Advies

Radiatorthermostaten koopt u bij Conrad

Een radiatorthermostaat kan u veel voordelen opleveren. In vergelijking met een traditionele thermostaatkraan voor de radiator, die u gewoon open of dicht kunt draaien, bieden radiatorthermostaten veel voordelen. Het is eigenlijk een soort uitbreiding van de ‘gewone’ thermostaat. Thermostaatkranen vormen een vervanging van de normale radiatorknoppen die alleen hoog of laag gezet kunnen worden. De thermostaat meet de temperatuur in de ruimte en stuurt de radiator direct aan om meer of minder warm water door te laten. Op die manier kan de temperatuur per kamer veel nauwkeuriger worden ingesteld. 

Ingebouwde thermostaat

De ingebouwde thermostaat in de kraan regelt zelf de waterdoorlaat. De kraan laat namelijk meer of minder cv-water door de radiator stromen. Dat levert de volgende voordelen op:

  • Besparing op stookkosten tot 15%
  • Aangename constante temperatuur
  • Fraai design mogelijk, zelfs in chrome
  • Per ruimte inregelbaar

Draadloos of elektronisch

De elektronische thermostaatkranen in ons assortiment werken met een digitaal display waarmee de minimale en maximale temperatuur in de ruimte kan worden geprogrammeerd. Draadloze modellen kunnen via bluetooth en bijgeleverde apps ook via de smartphone of tablet worden aangestuurd.

Slimme thermostaten

Er zijn ook slimme radiatorthermostaten die verbonden zijn met internet. Met een koppeling van uw Smart-Home-producten van Internet of Things (IOT) is de temperatuur dan zelfs draadloos of via uw smartphone te regelen. Daarmee kunt u instellen dat er automatisch minder wordt verwarmd als u niet huis bent. De slimme thermostaten zetten automatisch de temperatuur lager als u naar uw werk gaat en zorgt het voor een aangename binnentemperatuur bij thuiskomst. Het is vooral efficiënt om deze thermostaten te plaatsen in ruimtes waar geen kamerthermostaat aanwezig is. Bijvoorbeeld op een zolderkamer, slaapkamer of badkamer. Op die manier hoeft de verwarming daar niet onnodig aan te staan.

Radiatorthermostaat in woonkamer?

De woonkamer is meestal de plek waar u juist geen radiatorthermostaat nodig heeft. De temperatuur wordt in die ruimte veelal al geregeld met de vaste thermostaat. De thermostaten zijn wel ideaal voor de radiatoren in andere ruimtes zoals de badkamer, slaapkamer en werkruimte.

Ieder moment de juiste temperatuur

Met week- en dagprogramma’s kunt u de temperatuur in tijdsblokken regelen en laten aansluiten op uw persoonlijke dagritme. Daarbij zijn de meeste systemen uitgevoerd met een 'open raam'-sensor die een plotselinge temperatuurdaling automatisch opvangt. Kies voor een knop met zogenaamde boostregeling als u graag kamers snel op temperatuur wenst te krijgen. Handbediening is bij veel knoppen ook mogelijk zodat u altijd de temperatuur ter plekke kunt bijregelen. Vaak is deze uitgevoerd met een kinderslot.