bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Tafelboormachines, een specialiteit van Conrad, uw online groothandel in werktuigen

Heeft u nieuwe tafelboormachines nodig, bekijk dan zeker het grote aanbod van deze toestellen bij Conrad. Tafelboormachines worden soms ook kolomboormachines of kolomboren genoemd. Tot de categorie van de tafelboormachines rekenen we bij Conrad ook de zogenaamde magneetboormachines. Welk type u ook kiest, dankzij tafelboormachines boort u nauwgezet en efficiënt.

Wat is een tafelboormachine?

Onder tafelboormachines verstaan we een boormachine die op een vast voetstuk is geplaatst en waarmee u op een repetitieve manier gaten in een werkstuk kunt boren. In plaats van de boormachine met de handen tegen een materiaal te houden, plaatst u uw werkstuk op het werkvlak van de boormachine en laat u een boor van boven naar beneden zakken om het materiaal te perforeren. Daarom spreken we over een verticale kolomboor, waarlangs u de boor op een vaste manier met een hendel of een draaiwiel laat zakken.

Wat zijn de voordelen van tafelboormachines?

Met tafelboormachines kunt u op een hele precieze manier en op een precieze locatie gaatjes boren. Dat is een must wanneer u bijvoorbeeld machines bouwt of specifieke constructies maakt. U boort volgens een gedefinieerd plan en volgens bepaalde specificaties.

Wat zijn de eigenschappen waar u bij de aankoop van een tafelboormachine op kunt letten?

Wenst u een nieuwe tafelboormachine te kopen, dan moet u alle specificaties goed bekijken en checken of het toestel voldoet aan uw wensen. Hieronder sommen we enkele zaken op waarop u kunt letten:

  • Bij een tafelboormachine kopen kunt u letten op het verschil in de hoogte van de kolom. Deze hoogte varieert van 454 tot 1870 mm.
  • De boren die u kunt opnemen in de tafelboormachine zijn ook belangrijk. Dit is het zogenaamde spanbereik, wat varieert van 1 tot 16 mm. Afhankelijk van het type toestel heeft u de keuze tussen snelspanboren of SDS-boren.
  • De dikte van de materialen die u kunt doorboren is eveneens een belangrijke factor. Dit varieert tussen 50 en 120 mm.
  • De manier waarop de tafelboormachine de boren opneemt is ook belangrijk, en kunt u vergelijken met een klassieke boormachine. Een snelspan boorhouder is bijvoorbeeld altijd handig en gemakkelijk.

Wat is een magneetboormachine?

Een magneetboor machine is een type kolomboormachine dat belangrijk is in de metaalindustrie. Wilt u secuur gaten boren in een stalen plaat, dan is een magneetboormachine handig. In een dergelijke boormachine is een magneet ingebouwd die ervoor zorgt dat u stabiel boort en dat de magnetische kracht inwerkt op het metaal dat u bewerkt. Hierdoor is de kans op trillingen beperkt, waardoor de gaten helemaal gaaf en goed afgewerkt zijn. Boren met een magneetboormachine zorgt voor een grote hitte op het werkstuk. Daarom kunt u ook magneetboormachines met een ingebouwde koeling kopen.

Wat zijn de voordelen van een magneetboormachine?

Een magneetboormachine kent de volgende pluspunten:

  • De boren breken zelden, omdat ze magnetisch verbonden zijn met het werkstuk.
  • Magneetboormachines zijn licht en kunt u gemakkelijk verplaatsen of meenemen op locatie om te boren.
  • De magneet die in een magneetboormachine zit, zorgt voor een stabiele werking, waardoor u zelfs door het hardste staal boort.

Welke merken tafelboormachines zijn er?

Wenst u een tafelboormachine te kopen, dan kiest u bij Conrad uit volgende kwaliteitsmerken:

·         Bosch

·         Einhell

·         Ferm

·         Holzmann Machinen

·         Proxxon Micromot

·         Ruko

·         ZIPPER

Conrad, uw specialist in tafelboormachines

Bent u op zoek naar een tafelboormachine, vertrouw dan op Conrad. Wij selecteren voor u de beste werktuigen in samenwerking met onze leveranciers. Dankzij ons Technology in Focus-programma zijn we als eersten op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, die we graag met u als klant delen. Wenst u een oplossing op maat voor een bepaalde situatie in uw werkplaats of bedrijf, dan bekijken we samen met u de mogelijkheden en gaan we na of werktuigen zoals tafelboormachines een deel van de oplossing kunnen zijn. Conrad is al jarenlang een specialist in elektronica en professionele werktuigen. Tussen de meer dan 450.000 artikelen die we in onze online groothandel verkopen, vindt u ook zeker de tafelboormachine die u zoekt.