsstroom voor tafelnetvoedingen?

De maximale uitgangsstroom afgeleid ligt tussen de 750 mA en 26 A. Ook voor de uitgangsspanning is er een grote keuze, die ligt tussen de 5 V of 5 V/DC tot 55,2 V/DC. De keuze van de juiste tafelnetvoeding is belangrijk om uw laptop te beschermen tegen overbelasting. Denk bijvoorbeeld maar aan een blikseminslag of een plotselinge stroomstoring. De kostprijs van een goede tafelnetvoeding weegt niet op tegen de schade waarmee u te maken kunt krijgen als u uw computer niet beschermt. En het hoeven niet altijd spectaculaire gebeurtenissen te zijn, ook kleine onregelmatigheden in de stroomvoorziening kunnen al schade aan uw apparatuur toebrengen.

Is het noodzakelijk tafelnetvoedingen te kopen van hetzelfde merk als uw apparatuur?

Bij Conrad verkopen we tafelnetvoedingen van verschillende merken. Het is niet altijd nodig om een tafelnetvoeding te kopen van hetzelfde merk als uw laptop of printer. Deze zijn meestal een stuk duurder of moeilijker te vinden. Belangrijker is het om goed de specificaties te bepalen en op basis daarvan de juiste keuze te maken. Om hieraan tegemoet te komen, hebben we tafelnetvoedingen van verschillende merken in ons aanbod. Bekijk zeker de tafelnetvoedingen van volgende leveranciers:

·         Bicker Elektronik

·         Dehner Elektronic

·         EDAC Power Electronics

·         Friwo

·         GlobTek

Tafelnetvoedingen van Mean Well, veilig en universeel

Mean Well is een bekend merk van tafelnetvoedingen. Tafelnetvoedingen van dit merk voldoen aan de Europese EuP-richtlijn voor energiebesparing en dienen als voeding voor toepassingen op het gebied van consumentenelektronica, telecommunicatie, kantoorinrichtingen en industriële applicaties.

Bij het selecteren van tafelnetvoedingen letten we steeds op de veiligheid. De tafelnetvoedingen bij Conrad zijn dan ook bestand tegen kortsluiting, overbelasting en overspanning. Ze voldoen aan Isolatieklasse I en hebben telkens een zeer laag nullastvermogen.

Grote keuze in uitgangsaansluitingen bij Conrad

De juiste uitgangsaansluiting is belangrijk bij de keuze van tafelnetvoedingen. U vindt daarom bij Conrad tafelvoedingen met diverse uitgangsaansluitingen. Denk maar aan autostekkers, DIN-stekkers, jackpluggen, USB, USB-C aansluitingen of universele uitgangen. Let er bij de aankoop op of de juiste uitgangskabel ook voorzien is. In sommige gevallen dient u deze apart te bestellen.

Conrad, uw vaste online winkel en groothandel voor tafelnetvoedingen

Conrad is meer dan een online winkel. Heeft u voor uw bedrijf een specifieke tafelnetvoeding nodig? Dan doet u een beroep op dit moderne online bestelplatform, dat zowel efficiëntie als transparantie garandeert. Bij ons geniet u van een persoonlijke service en een vriendelijk antwoord op al uw vragen. Uw contactpersoon bij Conrad fungeert bij de aankoop van tafelnetvoedingen als een persoonlijke adviseur met kennis van zaken. Bovendien volgen we de nieuwste trends steeds op de voet. In ons Technology In Focus-program onderzoeken we samen met onze leveranciers de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van tafelnetvoedingen. Ook op het vlak van laptopadapters, Apple netvoedingen en stekkernetvoedingen zit u goed bij ons. Op ons sourcingplatform bestelt u 24 uur per dag alle accessoires voor uw elektronische projecten of apparaten.