bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

 

  

Wetenswaardigheden bij Siemens LOGO! systeem overgenomen

  • Wat is de Siemens LOGO! Systeem:

  • Wat is het verschil tussen Siemens LOGO! Van andere PLC-systemen?

  • Grote veelzijdige toepassingen van Siemens LOGO!

  • Toepassingsvoorbeeld voor de Siemens LOGO! systeem overgenomen

  • Conclusie:

 

Wat is de Siemens LOGO! Systeem:

Siemens LOGO! Is een nieuw systeem dat voornamelijk voor het automatiseren en bewaking van elektrische verbruiker systemen en sensoren gebruikt wordt. Siemens LOGO! Vervangt klassieke "dumme" elektrische onderdelen van de schakeling van elektrische verbruikers dienen. Omdat Siemens LOGO! Programmeerbaar is, worden de schakelprocessen voor de elektrische eindverbruiker plotseling 'intelligent' en bieden nieuwe toepassingsmogelijkheden.

Vaak vervangt de Siemens LOGO! Besturing:

  • Schakelklokken, die bijvoorbeeld in een, elektriciteitskasten als onderdeel in een machine of op een randgeaard stopcontact bevindt kunt
  • Bescherming relais voor uitschakeling van elektrische verbruikers in noodsituaties
  • Tellers die het verbruik, de bedrijfsduur of de gratis van verbruikers moeten meten

Met behulp van Siemens LOGO! Kunnen deze componenten via een geprogrammeerde logische software worden aangestuurd. Dergelijke systemen worden als geheugen programmeerbare besturingen (SPS) genoemd.

 

Wat is het verschil tussen Siemens LOGO! Van andere PLC-systemen?

Siemens LOGO systeem

Siemens LOGO! Is een intelligent volledige systeem met hardware- en softwarecomponenten. Zo biedt Siemens LOGO! Bijvoorbeeld in de basisuitvoering al een eenvoudig te bedienen basiselement met display. Daarmee kunnen bijvoorbeeld in de huisautomatisering markiezen, jaloezieën of roldeuren over een programmeerbare menu worden aangestuurd. Siemens LOGO! Brengt een geïntegreerde webserver met, zodat men de van de basismodule aangesloten uitvoeren via de browser-app in de smartphone, tablet of met een desktop-PC kan regelen.

De basisunit kan eenvoudig door uitbreidings- en regelmodules aanvullen. Op de regelmodules kunt u alle elektrische verbruikers aansluiten, die u ook op een gewone relais kunnen koppelen. Zo kunt u bijvoorbeeld via de analoge en digitale uitgangen van de besturingsmodule sprinklers of jaloeziemotoren koppelen en deze software gestuurd via Siemens LOGO! Bedienen. De geprefabriceerde stekkersystemen reduceren de bekabelingskosten tot een minimum; de modules zelfs monteer dynamisch aan de DIN rail.

Siemens LOGO! Actuele gebruikt, alledaagse gebruikelijke en zeer gestandaardiseerde interfaces. Zo biedt de basisunit RJ45 Ethernet-aansluiting voor de uitwisseling van data met andere netwerkcomponenten en voor de koppeling van de webserver in het lokale netwerk en een standaard SD-kaartlezer voor de opslag van records.

Naast de uitgebreide ontwikkelingsomgeving kunt met Siemens LOGO! Soft Comfort bovendien schakelschema's worden getekend, die bij de documentatie bij het project helpen.

 

Grote veelzijdige toepassingen van Siemens LOGO!

Siemens LOGO systeem

Door de mogelijkheid van de softwaregestuurde interactie met elektrische schakel- en richtmallen is de Siemens LOGO! Systeem zowel bij hobby-bastlern als ook bij professionele ingenieurs geliefd. Het systeem wordt bijvoorbeeld in de huisautomatisering voor de besturing van irrigatiesystemen, jaloezieën of zonneschermen gebruikt. In de industrie dient het onder andere voor de besturing van transportbanden, hefbruggen of voering installaties.

Dankzij de SD-kaartgeheugen over is Siemens LOGO! Voor nauwkeurige langdurige registratie van gegevens. Hiervoor kan Siemens LOGO! De gegevens attached sensoren (bijvoorbeeld voor temperatuur of weer) via de programmeertechnologie verder bewerken en vervolgens op de SD-geheugen achtergrondmuziek. Met behulp van de IoT-gateways van Siemens kunnen bovendien toepassingen voor het internet der dingen worden gebruikt, die een internetverbinding vereisen. Dankzij de geïntegreerde webserver kunnen voor de toeschouwer van de geregistreerde gegevens heel duidelijke dashboards betreffen die vooraf voor het betreffende scenario zijn ontwikkeld.

 

Toepassingsvoorbeeld voor de Siemens LOGO! systeem overgenomen

Siemens LOGO systeem

De Siemens-LOGO!-besturing module met display is in dit voorbeeld project op een gemakkelijk bereikbare plaats binnenshuis gebouw wordt geïnstalleerd. In het beste geval bevindt zich de module hierbij op één plaats met zicht op de tuin.

Daar kiest de gebruiker uit verschillende menupunten. De menupunten en de bijbehorende besturing zijn hiervoor vooraf geprogrammeerd. Bijvoorbeeld kan de gebruiker met een druk op de knop handmatig een onmiddellijke beregenen van de tuin via de op de besturingsmodule aangesloten besproeiing oplossingen starten. Het is nuttig om de vlak vers ingebed zaad een eerste hoekverdraaiing te besproeien of om de werking van de besproeiingsinstallatie te controleren. Hierbij kan de gebruiker in een submenu alle sprinkler gelijktijdig of afzonderlijke elementen gericht aansturen.

Anderzijds kunnen worden ingesteld, waarop afzonderlijke besproeiing elementen geautomatiseerd moeten worden geactiveerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk, op vakantie of 's nachts zonder toezicht van een operator het beregenen van de tuin te starten. Hierbij kan naast de tijd waarop de duur van de bewateringsprocedure worden geconfigureerd. Dankzij de ingebouwde webserver kan deze besturing op afstand worden uitgevoerd.

 

Conclusie:

Omdat de Siemens LOGO! Systeem niet alleen in de industrie, maar bovendien de particuliere sector van veel mensen wordt gebruikt, vindt u op het internet talrijke referentie projecten. Bovendien zijn uitgebreide online cursussen beschikbaar, omdat om het systeem een actieve community heeft gevormd, de nieuwe gebruikers met tips en trucs ter zijde staat.

Met de Siemens LOGO! Systeem krijgt u maximale vrijheid, wat de besturing van elektrische verbruikers systemen aangaat. Of u nu het systeem voor gegevensverzameling, voor huisautomatisering of voor procesbesturing in de industrie wilt gebruiken, Siemens LOGO! Is voor al deze toepassingsgebieden een handig hulpmiddel. Dankzij de moderne interfaces en eenvoudige montage systemen gaat de installatie van het systeem eenvoudig van de hand. Ook voor het internet der dingen is Siemens LOGO! Met zijn veelzijdige configuratieopties optimaal uitgerust.