bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Grote keuze aan printtransformatoren voor al uw projecten bij Conrad

Printtransformatoren zijn onmisbaar wanneer u een elektronisch project met printplaten ontwerpt en realiseert. Dankzij de printtransformatoren die u op printplaten bevestigt, regelt u de stroom en het voltage in uw project. Om de beste keuze te kunnen maken voor uw project hebben we bij Conrad een groot aantal diverse printtransformators in onze voorraad. Hoe specifiek en uniek uw project ook is, u kunt bij Conrad terecht voor passende en professionele printtransformators.

Transformatoren fungeren dus als stroomregelaars om de spanning van wisselstromen in een verscheidenheid aan machines te verlagen of te verhogen. Printtransformatoren (ook wel PCB transformatoren genoemd) zijn hierbij ontworpen om te werken met in printplaten verwerkte schakelingen. Een printtransformator ziet u vaak boven het oppervlak van de printplaat, waar deze de spanning of stroom regelt die door de printplaat gaat.

Waarvoor worden PCB transformatoren gebruikt?

Printtransformators worden vooral gebruikt in productieprocessen waar stroomregeling nodig is. Ze worden ook gebruikt in computerhardwaretoepassingen en consumentenapparatuur om deze te beschermen tegen stroompieken.

Welke soorten printtransformatoren zijn er?

U kunt printtransformatoren herkennen aan hun montagemogelijkheden.

  • Opbouw printtransformatoren. Opbouwtransformatoren dringen niet in de printplaat zelf door en zijn daarom zeer compact, waardoor zij voor vele toepassingen een populaire keuze zijn.
  • Printtransformatoren die in een gat in de printplaat zijn ingebouwd. Deze soort heeft connectoren of pinnen die door de printplaat steken. Zij worden meestal gebruikt in printplaten met meerdere lagen.

U vindt printtransformatoren vaak op twee plaatsen in een circuit:

  • Bij de netvoeding. Is uw circuit op het lichtnet aangesloten, dan zorgt een transformator ervoor dat de gevaarlijke netspanning verlaagd wordt en deze de netspanning ook isoleert van de rest van het project.
  •  Bij audioapparatuur, en dan vooral bij buizenversterkers, gebruikt u een transformator om de relatief hoge spanning en de lage stroom om te zetten in de lagere spanning en hogere stroom die luidsprekers vereisen.

U heeft bij Conrad een grote keuze in printtransformatoren. Wenst u printtransformatoren te gebruiken voor medische toestellen of andere omgevingen die streng gereguleerd zijn, dan kunt u printtransformatoren gebruiken die het RoHS certificaat hebben.

Wat is de grootte van printtransformatoren?

Omdat geen enkel elektronisch project hetzelfde is, heeft u ook een grote keuze qua grootte voor de printtransformatoren. De lengte bijvoorbeeld varieert van 27 tot 47 mm.

Heeft u een keuze qua vermogen voor printtransformatoren?

Qua vermogen heeft u inderdaad de keuze. Dit vermogen geeft aan hoeveel energie er maximaal verbruikt of geleverd kan worden. Alle geleverde energie wordt gebruikt. Het varieert van 0,35VA tot 2,2A bij de printtransformatoren die we bij Conrad verkopen.

Welke ingangs- en uitgangsspanning kunt u kiezen voor printtransformatoren?

De ingangsspanning is een belangrijk aspect van alle printtransformatoren. Bij Conrad heeft u de keuze tussen een ingangsspanning van:

·         115V

·         230V

Voor de uitgangsspanning heeft u dan weer een keuze die varieert tussen 3V/AC tot 30V/AC. De uitgangsstroom gaat van 0,375A tot 6A. Zo kunt u met printtransformatoren de elektrische stroom perfect reguleren en leiden. U kiest bij Conrad voor printtransformatoren met één of twee ingangen.

Kies de juiste print transformator voor uw project bij Conrad

Conrad is meer dan zomaar een webshop. In ons aanbod vindt u de grootste verscheidenheid in elektronische componenten en onderdelen. We zijn dan ook de specialist in printtransformatoren op de markt. In ons aanbod van meer dan 450.000 artikelen vindt u steeds die ene printtransformator of die ene set printplaten die u nodig heeft voor uw project. Indien u specifieke wensen of vragen heeft over printtransformatoren kunt u steeds contact opnemen met onze klantendienst. We helpen u graag verder met tips en advies. U kunt Conrad gemakkelijk via de telefoon of per mail contacteren. Voor grotere projecten komen we graag bij u ter plaatse om u te adviseren over bepaalde mogelijkheden. Zo denken we actief mee met uw project. Met bijna 100 jaar ervaring als distributeur in onderdelen voor elektronica kennen we uw behoeftes en zijn we ervan overtuigd dat u bij ons steeds vindt wat u voor uw project voor ogen heeft.