bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Grote keuze in professionele radio accu’s bij Conrad

Om op een bouwwerf de hele dag door van muziek te genieten, moet u een bouwradio op accu hebben. Een reserve radio accu is hierbij altijd een goed idee. Zo kan de bouwradio de hele dag door zonder onderbreking werken, ook al is er geen mogelijkheid om de accu op te laden. Een radioaccu gaat soms ook stuk, en dan is het handig dat u bij Conrad steeds een nieuwe radio accu vindt voor uw toestel. Bij Conrad is er een grote keuze in professionele radioaccu’s.

Een radioaccu is een van de duurste onderdelen van uw bouwradio

Een goede accu is inderdaad een must voor uw bouwradio. Om de hele dag door te genieten van muziek op een radio met accu investeert u dus het beste in een batterij en een reservebatterij. De accu is een van de duurste onderdelen van uw bouwradio.

Hoe lang moet een radio accu meegaan?

De waarde en de levensduur van uw bouwradio met accu hangt dan ook voor een groot stuk af van de kwaliteit van de batterij. De levensduur van een radioaccu vertaalt zich in het behoud van de accucapaciteit. Een lithium-ion batterij voor een bouwradio moet na 5 jaar nog steeds 90% van zijn accucapaciteit kunnen behouden. Veel hangt daarbij af van de frequentie waarmee u de radio gebruikt, ofwel van het aantal uren dat er goede muziek klinkt op de bouwwerf.

Hebben alle radio accu’s dezelfde capaciteit?

Er bestaan radio accu’s met een verschillende capaciteit. Bij Conrad varieert deze tussen 1800 en de 4000 mAh of milliampère. Met een capaciteit van 4000mAh geniet u tot wel 11 uur van muziek.

Voor welk type radio’s zijn de radio accu’s van Conrad geschikt?

De radio accu’s die we bij Conrad verkopen, zijn geschikt voor diverse merken van radio’s, waaronder deze van het merk Albrecht:

·         Albrecht DR855

·         Albrecht DR860

De klank van een radio op accu van Albrecht is professioneel en glashelder, omdat dit toestel gebruikmaakt van de DAB-technologie.

Radio accu’s opladen met zonne-energie

Elektrische toestellen op accu zijn de toekomst. U kunt uw radio accu’s bijvoorbeeld ook opladen met zonne-energie in een daarvoor uitgerust powerstation. De vraag naar batterijen stijgt ook sterk, waardoor de grondstof lithium schaarser wordt. Daarom investeren onderzoekers volop in het gebruik van natrium-ion voor batterijen. Conrad zit op de eerste rij en volgt deze ontwikkelingen verder op.

Laat uw radio accu niet volledig leeglopen

Er is een aantal goede tips om de levensduur van uw radio accu te verlengen. Zo is het belangrijk om de accu’s niet tot 0% te laten leeglopen. Gebruikt u de bouwradio totdat de accu letterlijk op 0% staat, dan put u de accu als het ware uit en kan hij permanent aan kracht verliezen. Een vuistregel hierbij is dat u het laadpercentage nooit onder de 10% laat zakken. Een goede bouwradio met accu geeft een melding wanneer het tijd is om de accu op te laden.

Bij Conrad vindt u steeds de beste radio accu voor uw toestel

Welke bouwradio u ook heeft, bij Conrad vindt u steeds een geschikte radio accu op het moment dat u deze nodig heeft. Omdat u zeker niet hoeft te investeren in een nieuw toestel als enkel de accu het laat afweten, hebben we een grote voorraad radio accu’s in huis. Bovendien kan het ook gewoon handig zijn om accu’s af te wisselen, bijvoorbeeld als u de bouwwerf continu van muziek wenst te voorzien.

Conrad is daarbij meer dan enkel een online shop. Weet u niet goed welke radio accu te kiezen, dan is het voor ons vanzelfsprekend dat we u helpen bij uw keuze. U kunt ons telefonisch of per mail bereiken. We komen ook graag langs voor een plaatsbezoek indien u dit wenst. Zo denken we met u als bedrijfsleider mee over de aankoop van radio’s en de benodigde accessoires. Weet u perfect welke radio accu u nodig heeft, dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Dan bestelt u bij Conrad met enkele muisklikken de perfecte radio accu voor uw toestel.