bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Ponstangen kopen bij Conrad

Een ponstang is een veelzijdig stuk gereedschap dat bij vele werkzaamheden gebruikt kan worden. De ponstangen zijn dan ook vaak terug te vinden in vrijwel elke gereedschapskoffer en op elke werkplek. Bent u op zoek naar een topkwaliteit ponstang? Bekijk dan het ruime assortiment aan verschillende merken en diverse typen ponstangen bij Conrad en vergelijk tal van topartikelen. Lees waar u een ponstang zoal voor kunt gebruiken, welke verschillende modellen ponstangen verkrijgbaar zijn en controleer daarnaast de verschillende eigenschappen van de ponstangen en kies vervolgens een ponstang die het best aansluit bij uw wensen.

Hoe gebruikt u ponstangen?

Een ponstang (ook vaak revolvertangen genoemd) is een belangrijk stuk gereedschap dat bij diverse werkzaamheden gebruikt kan worden. Zo wordt de tang vaak toegepast bij het maken van gaten in textiel, kunststof materiaal of in papier en karton. Ook worden de ponstangen vaak gebruikt om gaten te maken in leer, zoals bijvoorbeeld in riemen.

De ponstangen zijn zeer eenvoudig in gebruik en werken op basis van hefboomwerking. Dankzij deze hefboomwerking (vaak met openingsveer en vergrendelingspal) vergen de tangen weinig handkracht en wordt het maken van een gat een fluitje van een cent.

Hoe de ponstangen exact werken hangt af van het type model dat u koopt. Zo zijn er systemen waarbij u eenvoudig de holpijpen kunt verwisselen en per klus een andere maat holpijp kunt kiezen. Hoeveel verschillende holpijpen (en daarmee de mogelijkheden het apparaat biedt) verschilt vaak per tang.

Naast ponstangen mogen andere handige tangen, zoals bijvoorbeeld sleuteltangen, waterpomptangen of combinatietangen, niet ontbreken op uw werkplek. Bekijk daarom het ruime assortiment aan verschillende soorten en merken tangen van Conrad en haal direct alles in huis voor een zo volledig mogelijk uitgeruste gereedschapskoffer.

Wat zijn de verschillende eigenschappen van de ponstangen?

Bij Conrad vindt u een breed assortiment verschillende soorten ponstangen, met elk zo hun unieke eigenschappen en voor- en nadelen. Voordat u uw ponstang koopt, is het daarom verstandig om te controleren welke soort tang bij uw type werkzaamheden past.

De ponstangen verschillen onderling in het aantal (en de afmeting) ponspijpjes (holpijpen). Deze pijpjes bepalen uiteindelijk de grootte van de gaten. Hoe meer verschillende maten ponspijpjes, hoe veelzijdiger het apparaat gebruikt kan worden. Bekijk voor uw aankoop daarom hoeveel verwisselbare ponspijpjes de tang bevat en welke maten voor u van pas zouden kunnen komen.

Naast het aantal ponspijpjes zijn er nog andere eigenschappen waar u rekening mee kunt houden bij de aankoop. Bekijk bijvoorbeeld of de tang van licht gewicht is, een compact formaat heeft en een comfortabele grip biedt. Daarnaast kunt u ook kijken naar het materiaal van de tang en de manier van afwerking. Hieronder leest u de belangrijkste eigenschappen op een rij:

  • aantal verwisselbare ponspijpjes en de verschillende maten
  • totale lengte
  • gewicht
  • handvat
  • materiaal

Naast de verschillende eigenschappen van de ponstangen kunt u bij Conrad kiezen uit diverse A-merken ponstang modellen. Zo vindt u bij Conrad onder andere ponstangen van Fisher, Knipex, Hazet, TOOLCRAFT en van Wiha. Alle merken uit het assortiment van Conrad zijn geselecteerd op basis van strenge standaarden en voldoen dan ook aan hoge kwaliteitscriteria. Zo weet u altijd zeker dat u een ponstang kiest die aan strenge selectie eisen voldoet.

Bestel uw ponstangen eenvoudig en snel bij Conrad

Ponstangen zijn onmisbaar in elke professionele werkplek, garage en hobbyruimte. De tangen hebben unieke eigenschappen, dus bekijk voor aankoop het ruime assortiment aan verschillende soorten ponstangen en zorg ervoor dat u altijd het juiste gereedschap tot uw beschikking heeft.

Bij Conrad kunt u eenvoudig en snel online uw ponstang bestellen. Komt u er niet helemaal uit met de aankoop of twijfelt u welk type ponstang voor u het meest geschikt is? Geen enkel probleem. Bij Conrad staan wij voor u klaar met persoonlijk advies en helpen we u graag met het vinden en bestellen van geschikte ponstangen.